Kuivaustila vähissä, pyykinpesu hidastui

BB-talon keskikäytävä on täyttynyt kuivaustelineistä. Kuva: © Nelonen Media.
BB-talon keskikäytävä on täyttynyt kuivaustelineistä. Kuva: © Nelonen Media.

Tuhannen kilon pyykkäys etenee BB-talossa. Pyykinpesu on ollut niin tehokasta, että kuivaustila loppui, kun pestyt pyykit eivät ehdi kuivamaan tarpeeksi nopeasti.

Maanantaina alkanut viikkotehtävä on edennyt hyvään tahtiin. Asukkaat saivat pestyä maanantaina tulleen ensimmäisen pyykkierän ja tiistaina tuli toinen. Myös kaikki jo valmiiksi puhtaana olleet pyykit saatiin silitettyä, viikattua ja pakattua. Kaikkiaan asukkaat saivat palautettua Big Brotherille maanantain aikana valmiita vaatteita 207 kg, kerrottiin Big Brotherin nettisivuilla tiistaina.

Ongelmaksi alkoi muodostua kuivaustilan puute. Viikkotehtävän alussa asukkaille toimitettiin yhdeksän kuivaustelinettä ja ne tulivat jo maanantain aikana täyteen. Yön aikana vain pieni osa pyykeistä kuivui niin, että ne pystyttiin silittämään, viikkaamaan ja pakkaamaan.

Uuden pyykkisatsin tultua tiistaina aamupäivällä aloitettiin jälleen pesuoperaatio, mutta kuivaustilaa oli vähänlaisesti. Tiistaiksi asukkaat saivat myös pesuavuksi puisen Pyykki-Maijan. Vain osa likaisesta pyykistä pystyttiin pesemään ja laittamaan kuivumaan, vaikka Big Brother toimitti tehtävähuoneeseen kaksi kuivauskaappia ja kaksi uutta kuivaustelinettä. Tehtävähuoneeseen sai myös viedä kuivaustelineitä.

Vaatteiden kuivumaan laittaminen aiheutti pientä draamaa, kun pyykkien siirtämisessä tehtävähuoneeseen tuli erilaisia ohjeita. Arttu oli organisoinut ja ohjeistanut siirtoa, mutta Marko jakeli omia mielipiteitään tupakkapaikalla, miten toimia. Kati ärsyyntyi monesta suunnasta tulleista ohjeista ja kritisoi etenkin tupakkapaikalla olevien ohjeistusta ja sanoi Joelille avautuessaan, että voisi sitten itse tulla tekemään, eikä vain jaella ohjeita.

Marko, Joel ja Kristiina pohtimassa tehtävähuoneessa pyykkien kuivauksen organisointia. Kuva: © Nelonen Media.
Marko, Joel ja Kristiina pohtimassa tehtävähuoneessa pyykkien kuivauksen organisointia. Kuva: © Nelonen Media.

Valmiiksi puhtaat pyykit ehdittiin käsitellä ja asukkaat odottivat jo uutta pyykkierää. Tiistaina iltapäivällä asukkailla meni vain ajan tappamiseksi, sillä tehtävää ei yksinkertaisesti ollut. Pieniä määriä pyykkiä saatiin kuivattua ja pakattua kahden hiustenkuivaajan avulla, mutta tämä oli hidasta työtä muutamalle asukkaalle. Myös pakkaustoiminta oli käytännössä pysähdyksissä, koska ei ollut mitään pakattavaa yksittäisiä vaatekappaleita lukuun ottamatta.

Asukkaat joutuivat kehittämään itselleen muuta hupia ja esimerkiksi Arttua mentiin tahallaan ärsyttämään mm. Joelin, Olli-Pekan ja Markon toimesta, kun mies kiersi kuivaustelineitä asettaakseen pyykkejä paremmin kuivumaan. Arttu otti piikittelyt kuitenkin huumorilla vastaan ja muillakin asiassa oli pilke silmäkulmassa.

Alkuillasta vaatteiden peseminen pääsi jälleen vauhtiin, kun kuivaustelineet alkoivat tyhjenemäään. Asukkaiden taktiikkana oli, että he siirtävät hieman märkiä vaatteita kuivauskaappiin ja niistä vapautuneista telineisiin siirretään märempiä vaatteita tilalle. Yötä varten tältä kaudelta tutuksi tullut asukkaiden yöpartio lupasi huolehtia kuivauskaapin kierrosta, jos vain tehtävähuoneen ovi pysyy läpi yön auki.

Tiistaina asukkaat muuttivat hieman pesu- ja lajitteluryhmien kokoonpanoa. Useat eilen pesuryhmässä työskennelleet siirtyivät tänään lajitteluryhmään ja päinvastoin. Asiasta oli sovittu jo eilen. Kovin paljon modernimmaksi ei pyykkäys muuttunut kuivaushuonetta lukuun ottamatta, mutta ehkä huomenna otetaan jo isompia edistysaskeleita teknisessä kehityksessä.

Asukkaat pesevät ja lajittelevat vaatteita Vailla vakinaista asuntoa ry:lle Asunnottomien yöksi, joka järjestetään lauantaina 17. lokakuuta. Viikkotehtävä päättyy jo torstaina.

Tuhat kiloa pyykättävää asunnottomien hyväksi (12.10.2020)


Tulosta   Sähköposti