Merirosvot ryöstettiin useasti, puolustautuminen ei onnistunut

Merirosvot puolustautuivat tykillä vihollisjoukkoja vastaan. Kuva: © Nelonen Media.
Merirosvot puolustautuivat tykillä vihollisjoukkoja vastaan. Kuva: © Nelonen Media.

Autiosaarelle ajautui yllättäen olutkori merirosvoja ilostuttamaan. Päivän aikana alkoivat myös taistelut vihollisjoukkoja vastaan, mutta merirosvojen harmiksi ne ovat olleet tappiollisia.

Aamulla asukkaat heräsivät viikkotehtävän kolmanteen päivään. Pian herätyksen jälkeen heitä odotti iloinen yllätys pihalla, sillä sinne oli piilotettu olutpulloja. Big Brother toimitti asukkaille pullopostia, jossa kerrottiin heidän saaneen olutkorillisen alkoholijuomia hybridi-tv-äänestyksestä.

Juomia sai juoda ainoastaan pihalla, mutta se ei harmittanut kauniissa säässä ja leppoisassa yhdessäolossa, koska mitään erillistä tehtävää ei ollut käynnissä. Asukkaat olivat eilen saaneet tykin autiosaaren puolustamista varten valmiiksi ja tänään ainoana ohjeena aamupäivällä oli tuunata jo valmiita laitteita paremmiksi.

Tykki annettiin tehtäväksi, koska merirosvoasukkaiden piti puolustautua vihollisjoukkoja vastaan, joita alkoi ilmaantua päivällä. Asukkaiden rakentama tykki oli kuitenkin epätarkka ja sen ammuksien lentopituus vaihteli suuresti. Vihollisjoukko toisensa perään pystyi ryöstämään merirosvoilta tarvikkeita, koska asukkaat eivät onnistuneet osumaan vihollisjoukkojen alukseen.

Asukkaiden palattua hylkyynsä lounaalle, he huomasivat kapyysista, eli keittiöstä, kadonneen tavaraa. Ryöstöjen yhteydessä asukkailta oli viety ainakin kahvinkeitin, kahvia ja juustoa. Big Brother ilmoitti asukkaille, että heidän on tehtävä tykkinsä paremmaksi annettujen ohjeiden mukaan, mutta ilmeisesti ohjeet olivat kadonneet, joten asukkaat joutuivat improvisoimaan.

Kapteeni Kristiinan ohjeiden perusteella tykkiä muutettiin useaan kertaan esimerkiksi lyhentämällä putkea, mutta se ei tuottanut tulosta. Niinpä putki palautettiin takaisin pitkäksi ja päätettiin tuunata laukaisumekanismia. Narujen ja kuminauhojen lyhentäminen auttoi, mutta edelleen osumatarkkuus oli turhan huono.

Viimeisimmässä vihollisjoukkion hyökkäyksessä päästiin jo lähelle ja he lähes osuivat vihollisten alukseen. Valitettavasti ryöstö onnistui jälleen ja tällä kertaa saaliiksi valikoitui toast-kone. Huoli osumatarkkuudesta ei ollut ainoa, vaan asukkailla olivat myös ammukset lopussa. Ilmeisesti heillä on jäljellä vain yksi ammus, joten seuraavalla kerralla asukkaiden olisi hyvä osua heti ensimmäisestä laukauksesta.

Arttu juhlisti päivällä asukkaiden saamia kaljoja. Kuva: © Nelonen Media.
Arttu juhlisti päivällä asukkaiden saamia kaljoja. Kuva: © Nelonen Media.

Aamupäivän iloisesta kaljanjuonnista iltaa kohden siirryttiin apeampiin tunnelmiin. Tilannetta ei parantanut Paulan päiväkirjahuoneesta tuoma viesti, jossa hän kertoi, että asukkaiden tiistaina rakentaman lautan kantavuus kahdella henkilöllä olisi varmistettava, koska lautan keskiosassa on luultavasti liikaa painoa. Lauttaan tuunattiin paljon lisäosia, kuten esimerkiksi tuoli ja ruori.

Asukkaat päättelivät, että heidän olisi purettava rakentamansa ylimääräiset rakennelmat ja vahvistettava lautan kantavuutta pihalta löytyvillä tarvikkeilla, joista heille myös annettiin vihje. Pihalla on runsaasti tyhjiä pulloja ja naruja, joiden avulla asukkaat alkoivat koota lisää kelluntapinta-alaa lauttaan.

Osana lauttansa turvallisuuden parantamista asukkaiden piti valmistaa lauttaan pelastusliivit jokaiselle sekä mela. Myös hevosenkenkä piti kiinnittää mastoon. Joel löysi hevosenkengän pihalta päivällä kaljaetsintöjen yhteydessä ja se kiinnitettiin jo silloin mastoon. Hevosenkenkä mastossa tuo merirosvoille onnea merillä.

Lautan vahvistaminen jatkui epävarmoissa tunnelmissa viikkotehtävän onnistumisen suhteen.

Lue myös:
BB-merirosvot haaksirikkoutuneet autiolle saarelle (16.11.2020)
Häädetyn herja Markolta Kristiinalle - Merirosvot pääsevät yöpymään hylyssään (16.11.2020)
Lautan rakennusta kahteen kertaan, tuunaus lähti käsistä (17.11.2020)
Tykki merirosvojen turvaksi (17.11.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.