Finaalipaikkoja ratkottiin loppusuorituksessa - Viime hetken sääntömuutos aiheutti keskustelua

Video: Finaalitehtävän loppusuorituksessa asukkaiden dominojunat kaatuvat.

Finaaliviikolle päässeet asukkaat joutuivat vielä kovan haasteen eteen, kun heillä alkoi tiistaina vuorokauden kestävä finaalitehtävä. Asukkaat kilpailivat siitä, ketkä kaksi varmistavat paikkansa BB-finaalissa jo keskiviikkona.

Tiistaina alkaneessa finaalitehtävässä asukkaiden tehtävänä oli rakentaa oma dominojuna BB-talon sisätiloihin. Ohjeistuksen mukaan kaksi pisintä dominojunaa rakentanutta asukasta pääsevät Big Brotherin sunnuntaina järjestettävään finaaliin. Loput kolme asukasta joutuvat häätöäänestykseen, joista vain kaksi pääsee finaalin.

Big Brother toimitti kaikille asukkaille aluksi tuhat dominopalaa, jotka piti asetella ensin paikoilleen ennen kuin asukkaat saivat hankkia lisää palikoita kävelemällä pihalla ympyrää hula-vannetta samalla pyöritellen lantiollaan.

Miikka ja Laura olivat innokkaimpia kävelijöitä hula-radalla ja heidät nähtiinkin usein hankkimassa uusia palikoita. Ilmeisesti asukkaiden innokkuus kerätä palikoita yllätti Big Brotherin, sillä jossain vaiheessa asukkaille toimitettiin maalaamattomia palikoita, joihin asukkaiden piti kirjoittaa nimensä palikoiden tunnistamiseksi. Alkuperäiset palikat oli maalattu asukkaan tunnusvärillä.

Alussa lähes Miikan kanssa tasoissa ollut Salla joutui tiistai-iltana epätoivon valtaan, sillä hänellä ei ollut tilaa rakentaa dominojunaansa. Kaikki asukkaat olivat jostain syystä rakentaneet dominojunansa olohuoneeseen, vaikka kaikki talon tilat oli käytettävissä. Salla itki huonoa tilannettaan ja välillä vaikutti jopa, että hän heittää hanskat tiskiin.

Salla vaipui välillä epätoivon partaalle finaalitehtävässä. Kuva: © Nelonen Media.
Salla vaipui välillä epätoivon partaalle finaalitehtävässä. Kuva: © Nelonen Media.

Jonkin aikaa tuskailtuaan Salla jutteli Lauran kanssa ja Laura lohdutti kyynelsilmäistä Sallaa. Laura ehdotti, että Salla siirtäisi palikkansa vaatekaappinurkkaukseen, sillä siellä olisi tilaa ja hän saisi rauhassa koota dominoitaan. Salla mietti hetken Lauran ehdotusta ja päätti toteuttaa sen. Ensin hänen piti purkaa alkuperäinen dominojuna ja alkaa koota sitä vaatekaappinurkkauksessa.

Asukkaat suorittivat finaalitehtävään yömyöhään, mutta jossain vaiheessa heidänkin oli mentävä nukkumaan. Finaalitehtävän suoritus jatkui aamulla. Lauralle meinasi tulla stressi, kun Mia oli kirinyt hyvin ja heillä oli palikoiden määrä ilmeisesti lähellä toisiaan. Dominojunia koottiin aivan viimeiseen asti keskiviikkoon puolille päivin.

Big Brother muutti loppusuorituksen sääntöjä

Tämän kauden ensimmäiset BB-finalistit ratkeaisivat finaalitehtävän loppusuorituksessa. Big Brotherilla oli tähänkin pieni yllätys tarjota, sillä sääntöjä oli hieman muutettu. Alunperin jokaisen asukkaan piti käynnistää ratansa yksitellen ja rata sai pysähtyä välillä ja pysähtymisistä sakotettaisiin.

Big Brother oli kuitenkin päättänyt, että kaikki asukkaat käynnistävät dominojunansa yhtä aikaa. eikä pysähtynyttä junaa saa enää jatkaa. Asukkaan tulos on se, kuinka monta dominopalaa on kaatunut pysähdyshetkellä. Jos kaikki asukkaat saavat vietyä dominojunansa loppuun asti, kaksi pisintä rataa ovat turvassa häädöltä.

Loppusuorituksen muuttuneet säännöt aiheuttivat asukkaissa parranpärinää. Etenkin Miikka oli kärmeissään, kun hän ihmetteli, miten yllättäen sääntöjä voidaan muuttaa. Miikka valitti, että he ovat kävelleet hula-vanteesta kyljet kipeinä pihalla satoja kierroksia ja sitten sääntöjä vaan muutetaan.

Reeo ja Mia seuraavat omien dominojuniensa etenemistä loppusuorituksessa. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo ja Mia seuraavat omien dominojuniensa etenemistä loppusuorituksessa. Kuva: © Nelonen Media.

Finaalitehtävän loppusuoritus oli nopea. BB-talon täytti hetkeksi dominopalikoiden kilinä, kun Big Brother antoi asukkaille luvan käynnistää dominojunansa. Asukkaat jännittivät omien dominojensa puolesta, ettei sen matka katkea kesken kaiken. Sikäli loppusuoritus sai onnellisen lopun, että kaikkien asukkaiden dominojunat pääsivät loppuun saakka.

Pisimpään dominojen kilinää kuultiin Miikan dominojunasta ja Laura oli lähellä kakkospaikkaa. Reeo toivotti heti finaalitehtävän päätyttyä Mian tervetulleeksi sohvalle, eli häätöäänestykseen. Salla suoritti toisessa huoneessa oman dominokaatonsa, mutta hänellä ei ollut dominojunassaan edes maalaamattomia palikoita, joten niitä oli selkeästi vähemmän kuin muilla.

Big Brother ei ole vielä kertonut finaalitehtävän tuloksia, sillä Isoveljellä on tuhansia palkoita laskettavanaan. Ainakin Miikan häädöltä pelastumiseen uskottiin, mutta Miikka ei vielä uskaltanut juhlia ennen kuin asia on varma. Vuorokauden uurastamisesta uupuneet asukkaat jäivät odottamaan, milloin heille kerrotaan tulokset.

Asukkaat saivat kuulla finaalitehtävän lopputulokset illalla. Ensin Big Brother kuulutti häätöäänestyksessä olevan Sallan, Reeon ja Mian, jonka jälkeen asukkaat saivat kuulla tulokset. Finaalitehtävän tulosten mukaan Miikalla oli 2068 palaa, Lauralla 1974 palaa ja Mialla 1969 palaa. Lauran ja Mian ero oli vain viisi palaa. Reeo jäi 1800 palaan ja viidenneksi jäänyt Salla 1105 palaan.

Miikka totesi tutkailtuaan tuloksia, että jos Mia olisi ehtinyt laittaa viimeiset palat dominojunaansa, hän olisi ohittanut Lauran. Kaksi parasta, Miikka ja Laura olivat siis turvassa häätöäänestykseltä ja kolme muuta joutuivat häätöäänestykseen, jossa torstaina BB-talosta häädetään yksi asukas.

Finaalitehtävässä panoksena paikka finaalissa - Kaksi parasta on turvassa viimeiseltä häätöäänestykseltä (22.11.2022)

Artikkelia on päivitetty 23.11.2022 kello 15.52: Lisätty pääkuvan paikalle video finaalitehtävän loppusuorituksesta.
Artikkelia on päivitetty 23.11.2022 kello 18.41: Big Brother kertoi finaalitehtävän tulokset.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.