Analyysi: Kolme ulos eliminointiviikolla

Finaaliviikko lähestyy ja peli kovenee. Se samalla tarkoittaa, että talo tyhjenee tällä viikolla kovempaa tahtia kuin kertaakaan tällä kaudella. Ketkä saavat lähdöt eliminointiviikolla?

Tällä viikolla BB-talosta häädetään kolme asukasta, mutta se tapahtuu poikkeuksellisesti kolmena eri päivänä. Perinteisen sunnuntaihäädön lisäksi häätöjä tällä eliminointiviikolla tapahtuu keskiviikkona ja perjantaina. Asukkaat ovat jo spekuloineet kesken viikon häätöä, mutta ei vielä kahta häätöä ennen sunnuntaita.

Häätöäänestykseen joutuvat asukkaat keskiviikon ja perjantain häätöihin määritellään kilpailujen perusteella. Uutta tällainen tapa joutua häätöäänestykseen ei tällä kaudella ole, kautta on jopa kritisoitu nimeämisten vähyydestä. Nyt kilpailut sopivat tähän väliin, kun loppuviikosta tulevat vielä kauden viimeiset nimeämiset.

Vaara häätöäänestykseen joutumisessa on tietysti asukkailla, jotka eivät ole pärjänneet niissä aiemmillakaan kerroilla. Jasmiina on kilpailuissa heikoilla jo asenteensa takia, koska hän lyttää itsensä edeltäkäsin. Häätöäänestyksessä en kuitenkaan usko hänen olevan vaarassa, sillä hänen asemansa talon ainoana naisena on sellainen valttikortti, joka pitänee Jasmiinan talossa finaaliviikolle saakka.

Aikapommin kautta häätöäänestykseen joutunut Ville on todellisessa riskissä, vaikka kahdessa edellisessä häätöäänestyksessä hän on pitkällä kirillä pysynyt talossa. On spekuloitu, että Ville olisi viime sunnuntaina säästynyt Jasmiinan kannattajien äänillä, mutta nyt on jo varmistunut, että Ville ja Jasmiina ovat yhtä aikaa häätöuhan alla, joten välttämättä tällaista vetoapua ei ole nyt tarjolla.

Muista asukkaista eniten kysymysmerkkejä on mielestäni Samirin ympärillä. Samir ei ole ollut häätöäänestyksessä kuudennen viikon jälkeen. Sosiaalisessa mediassa Samir on saanut kannatusta, mutta riittääkö se alkuperäisasukkaita vastaan. Loppuviikosta, kun joukko talossa tiivistyy, voi Samirilla tehdä finaaliviikkopaikka tiukkaa.

Uskon, että suhteellisen varmoja finaaliviikkopaikastaan voivat olla Aki ja Lasse. Akilla on ollut alusta asti kannatusta ulkomaailmassa ja hänen maanläheinen tyylinsä on purrut katsojiin. Hieman mietityttää, miten viikonlopun juonittelut vaikuttavat Akin kannatukseen? Lasse taas vaikuttaa unelmavävyltä, jonka reilu ja mutkaton olemus on kantanut finaaliviikon kynnykselle. En usko Lassella olevan vaikeuksia, vaikka joutuisi tällä viikolla häätöäänestyksiin.

Taavi on ollut myös yleisön suosikki, onhan hänet usein äänestetty ensimmäisten joukossa turvaan häätöäänestyksissä. Suomen Big Brotherissa katsojat kuitenkin arvostavat tasaisia persoonia enemmän kuin tyhjän meuhkaajia, joten tässä voi olla Taavin etu taistelussa esimerkiksi Pekkaa vastaan. Paljon riippuu, minkä kannan katsojat ovat ottaneet Taavin ja Pekan keskinäisistä suhteista.

On huomioitava, että Anssilla ja Pekalla on paljon myös vastustajia, mutta liian usein jonkun asukkaan antifanit ovat sotkeutuneet omaan näppäryyteensä ja "väärä" asukas on tullut häädettyä. Tämä on nähty menneinä vuosina niin monta kertaa. Tällaiset erikoisviikot ovat omiaan rikkomaan vanhoja kaavoja.

Tämän viikon häädöt ovat kimurantteja analysoida. Asukasjoukko on ollut hyvin tasainen, voisi sanoa, tasapaksu. Sanotaan tähän kuitenkin villi veikkaus, että finaaliviikolle jatkavat Jasmiina, Anssi, Aki, Lasse ja Taavi.


Tulosta   Sähköposti