Murhaaja sai etumatkaa, tutkimuksissa toinen kuulustelukierros

Marko keksi koodin lukittuun oveen tehtävähuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Marko keksi koodin lukittuun oveen tehtävähuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

Guru Valomielen murha on yhä ratkaisematta viikkotehtävän kolmantena päivänä. Ratkaisua murhaan ei ole vielä näköpiirissä ja murhaajakin on saanut etumatkaa katsojien avustamana.

Big Brotherin traumaretriitin asukkaat kuulivat tiistaina suru-uutisen, kun retriitin guru, Guru Valomieli murhattiin työhuoneeseensa. Tästä käynnistyi mittava murhatutkimus, jossa epäiltynä ovat kaikki retriitin asukkaat. Murhaaja liikkuu heidän joukossaan ja asukkaiden olisi viikkotehtävän loppuun mennessä selvitettävä, kuka hän on.

Asukkaat ovat olleet viikkotehtävässä rooleissa, jotka saavat joka päivä täydennystä, jotka vaikuttavat murhatutkimuksiin. Tänään asukkaiden rooleihin tuli uusi päivitys, joihin vaikuttaa eilinen hybridi-tv-äänestys, jossa katsojat äänestivät murhaajalle etumatkaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut auttaa poliisi Olli-Pekkaa tutkimuksissa.

Tutkimusten edistämiseksi asukkaat saivat tänään mahdollisuuden tutustua uudestaan murhapaikkaan. Tällä kertaa poliisi jakoi asukkaat kahteen ryhmään, joilla oli kummallakin puoli tuntia aikaa tutustua tehtävähuoneen murhapaikkaan.

Samassa yhteydessä poliisi toi päiväkirjahuoneesta todisteita, joita oli löydetty murhapaikalta eilen. Ne oli jo analysoitu ja nyt asukkaat pääsivät tutustumaan omiin tietokansioihinsa sekä nippuun asiapapereita.

Uusi huone paljastui murhapaikalta

Tehtävähuoneesta löytyi uusia vinkkejä murhan selvittämiseksi. Tärkein vinkki löytyi uudesta huoneesta vessan vierestä, joka avautui asukkaiden löytämällä ovikoodilla. Ensimmäinen ryhmä avasi huoneen oven kanta-asiakas Markon keksittyä kokeilla koodia. Huoneesta löytyi mm. sotilasasu, kaasunaamari ja lautanen, jonka päällä oli voidepurkki ja nenäliinoja.

Tutkimusmatkailija ja agentti Ella kaivoi voidepurkista muistitikun, jonka hän otti haltuunsa. Muut esineet ryhmä palautti huoneeseen ja he lukitsivat oven. Toinen ryhmä löysi myös uuden huoneen, mutta he eivät tienneet muistitikusta.

Samaan aikaan, kun toinen ryhmä tutki murhapaikkaa, talon puolella ensimmäinen ryhmä tutki asukkaiden tietokansioita. Niistä paljastui mm. se, että Ellan pitää löytää jotakin ja tässä vaiheessa Marko kiinnostui Ellan haltuunottamasta muistitikusta. Marko vaati tikkua pois Ellalta ja hän suostui sen luovuttamaan toiselle agentille, merikapteeni Kristiinalle. Agenttien päivätavoitteena on löytää tänään jotain konkreettista.

Ellan agentin rooli oli paljastunut Markolle ja se paljastui tätä myötä myös muille, koska Ella myönsi tämän. Kristiinan agentin rooli ei ole vielä muiden tiedossa. Kristiinan haltuunsa saama muistitikku päätyi lopulta poliisille, joka otti sen vastaan ja lupasi viedä sen analysoitavaksi poliisilaitokselle. Poliisi Olli-Pekan lisäksi muistitikusta ovat tietoisia Marko, Kristiina, Ella, Kati, Timo ja Roope.

Roopella oli myös uutta tietoa tutkimuksiin. Hän muisti, että hän oli käynyt Gurun maatilalla, jossa hän oli ottanut kuvia lehmistä. Kuvat näytettiin kaikille ja Roope kertoi, että lehmät olivat saaneet Gurun muistivettä. Muistivettä epäiltiin petolliseksi ja sillä yritetään aivopestä retriittiläisiä. Asukkaat olivat saaneet muistivettä eilen joogi Paulan pitämässä joogasessiossa.

Roope näytti asukkaille ottamansa lehmäkuvat. Kuva: © Nelonen Media.
Roope näytti asukkaille ottamansa lehmäkuvat. Kuva: © Nelonen Media.

Murhapaikkaan ja todistusaineistoon tutustumisen jälkeen koottiin vielä kaikkien asukkaiden tiedot yhteen siitä, tunsivatko he Gurun ja mitä mieltä he olivat Gurun opetusmetodeista retriitissä. Suurin osa asukkaista ei tuntenut Gurua ennalta. Assistentti Sami tunsi Gurun hyvin, mutta toisaalta fanikerhon puheenjohtaja Roope oli vain salaa seurannut fanituksensa kohdetta.

Suhtautuminen hänen metodeihinsa vaihteli intomielisestä täyteen huuhaahan. Sami, Paula ja Roope olivat kaikkein innokkaimpia Gurun seuraajia, mutta esimerkiksi psykologi Joel ei uskonut metodeihin ollenkaan, vaikka hän oli kovasti yrittänyt.

Toinen kuulustelukierros päättyi retriitin päiväohjelman jatkumiseen. Ensin Paula piti lyhyen joogasession, jonka jälkeen asukkaat saivat tutustua meditaation saloihin. Asukkailla on edessään vielä useita meditaatiosessioita ennen kuin traumaretriitti on ohi ja sen asukkaat ovat parantuneet.

Jää nähtäväksi, ehtivätkö asukkaat parantua ennen kuin Gurun murhaaja selviää.

Lue lisää BB-nettisivuilta (linkit voi spoilata murhaajan):
Hybridi-tv:n katsojat päättivät: etumatkaa murhaajalle
Asukkaiden roolihahmot päivittyvät: Tässä keskiviikon tavoitteet

Lue myös:
Guru Valomielen traumaretriitti valtaa BB-talon (5.10.2020)
Varsinainen viikkotehtävä paljastettiin asukkaille - Guru murhattiin! (6.10.2020)


Tulosta   Sähköposti