Varsinainen viikkotehtävä paljastettiin asukkaille - Guru murhattiin!

Guru murhattiin työhuoneeseensa. Kuva: © Nelonen Media.
Guru murhattiin työhuoneeseensa. Kuva: © Nelonen Media.

Viidenteen viikkotehtävään saatiin tiistaina iso käänne. Asukkaat saivat kuulla, että heidän traumaretriitti-viikkotehtävänsä ei ole varsinainen viikkotehtävä, vaan tällä viikolla heidän on selvitettävä BB-talossa tapahtunut murha.

Asukkaat saivat eilen roolit ja niiden kuvaukset traumoineen viikkotehtävään, jossa heidän kerrottiin osallistuvan Guru Valomielen traumaretriittiin. Ensimmäisenä päivänä hahmot osallistuivat retriitin istuntoihin, jotka parantaisivat heidän traumansa opetuslapsi Samin johdolla.

Tiistaina asukkaat herätettiin gongilla heidän rooleihinsa, mutta aamulla heitä ei odottanutkaan uusi istunto, vaan shokkiuutinen: Guru Valomieli on murhattu! Traumaretriitin asukkaat saivat tehtäväkseen selvittää, kuka murhasi Gurun. Murhatutkimuksia määrättiin johtamaan retriitissä parantumassa oleva poliisi, eli Olli-Pekka. Gurun murhasta huolimatta retriitti jatkuu normaalisti ja sen asukkaat jatkavat rooleissaan aina, kun gongi kumahtaa.

Uudessa tilanteessa retriitin asukkaat saavat myös uudet, salaiset roolit. Osa asukkaista saa paljastaa joillekin toisille salaisista rooleistaan, mikäli he kokevat sen tarpeelliseksi. Asukkaat kertoivat toisilleen jo eilen heidän julkiset taustansa ja traumansa, jotka uudessa käänteessä paljastuvat osittain sepitteeksi.

Murhaaja iski yöllä

Gurun murha tapahtui maanantain ja tiistain välisenä yönä Gurun työhuoneessa, joka sijaitsee BB-talon tehtävähuoneessa. Työhuoneeseen ovi on lukittu sähkölukolla, joten murhaaja on tiennyt oven tunnusluvun tai Guru on päästänyt murhaajan sisään huoneeseen. Ovea ei ole murrettu, mutta työhuoneessa on kamppailun jälkiä.

Ruumis on kuljetettu pois, mutta murhapaikka on koskematon. Asukkaille kerrottiin, että kaikki retriitissä olevat ovat murhaepäiltyjä ja murhaajia on vähintään yksi. Murhaajaksi valitulle asukkaalle on myös kerrottu, että hän on murhaaja, mutta hän ei saa paljastaa tätä rangaistuksen uhalla ennen viikkotehtävän päättymistä.

Tutkinnanjohtaja Olli-Pekka saa valita itselleen apulaissheriffin, jota hän voi myös vaihtaa murhamysteerin edetessä. Ensimmäiseksi apulaissheriffiksi Olli-Pekka valitsi Katin. Myöhemmin apulaissheriffin roolissa nähtiin ainakin myös Joel.

Ennen tarkempien murhatutkimusten käynnistymistä asukkaat kutsuttiin yksitellen päiväkirjahuoneeseen kuulemaan uusista rooleistaan ja toimintatavoistaan. Asukkaat saivat jonkin aikaa tutustua muuttuneeseen tilanteeseen uuden roolijaon jälkeen.

Kun kaikki oli valmista, asukkaat palasivat rooleihinsa ja murhatutkinta sai alkaa. Ensimmäiseksi päästiin tutustumaan murhapaikkaan. Tehtävähuoneen lattialle oli piirretty Gurun ääriviivat, josta hän oli löydetty kuolleena. Asukkaat pääsivät tehtävähuoneeseen pienissä ryhmissä 15 minuutin ajaksi etsiäkseen johtolankoja. Niitä oli laitettu ympäri huonetta ja ne oli löydettävissä vihjeiden avulla.

Tutkimukset käyntiin

Murhapaikan tutkinnan jälkeen poliisi Olli-Pekka kokosi asukkaat kertomaan muistikuviaan yöltä ja aamulta sekä äskeisen murhapaikan tutustumisen jälkeen. Taloon tuodulle valkotaululle koottiin pelkät faktat, jotka asukkaille oli luotu heidän hahmoprofiileissaan tai mitä he havainnoivat tehtävähuoneessa.

Murhan faktat koottiin valkotaululle. Kuva: © Nelonen Media.
Murhan faktat koottiin valkotaululle. Kuva: © Nelonen Media.

Talossa oli kuultu yöllä lemmiskelyn ääniä ja Paula tunnusti, että hän oli viettänyt tunnin tantra-session Gurun kanssa. Pihalla oli myös havaittu hahmo tummassa asussa ja Timo oli käynyt varkaissa Gurun huoneessa ja vienyt avaimen. Murhapaikalta pystyttiin tekemään havainto, että Guru oli murhattu tylpällä esineellä, tarkalleen ottaen Buddha-patsaalla, jossa oli verijälkiä.

Lisää salaisuuksia paljastui Gurun huoneesta Timon varastamalla avaimella. Avaimella sai auki Gurun työpöydän laatikoita, joista löytyi lehtiö, kansioita, lipas ja kasa papereita. Lehtiössä ollut hailakka teksti saatiin näkyviin lyijykynällä sottaamalla, kansioissa oli tietoja asukkaista ja paperit olivat Aluehallintovirastosta. Lukittuun lippaaseen löytyi avain laatikosta, mutta lipas oli tyhjä.

Todisteita analysoitavaksi päiväkirjahuoneeseen

Murhatutkimukset edistyivät ensimmäisten tuntien aikana hyvin tehokkaasti, mutta pääepäiltyä ei vielä ole löydetty. Syytöksiä murhaajasta on heitelty niin poliisin kuin monien asukkaiden suusta moneen suuntaan. Eniten syytöksiä on kohdistunut Katiin, Samiin ja Timoon. Katin suhteen epäilyksiä on herättänyt hänen yölliset vartiokierroksensa, Samin motiivi taas Gurun assistenttina on ilmiselvä nousta Guruksi Gurun paikalle ja luonnollisesti rikollinen on aina listojen kärjessä, kun rikos on tapahtunut.

Kun faktat oli saatu kasaan, päätettiin osa todistusaineistosta viedä analysoitavaksi päiväkirjahuoneeseen. Poliisi toimitti laatikosta löydetyt paperit ja rikospaikalta löydetyn videonauhan jatkotutkimuksiin. Kun todisteet oli viety pk-huoneeseen, Olli-Pekka ilmoitti, että he saavat niistä lisätietoa myöhemmin ja videokasetti muutetaan nykyaikaiseen muotoon parempaa tarkastelua varten.

Tämän jälkeen asukkaat pystyivät vapautumaan rooleistaan, kun gongi kumahti jälleen. Murhatutkimukset jatkuvat jälleen uuden gongin kumahduksen jälkeen.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Murhamysteeri kiihtyy: Asukkaat saavat uudet salaiset roolit! (HUOM! Linkki paljastaa murhaajan!)
Asukkaiden roolihahmoilla päiväkohtaisia tavoitteita: Tässä tiistain tavoitteet (HUOM! Linkki voi paljastaa murhaajan!)

Lue myös:
Guru Valomielen traumaretriitti valtaa BB-talon (5.10.2020)


Tulosta   Sähköposti