Väärä murhaaja jäi nalkkiin - viikkotehtävä onnistui

Kati piilottaa viitan roskalaatikkoon. Kuva: © Nelonen Media.
Kati piilottaa viitan roskalaatikkoon. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talo oli tällä viikolla traumaretriitin murhamysteerin näyttämö. Asukkaiden piti selvittää Guru Valomielen murhaaja omien tutkimustensa ja saatujen vihjeiden perusteella.

Murhamysteeri alkoi tiistaina, kun traumaretriitin asukkaat kuulivat Guru Valomielen tulleen murhatuksi. Siitä lähtien asukkaat ovat tutkineet poliisi Olli-Pekan johdolla murhaa, joka tapahtui Gurun työhuoneessa BB-talon tehtävähuoneessa.

Asukkaat saivat tutkia rikospaikkaa ja sen lisäksi he saivat erilaisia vihjeitä, joita toimitettiin analysoitavaksi päiväkirjahuoneeseen. Eilen toisella tutkintakierroksella Gurun työhuoneessta vietiin tutkittavaksi asukkaiden valitsema murha-ase, verinen Buddha-patsas.

Patsaasta analysoitiin yön aikana Paulan, Samin, Ellan, Markon, Artun ja Joelin sormenjäljet. Analyysi paljasti myös sen, että aerobic-ohjaaja Arttu oli Gurun poika. Uhrin sormenjälkiä sen sijaan ei patsaasta löytynyt.

Viimeisissä kuulusteluissa tapahtui yllätyskäänne, kun Ella paljasti, että hän oli löytänyt pihalta Kristiinan kengän. Ellan ja Kristiinan tehtävänä oli etsiä pihalta johtolankoja, mutta nyt Ella oli erehtynyt, sillä kenkä ei liittynyt millään tavalla murhamysteeriin. Oikeasti se oli vain Olli-Pekan jekkuna piilottama kenkä. Kristiina sai kuitenkin Olli-Pekan avulla asukkaat vakuutettua, ettei hänellä ole murhaan osaa eikä arpaa, eikä kenkä liity tehtävään.

Murhamysteerin ratkaisu epäonnistuu

Samoihin aikoihin Kati oli saanut tehtäväksi piilottaa murhan kannalta merkittävä johtolanka, hänen vanha viittansa. Se oli jäänyt häneltä murhapaikalle murhayönä. Syy viitan piilottamiseen oli ilmeinen, Kati oli murhaaja. Viitan etsiminen oli Katin katsojilta saama etu hybridi-tv-äänestyksessä. Kati löysi viitan terassin laudoituksen alta. Kati onnistui piilottamaan viitan uudelleen, nyt roskalaatikkoon, vaikka hän oli muutaman kerran vähällä jäädä kiinni.

Vaikka viitta jäi muilta asukkailta näkemättä, mysteeri oli vielä mahdollista ratkaista. Asukkaiden piti selvittää koodi, joka tuli talon televisioon. Kuusimerkkisen koodin vihjeeksi annettiin "Mindlessnessin tavoite on yksi sana - toipua". Asukkaat yrittivät lukuisia eri sanoja, mm. toipua-sanan synonyymejä ja erilaisia merkkiyhdistelmiä, joita oli viikon aikana käytetty ovikoodeina.

Vasta talon kaiuttimista tulleet vihjeet saivat asukkaat tajuamaan, että kyseessä oli toipua-sanan anagrammi "utopia". Koodi avasi asukkaiden aiemmin löytämän muistitikun, josta löytyi mystinen kaaviokuva. Ratkaisu olisi pitänyt saada viimeistään tämän avulla, mutta kuva ja keskustelu ei vienyt asukkaita yhtään lähemmäksi ratkaisua.

Mystinen kaaviokuva paljastui löytyneeltä muistitikulta. Kuva: © Nelonen Media.
Mystinen kaaviokuva paljastui löytyneeltä muistitikulta. Kuva: © Nelonen Media.

Illan tullen oli lopullisen tuomion aika, kun poliisi kokosi asukkaat olohuoneeseen päättämään syyllisestä. Jokainen asukas sai syyttää yhtä asukasta murhaajaksi ja esittää syytökselle perustelut. Syytöksen kohde sai myös mahdollisuuden puolustautua. Lopulta syyllisestä äänestettiin, joka päätyi tasatilanteeseen Roopen ja Samin kesken. Vain Marko ja Kristiina olivat viimeisessä äänestyksessä äänestäneet Katin syyllisyyden puolesta. Poliisilla oli lopullinen valta päättää syyllisestä ja hetken mietinnän jälkeen Olli-Pekka päätti syyttää murhaajaksi Roopea.

Roope oli silminnähden pöyristynyt syytöksestä samalla, kun samalla sohvalla istunut oikea syyllinen - Kati - katseli tyynen rauhallisena keskustelua supersankarin maskin takaa. Kun poliisi oli valinnut asukkaiden valinnan syylliseksi, paljastettiin oikea syyllinen. Olli-Pekka luki tehtäväkirjeestä Katin murhanneen Guru Valomielen.

Mysteerin selviämisen jälkeen viikkotehtävä päättyi ja gongi kumahti viimeisen kerran. Kati kertoi heti, miten hän piilotti viitan ja kuinka lähellä hän oli paljastua. Kati kävi noutamassa roskalaatikosta piilottamansa viitan ja näytti sen asukkaille.

Viikkotehtävä kuitenkin onnistui

Viikkotehtävän päätyttyä asukkaat alkoivat kertaamaan tehtävän vaiheita ja omia roolejaan siinä. Tarkastelun alla oli etenkin tämän päivän tapahtumat ja mitä kunkin asukkaan päivän tavoitteisiin kuului. Asukkaille kävi selväksi, että Kati yritti siirtää katseet muihin asukkaisiin ja myös muilla asukkailla oli hämmentäjän roolia, jolla vaikeutettiin mysteerin ratkaisua.

Noin tunti viikkotehtävän päättymisen jälkeen asukkaat kutsuttiin sohvalle, jossa heille ilmoitettiin tulos. Vaikka asukkaat erehtyivät murhaajassa, viikkotehtävä julistettiin onnistuneeksi asukkaiden hyvän eläytymisen vuoksi. Viikkobudjetti onnistuneella viikkotehtävällä olisi ollut peräti 437,80 euroa, mutta siitä vähennetään viime lauantain sääntösulkeisten virheiden takia 105 euroa, joten lopullinen viikkobudjetti on 332,80 euroa.

Yhden väliviikon jälkeen asukkaat onnistuivat viikkotehtävässään ja he alkoivat juhlia sitä olohuoneessa. Asukkaat pääsivät melkein heti käyttämään viikkobudjettiaan, kun Timo ja Paula määrättiin tekemään ostokset verkkokauppaan. Ostossuunnitelmien jälkeen Timo ja Paula pääsivät kauppaan ja valtaosan he saivatkin hankittua.

Ostosreissun jälkeen BB-talossa vallitsi leppoisa tunnelma, jota piristi entisestään Big Brotherin asukkaille lämmittämä sauna.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Roolihahmojen tavoitteet torstaille: Murhaaja saa hieman etumatkaa
Viikkotehtävä päättyy mysteerin ratkeamiseen – Kati on Guru Valomielen murhaaja!

Lue myös:
Guru Valomielen traumaretriitti valtaa BB-talon (5.10.2020)
Varsinainen viikkotehtävä paljastettiin asukkaille - Guru murhattiin! (6.10.2020)
Murhaaja sai etumatkaa, tutkimuksissa toinen kuulustelukierros (7.10.2020)


Tulosta   Sähköposti