Useat sääntörikkeet johtivat sääntösulkeisiin

Arttu suorittamassa lausuntarangaistusta. Kuva: © Nelonen Media.
Arttu suorittamassa lausuntarangaistusta. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat ovat ensimmäisinä viikkoina rikkoneet runsaasti sääntöjä ja Big Brother päätti rankaista asukkaita jo lähes perinteeksi muodostuneena rankkulauantaina. Rangaistuksen kärsiminen alkoi heti herätyksen jälkeen.

Sääntörikkomukset ovat puhuttaneet BB-talon asukkaita viime päivinä. Big Brother on soittanut talon kaiuttimista Ellan ja Roopen ääniä, kun he ovat rikkoneet sääntöjä tällä viikolla. Kuulutuksia kaiulla miksattuna kuului torstaina iltapäivästä lähtien yöhän saakka siten, että asukkaat olivat jo nukkumassa.

Lisää draamaa oli tarjolla perjantaina, kun asukkaat saivat postia, jossa oli litteroituna yksi Ellan ja Roopen keskustelu Ellan päiväkirjahuonekäynnin jälkeen. Kirjeessä vahvistettiin heidän sääntörikkomuksensa, mutta siinä ei puhuttu vielä mitään rangaistuksesta.

Kuulutusten ja kirjeen jälkeen Ella ja Roope olivat ihmetelleet, miksi heitä kiusataan näin. He eivät ole mielestään rikkoneet sääntöjä, korkeintaan liikkuneet hieman harmaalla alueella keskustellessaan esimerkiksi muista asukkaista. Ellan ja Roopen mielestä he ovat vain kertoneet mielipiteitään muista asukkaista. Yksi heidän keskusteluaiheistaan on ollut Sami, jossa on mainittu, että Sami on päässyt Roopen mielestä tehtävissä kuin koira veräjästä.

Rangaistuksen paikka oli vuorossa lauantaina, joka jo viime kaudella oli vakiintunut rangaistuspäiväksi. Asukkaat herätettiin musiikilla, mutta ei aivan sellaisella kuin asukkaat olivat toivoneet. Musiikkiin oli miksattu Ellan "Mut tää voi kostautuu" -lausahdusta, joka oli tuttu aiemmista kuulutuksista. Heti musiikin loputtua asukkaat saivat postia ja heidät käskettiin sohvalle.

Big Brother langetti asukkaille yhteisrangaistuksen, jossa heidän piti opetella BB-talon kymmenen käskyä ulkoa, kun BB pyytää jonkin asukkaan lausumaan niitä ääneen. Asukkaat näkivät käskyt olohuoneen televisiosta puolen tunnin ajan, jonka jälkeen ne piti muistaa. Asukkaan piti lausua 1-10 numeroiduista säännöistä se, mitä BB pyytää asukkaalta, esimerkiksi "Roope, kahdeksan". Käskyt piti lausua sanasta sanaan oikein.

Käskyjen muistaminen vaikeaa

Osa säännöistä oli helppoja, mutta etenkin väkivaltaista käytöstä ja nimeämisiä koskevat säännöt tuottivat vaikeuksia. Vaikeuksia tuotti eniten, missä kohdassa käytettiin pikkusanoja, kuten "ja" tai "tai". Asukkaita johti harhaan aluksi, kun Kristiina opasti, että vain yhdessä kohdassa on "ja", mutta sanaa oli lopulta kahdessa sääntökohdassa. Vääriä vastauksia on tullut näppituntumalta enemmän kuin oikeita.

Muutaman tunnin jälkeen Big Brother näytti asukkaille muistin virkistämiseksi kymmenen käskyä uudelleen tv-ruudulta. Asukkaiden muistelun vaikeuttamiseksi BB takavarikoi talossa olevan sääntökirjan, josta käskyt olisivat myös löytyneet. Ennen tätä asukkaat olivat pohtineet, että voivat lukea sääntökohdan kirjasta, kun se tulee omalle vuorolle.

Jokaisesta väärin lausuttu sääntökohta pienentää asukkaiden ensi viikon viikkobudjettia. Tällä viikolla asukkaat elävät vain 2,40 euron viikkobudjetilla epäonnistuneen viikkotehtävän vuoksi ja nyt myös ensi viikko on vaarassa. Viikkobudjetti on normaalisti 20 euroa/henkilö/viikko ja ensi viikon 11 asukkaalla kokonaisbudjetti, mistä lyödään vetoa viikkotehtävän onnistumisesta on 220 euroa. Tästä tehdään rangaistuksen vähennykset ja lopullinen budjetti määräytyy, millä prosentilla asukkaat lyövät vetoa ja onnistuuko viikkotehtävä.

Rangaistus jatkui BB-talossa pitkälle iltaan. Big Brother pisti asukkaat vielä ikäänkuin loppukokeeseen, kun se kutsui asukkaat sohvalle hieman ennen iltayhdeksää. Asukkaista kymmenen pääsi vuorollaan lausumaan yhden kymmenestä käskystä, Kaikki käskyt lausuttiin peräkkäin oikein ja, kun viimeinenkin käsky oli lausuttu, BB ilmoitti rangaistuksen päättyneen.

Asukkaat toivoivat rangaistuksen jälkeen kaikkien sisäistäneen säännöt, ettei vastaavaan tarvitsisi enää joutua.

BB-talon kymmenen käskyä:

1. Tottele Big Brotheria.
2. Pysy näkyvissä ja kuultavissa.
3. Älä koske kameroihin.
4. Älä peitä mikrofoneja.
5. Piiloutuminen on kielletty.
6. Minkäänlainen kommunikointi ulkomaailmaan tai sen yrittäminen on kielletty.
7. Väkivaltainen käytös sekä kaikenlainen hyökkäys sukupuolta, vähemmistöryhmää, etnistä ryhmää tai uskontoa kohtaan on ehdottomasti kielletty.
8. Asukkaat nimeävät toisiaan häätöäänestykseen viikoittain. Nimeämisistä puhuminen päiväkirjahuoneen ulkopuolella on kielletty, ja siihen liittyvä juonittelu on kielletty.
9. Talon tai sen irtaimiston tahallinen vahingoittaminen on kielletty.
10. Tuotannon asioista tai henkilöistä puhuminen on kielletty.

Lähde: BB-nettisivut.

Lue BB-talon säännöt kokonaisuudessaan BB-nettisivuilta

Artikkelia päivitetty 3.10.2020 kello 21.03: Rangaistus päättyi.


Tulosta   Sähköposti