Analyysi: Finaaliviikon asukkaat 2021

Big Brotherin finaaliviikolle vuonna 2021 selviytyi viisi asukasta, Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi. Fanisivujen perinteisessä finaaliviikon analyysissä perkaamme asukkaiden puolia, mitä heistä on kauden varrella nähty.

Analyysiin on otettu mukaan kaikki talossa olevat viisi asukasta, koska ei vielä tiedetä, tarttuuko joku asukkaista perjantaina Big Brotherin huutokauppatarjoukseen. On mahdollista, että sunnuntaina BB-finaalissa nähdään vain neljä asukasta, mutta analyysi on tehty oletuksella, että finaalissa on viisi asukasta.

Lasse

Reilu kaveri, joka on on ystävällinen ja empaattinen, klassinen kaikkien kaveri. Lasse on osannut tukea muita asukkaita heikkoina hetkinä, esimerkiksi silloin, kun Sami oli aika yksinäinen tai toiminut kuuntelevana olkapäänä Jasmiinalle. Myötäilee usein kanssakeskustelijaa ja on innokas komppaamaan keskusteluissa. Osaa kuitenkin välillä nousta vastaan, jos kokee epäoikeudenmukaisuutta itseään tai toista kohtaan.

Eniten muistettava Lasse on kuitenkin bromancestaan Taavin kanssa, joka lähti heti kauden alusta. He ovat olleet dynaaminen duo, jotka välillä kiistelevät kuin aviopari, mutta molemmat tietävät, että kiista on unohdettu viimeistään seuraanana päivänä. Lasse on tässä parissa se osapuoli yleensä, joka antaa ensin periksi.

Kauden alussa Lassella oli sutinaa Minnan kanssa, joka olisi saattanut kääntyä Lassea vastaan. Minnan aikainen häätö oli ehkä Lassen onni, sillä välttämättä mies ei olisi näin pitkälle jatkanut, mikäli Minna olisi ollut talossa pidempään. Sen verran vaikeaksi meni Minnan ja Lassen välit toisella viikolla sekä Minnan paluussa.

Lassen kohtalona BB-finaalissa on poistua talosta ensimmäisenä.

Aki

Viimeisen häätöäänestyksen perusteella suurin voittajasuosikki, jota on voinut jo uumoilla pitkin syksyä. Suomalaisiin vetoaa tällainen rehdin oloinen suomalainen maakuntien mies, joka ei turhia höpise. Kun Aki sanoo jotain, se on yleensä asiaa ja hän myös saa muut kuuntelemaan häntä, vaikka onkin muita asukkaita hiljaisempi.

Ei Aki edelleenkään ole kovin paljon esillä, vaikka ensimmäisen viikon täydellisestä tapetoinnista onkin noussut. Humalassa Akista tulee sen sijaan esiin show-mies ja varmasti kaikille BB:n seuraajille onkin "pimpelipom" tullut tutuksi. Suuri yleisö tuntuu rakastavan Akia ja on saanut maakunnan miehet ja jopa yritykset taakseen ja nämä masinoivat äänestyskampanjaa Akia kohtaan. Ei tunnu reilulta.

Aki on tullut tutuksi myös todellisena BB-asiantuntijana, joka muistaa paljon menneiden kausien tapahtumia. Varmasti tällä on osansa, miten hän on toiminut talossa ja edennyt finaaliviikolle saakka. Suurin moka tapahtui toissa viikolla, kun Aki syyllistyi Anssin kanssa juonitteluun, josta sääntörikkeenä tämä keskustelu toistettiin talon kaiuttimista.

Ainakaan häätöäänestyksen perusteella sääntörikkeellä ei ollut mitään vaikutusta katsojien keskuudessa. Pikemminkin muiden asukkaiden kuittailut sääntörikkeestä tuntuivat kääntävän sympatioita Akin suuntaan.

Jasmiina

Kauden suurin väriläiskä Pekan ohella. Tuonut sisältöä enemmän kuin moni muu tämän kauden asukas yhteensä. Tuo esiin tunteensa hyvin selkeästi ja valitus on käynyt hyvin tutuksi kauden aikana. Ei ole mennyt ärsytyksen puolelle niin paljon kuin olisi voinut kuvitella. On toisaalta viihdyttävä ja etenkin alkukaudesta osasi aktivoida asukkaita Temppari-show'lla ja vastaavilla.

On ollut myös koosteissa hallitsevassa asemassa ja välillä on tuntunut, että vienyt myös tuotantoa. Valituksellaan on ehkä vaikuttanut, että vaikkapa jotkin tehtävät ovat loppuneet aiemmin kuin on suunniteltu. Osaa vetää oikeista naruista, mutta on myönnettävä, että valituksesta huolimatta on selvittänyt monet esteet. Valituksesta huolimatta suorittanut tehtävät, josta on saanut kiitosta myös muilta asukkailta.

Jasmiinaa ei syyttä ole kutsuttu BB-talon Ulla Taalasmaaksi, koska on erittäin kiinnostunut toisten asioista ja haluaa kuulla kaiken. Ehkä tästä johtuen Jasmiina on hyvä lukemaan ihmisiä ja tehnyt välillä hyvinkin teräviä havaintoja kanssa-asukkaistaan. Räväkän ulkokuoren alla on myös herkkä puoli ja itseluottamuksessa on puutteita. Jasmiina on kuitenkin useasti ylittänyt itsensä kauden haasteissa ja onneksi hän on itse tämän myös havainnut.

Onko talon naisena olemisesta etua? Ei ainakaan viimeisimmän häätöäänestyksen perusteella. Näillä näkymin finaalissa tulossa häädetyksi ensimmäisten joukossa.

Anssi

Ehkä pelitaustastaan johtuen kilpailuhenkisyys Anssilla on erityisen kova ja hänellä on tarve olla ykkönen niin eri tehtävissä kuin BB-talon arkisissa asioissa, kuten kirjeiden lukeminen. Tämä on mennyt joillakin asukkailla tunteisiin, kun Anssi on ollut ensimmäisenä lähes joka paikassa, kahvia kaatamassa, puhelimeen vastaamassa ja voittamassa tehtäviä. Hän sai jopa Hannu Hanhi -lempinimen talossa.

Kilpailuhenkisyys kääntyy arkisissa tilanteissa itsekkyydeksi tai ainakin näyttäytyy siltä. Ei ole muuttanut itseään tämän ominaisuuden osalta ja onkin myöntänyt, että tämä on hänen heikkoutensa. Sinänsä hyvä, että on talossa oma itsensä. On Anssista nähty se herkkä puolikin ja rakastava perheenisä, joka tuli ilmi erityisesti, kun sai terveisiä kotoa.

FInaalin kannalta on mielenkiintoista, tarttuuko Anssi perjantaina Big Brotherin huutokauppatarjoukseen. Tämä toki riippuu siitä, millainen summa on tarjolla, mutta mielestäni Anssi olisi potentiaalisin tarjoukseen tarttuja. Mietityttää tosin, mitä järkeä on luopua finaalipaikasta muutaman päivän takia, mutta minäpä en toisaalta ajattelisi rahaa vaan kokemusta tässä tilanteessa.

Jos on mukana finaalissa, taistelee TOP-3-paikasta siellä.

Taavi

Taavi on finaaliviikkoporukan outolintu. Hän on käyttäytynyt pitkin kautta välillä omituisesti. Taavilla on ollut ihmeellisiä vainoharhoja etenkin Pekkaa kohtaan ja tästä syntyikin mystinen "Pekan imperiumi". Vasta viime lauantain saunaillassa Taavi sai kuulla, ettei mitään erityistä liittoa häntä vastaan ollut nimeämisissä. Läpi kauden kuitenkin Taavilla ja Pekalla on ollut piikittelyä puolin ja toisin.

Toinen - paljon merkityksellisempi - ihmissuhde Taavilla on ollut Lassen kanssa. Lassesta tuli Taavin sydänystävä ja kaverillisesta kinastelusta huolimatta heidän suhteensa on vain syventynyt kauden mittaan. Kaudesta jäävät mieleen monet yölliset teehetket, syvälliset keskustelut ja BB-talon olohuoneen valojen ihastelu.

Heikkouksia Taavilla on hänen itsepäisyytensä, eikä hän aina osaa myöntää olevansa väärässä. Tästä syystä välillä Taaville tulee luovuttaja-asennetta esimerkiksi kalenteritehtävässä, jossa hän ei saanut visioitaan läpi, niin hänellä meni motivaatio. Toisaalta Taavi on lojaali kavereilleen, joka tuli esiin esimerkiksi silloin, kun Jasmiina valitsi apureita käkikellolle ja Taavi puolusti Lassea.

Voi olla finaalin musta hevonen, koska Taavi on usein pelastettu häätöäänestyksistä ensimmäisenä turvaan. Riippuen siitä, miten finaaliviikko onnistuu, voi vielä jopa haastaa Akin. Uskon, että Taavi ja Aki ovat kaksi viimeistä asukasta sohvalla sunnuntaina.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.