Guru Valomielen traumaretriitti valtaa BB-talon

Roope on Gurun faniklubin puheenjohtaja. Kuva: © Nelonen Media.
Roope on Gurun faniklubin puheenjohtaja. Kuva: © Nelonen Media.

Tällä viikolla asukkaat passitetaan traumaretriittiin viikkotehtävän ajaksi. Viikkotehtävässä on luvassa rooleihin heittäytymistä, salaisuuksia ja retriitin aktiviteetteja.

Uusi viikkotehtävä annettiin asukkaille ennen puolta päivää. Asukkaat osallistuvat Guru Valomielen traumaretriittiin, jossa he elävät rooleissa ja suorittavat erilaisia aktiviteetteja. Rooleihin kuuluu käytösohjeet, luonne ja trauma sekä mahdollisesti salaisuuksia.

Asukkaat saavat paljastaa rooleistaan vain tietyn verran, eikä rooleista saa puhua silloin, kun asukkaat ovat BB-talossa omina itsenään. Roolit tulevat päälle, kun gongi kumahtaa ensimmäisen kerran ja roolit poistuvat toisella gongin kumahduksella. Seuraavan kerran roolit ovat jälleen päällä, kun gongi kumahtaa uudestaan.

Viikkotehtävä käynnistyy, kun kaikki ovat saaneet roolinsa. Ensimmäisenä asukkaat kokoontuvat olohuoneeseen katsomaan Guru Valomielen videotervehdyksen, jonka jälkeen he saavat Gurun assistentilta lisäohjeita. Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat onnistuvat eläytymään retriitillä vastaan tuleviin tilanteisiin ja heidän rooleihinsa.

Traumaretriitin Guru esiintyi asukkaille aluksi siis videolla, jossa hän avasi metodejaan hieman. Lisäksi hän paljasti, että Guru tapaa retriittiläisiä huomenna - mitä ikinä se tarkoittaakaan. Videon jälkeen Samin johdolla paljastettiin roolit, joista ensimmäisenä selvisi, että Sami on Gurun assistentti ja opetuslapsi.

Viikkotehtävän ensihetket olivat kovaa mölyä, kun asukkaat toivat hahmojansa esiin. Kovimpaan ääneen toi itseään esiin Gurun faniklubin johtaja Roope, joka oli lähes koko ajan äänessä. Myös monet muut toivat roolihahmojaan näkyviksi ja jotkut jäivät hieman paitsioon, kun gongi ensimmäisen kerran kumahti.

Esittelykierroksella asukkaat esittelivät hahmojensa taustat ja traumat. Hahmojen traumoja oli monenlaisia, ne vaihtelivat oviaukkofobiasta äärimmilleen paisuneesta oikeudentajusta kontrollifriikkeyteen sekä kuivan maan huimauksesta kompulsiiviseen ylireagointiin. Jokainen hahmo sai esitellä traumansa ja jo heti alussa asukkaat omaksuivat hahmonsa piirteitä aika nopeasti. Alkuun näytti jopa ylinäyttelyn piirteitä, joka voi käydä raskaaksi, koska viikkotehtävä jatkuu kuitenkin torstaihin saakka.

Ensimmäiseltä kerralta jäi Roope-show'n lisäksi mieleen Katin hyvä roolin omaksuminen, kun hän pahoitti mielensä kiroilusta ja teki rangaistuspunnerruksia, kun joku teki jotain väärin. Myös Samin jämäkkä esiintyminen Gurun assistenttina oli hyvää ja Marko kulki pitkin seiniä mainiosti, ettei vaan kukaan päässyt hänen selkänsä taakse.

Kun gongi kumahti toista kertaa ja asukkaat olivat vapaita rooleistaan, he olivat voipuneita. Näytteleminen vei energiaa ja monet makoilivat makuuhuoneessa, kun ei tarvinnut olla roolissa. Kristiina totesi, että hän arvostaa näyttelijöitä tämän jälkeen enemmän. Asukkaat joutuvat olemaan valmiudessa siirtymään rooleihinsa, sillä gongi kumahtaa uudestaan milloin tahansa.

Tällä viikolla asukkaat eivät lyö vetoa viikkobudjetista, vaan Big Brother kertoi asukkaille, että heidän viikkobudjettinsa on joko 437,80 euroa tai 2,20 euroa. Onnistuessaan asukkaat saavat isomman viikkobudjetin, mutta siitä vähennetään lauantaina sääntösulkeisissa tehdyt 35 virhettä, jotka maksoivat kolme euroa virhettä kohden. Tämä tarkoittaa, että jos asukkaat onnistuvat viikkotehtävässä, heidän viikkobudjettinsa on 332,80 euroa. Epäonnistuessa budjetti painuu nollille.

Asukkaiden hahmot ovat (trauma sulkeissa):

Poliisi: Olli-Pekka (oviaukkofobia)
Joogi: Paula (fyysisen työn fobia)
Supersankari: Kati (äärimmilleen paisunut oikeudentaju)
Opetuslapsi, Gurun assistentti: Sami (kontrollifriikki)
Tutkimusmatkailija: Ella (toiseksi tulemisen fobia)
Merikapteeni: Kristiina (kuivan maan huimaus)
Kanta-asiakas: Marko (kyyläfobia)
Pikkurikollinen: Timo (krooninen totuuden muuntelu)
Aerobic-ohjaaja: Arttu (käänteinen hylkäämisen pelko)
Psykiatri: Joel (yliturvonnyt empatiarauhanen)
Faniklubin puheenjohtaja: Roope (kompulsiivinen ylireagointi)

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Guru Valomielen traumaretriitti!
Tässä ovat asukkaiden roolihahmot: Joukossa muun muassa poliisi ja aerobic-ohjaaja


Tulosta   Sähköposti