Tuhat kiloa pyykättävää asunnottomien hyväksi

Ensimmäinen pyykkierä odotti makuuhuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Ensimmäinen pyykkierä odotti makuuhuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaita odottaa valtava määrä pyykkiä uudessa viikkotehtävässä. BB-talossa tehdään tällä viikolla hyvää, sillä pyykit pestään asunnottomien hyväksi.

BB-talon asukkaat pyykkäävät, lajittelevat, silittelevät ja pakkaavat tällä viikolla viikolla tuhat kiloa vaatteita, jotta viikkotehtävä onnistuu. Pyykit käsitellään Vailla vakituista asuntoa ry:n hyväksi, jotka jaetaan Asunnottomien yössä 17. lokakuuta.

Viikkotehtävässä asukkaat saivat sekä puhtaita että likaisia vaatteita, joiden ensimmäinen erä toimitettiin asukkaille tänään iltapäivällä. Valmiiksi puhtaat vain silitetään, lajitellaan ja pakataan, mutta likaiset vaatteet asukkaat joutuvat pesemään. Asukkaat jakautuivat kolmeen ryhmään, pyykkääjiin, lajittelijoihin ja kuivatustelineryhmään.

Uuden viikkotehtävän saadessaan ei suuria riemunkiljahduksia asukkailta kuultu. Heti ryhdyttiin pohtimaan, miten he ehtivät suorittaa viikkotehtävän torstaihin mennessä. He laskivat varastohuoneen pesukoneen kapasiteettia ja kuinka paljon siinä voi pestä kerrallaan. Paula laski, etteivät he millään pystyisi tuhatta kiloa pyykkiä pesemään. Tähän todettiin, että täytyy pestä myös käsin ja yötä myöten.

Vaatteiden peseminen aloitettiin varsin vanhanaikaisilla menetelmillä, jossa vaatteet pitää pestä käsin. Kylpyhuoneeseen oli luotu linjasto, johon asukkaat asettautuivat kukin eri rooliin. Tarjolla oli pesijän paikkaa, huuhtelijaa ja kuivaajaa. Viikkotehtävän nimi "Pyykinpesun evoluutio" ennakoi, että pyykinpesutekniikka tulee parantumaan viikon edetessä.

Pyykkääminen alkoi vanhanaikaisin menetelmin. Kuva: © Nelonen Media.
Pyykkääminen alkoi vanhanaikaisin menetelmin. Kuva: © Nelonen Media.

Lajittelussa vaatteet pitää lajitella miesten ja naisten vaatteisiin koon mukaan. Tämä ei koske farkkuja, jotka jaotellaan pelkästään miesten ja naisten farkkuihin sekä lasten vaatteita, jotka jaotellaan omaan kategoriaansa. Alkujärjestelyjen jälkeen lajitteluporukka ryhtyi silittämään, lajittelemaan ja pakkaamaan valmiiksi puhtaita vaatteita.

Iso pyykkäys- ja lajittelu-urakka alkoi hyvässä hengessä ja asukkaat tarttuivat toimeen varsin innokkaana. Etenkin pesuporukka pääsi vanhanaikaisen pesutekniikan saloihin nopeasti sisään. Pohdintaa herätti, kuinka he ehtivät käsitellä pyykit niin, että ne ehtivät kuivua, jotta ne pääsevät lajitteluun. Toivoa asukkaille loi tehtävässä mainittu evoluutio ja parantuvasta pesutehosta.

Asukkaat löivät viikkotehtävän puolesta vetoa 99:n vedonlyöntiprosentilla.

Aloitusryhmät:

Pyykkääjät: Arttu, Marko, Sami, Paula ja Olli-Pekka.
Lajittelijat: Kristiina, Timo ja Joel.
Kuivatustelineet: Kati ja Ella.


Tulosta   Sähköposti