Vihollisten hyökkäys torjuttiin - Lautan vahvistaminen puhutti

Oli synkkä ja myrskyinen ilta, kun BB-merirosvot voittivat viholliset. Kuva: © Nelonen Media.
Oli synkkä ja myrskyinen ilta, kun BB-merirosvot voittivat viholliset. Kuva: © Nelonen Media.

Keskiviikkona BB-merirosvojen tykki joutui tosipaikkaan, kun vihollisjoukkiot hyökkäsivät kohti autiosaarta. Monien taistelujen jälkeen asukkaat vihdoin upottivat vihollisten aluksen ja saivat siitä ansaitun palkinnon.

Autiolla saarella majailevat asukkaat yrittävät merirosvoina päästä pois saarelta, mutta toisaalta puolustaa sitä vihollisten hyökkäykseltä. Tämän päivän aikana saari on kokenut useita hyökkäyksiä, mutta aina viholliset ovat päässeet ryöstämään saarelta tavaraa.

Pimenevässä myrskyillassa tapahtui vihdoin käänne, kun asukkaat pääsivät niskan päälle vihollisiaan vastaan. Tähystäjä havaitsi vihollisen aluksen horisontissa ja se alkoi ampua kohti autiosaarta. Asukkaat vastasivat tuleen ja he yrittivät upottaa laivan.

Aluksi kävi, kuten aikaisemmilla kerroilla, asukkaat ampuivat ohi. Taistelua ei kuitenkaan luovutettu, vaan parhaimmilleen viritetty tykki ladattiin aina uudestaan ja uudestaan. Lopulta oli myös onni myötä, kun laukaus osui keskelle vihollisten laivaa ja se upposi kerrasta. Asukkaat tuulettivat railakkaasti onnistumistaan.

Hetken päästä Big Brother vahvisti ilouutisen, että vihollisen alus oli uponnut osumasta. Tiedonanto ei aiheuttanut sen suurempaa tunteenpurkausta, kun talossa ei näyttänyt tapahtuvan, esimerkiksi palautettujen tavaroiden muodossa. Julia ja Kristiina lähtivät kuitenkin tupakalle, jolloin he huomasivat pihalle ilmestyneet oluet ja teippirullan.

Merirosvokapteenina toimiva Kristiina ilmoitti palkinnosta miehistölleen. Jokaiselle asukkaalle oli luvassa yksi oluttölkki. Kun aamulliset oluet laskee mukaan, asukkaat olivat saaneet neljä tai viisi olutta kullekin. Etenkin Arttu oli onnessaan lisäoluista ja hän naureskelikin, että tänään sai talossa juoda olutta aamusta iltaan.

Osumasta huolimatta merirosvojen tähystys autiosaarella jatkui mahdollisten vihollisen uuden hyökkäyksen vuoksi tai ystävällismielisten kauppalaivojen näkymisen vuoksi. Asukkaiden viikkotehtävänä on pelastautua autiolta saarelta, jotta viikkotehtävä onnistuu.

Onko lautta merikelpoinen?

Onnistuneen taistelun jälkeen asukkaat jatkoivat lauttansa parantelua, johon he olivat saaneet vinkkejä päiväkirjahuoneesta pitkin päivää koskien lautan merikelpoisuutta. Lisää vinkkejä tuli toisen haaksirikkoutuneen uudesta kirjeestä, jonka sisältöä asukkaat pitivät salaperäisenä. Haaksirikkoutunut valitti, että hän oli tehnyt lautastaan liian mukavuuskeskeisen ja keulassa oli kissa Partasen muistomerkki, jotka aiheuttivat lautan hajoamisen.

Kirje aiheutti keskustelua, pitäisikö heidän korjata lauttaansa. Suurin osa asukkaista oli sitä mieltä, ettei tarvitse, mutta kapteeni Kristiina olisi lähtenyt keulan ruorineen poistamaan, kuten kirjeessä ehkä vihjattiin. Vili kutsuttiin heti perään päiväkirjahuoneeseen, jossa hänelle oli annettu ymmärtää, että lautta voisi olla nyt jo merikelpoinen ja voisi parempi odottaa lisäohjeita.

Joel kiinnittämässä köysiä lauttaan parantaakseen sen merikelpoisuutta kapteeni Kristiinan ohjeistaessa vieressä. Kuva: © Nelonen Media.
Joel kiinnittämässä köysiä lauttaan parantaakseen sen merikelpoisuutta kapteeni Kristiinan ohjeistaessa vieressä. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat olivat jo aiemmin poistaneet lautastaan tiistaina rakennetut penkin ja sen katoksen. Ainoastaan ruori, tynnyri ja masto hevosenkenkineen olivat vielä paikoillaan. Kirje oli kieltämättä monitulkintainen ja aiemman haaksirikkoutuneen kirjeen perusteella he olivat jo rakentaneet lautan kokonaan uudelleen, kun ensimmäinen versio oli rakennettu osittain kielletyistä materiaaleista.

Tällöin myös Kristiina vaihtoi mielipidettään, vaikka jäikin tilanteen jälkeen mietteliäänä olohuoneen sohvalle. Lopputulemana oli kuitenkin se, etteivät asukkaat päättäneet lautalle tehdä tänään enää mitään. Asukkaat vielä pohtivat, onnistuuko viikkotehtävä, mutta esimerkiksi Joel oli sitä mieltä, että viikkotehtävien kriteerien mukaan pitäisi onnistua, kun maihin pääsy oli ainoa kriteeri.

Joel uskoi, että viikkotehtävä päättyy torstaina. Asukkat löivät viikkotehtävän onnistumisen puolesta 99:n vedonlyöntiprosentilla.

Lue myös:
BB-merirosvot haaksirikkoutuneet autiolle saarelle (16.11.2020)
Häädetyn herja Markolta Kristiinalle - Merirosvot pääsevät yöpymään hylyssään (16.11.2020)
Lautan rakennusta kahteen kertaan, tuunaus lähti käsistä (17.11.2020)
Tykki merirosvojen turvaksi (17.11.2020)
Merirosvot ryöstettiin useasti, puolustautuminen ei onnistunut (18.11.2020)


Tulosta   Sähköposti