Kommentti: Toinen viikko sai lentävän lähdön

Kauden avausviikko oli varsin laimea ja odottava, eikä kahtiajaosta huolimatta kovin räjähtävää starttia saatu. Toiseen viikolla lähdettiin liikkeelle aivan eri tahtiin.

Ensimmäiseltä viikolta ei tapahtumien osalta jäänyt paljoa käteen. Suurin arvo ensimmäiseltä viikolta oli uusiin asukkaisiin tutustuminen, joka oli helpompaa, kun asukkaat oli jaettu kahteen ryhmään. Toiselle viikolle piti lisätä kierroksia tai muuten kausi uhkaa lässähtää.

Ei kuitenkaan lässähtänyt, vaan tuotanto otti tilanteen haltuun ja alkaneella viikolla tapahtumia onkin sitten riittänyt heti Tiian häädön jälkeen. Ensin Minna valehäädettiin mökkiin, Sini poistui talosta ja Tiia siirsi Häädetyn herjalla Markon mökiltä taloon. Asukaskokoonpanoa on ainakin ravisteltu mukavasti, joka sotkee viime viikolla hankittuja asetelmia kummassakin porukassa.

Myös uusi viikkotehtävä vaikuttaa mielenkiintoiselta. Talon ja mökin välistä vastakkainasettelua yritetään kasvattaa kaksintaisteluilla, jota värittää asukkaiden siirtely puolelta toiselle. Toiselle puolelle siirretyn asukkaan on mukauduttava uuteen asemaansa, jossa onkin voitettava tiimi, jonka osana vielä hetki sitten oli.

Toinen viikko on vasta alkanut, mutta reilussa vuorokaudessa on tapahtunut enemmän kuin koko ensimmäisellä viikolla. Mikä hienointa, uusimmat käänteet ovat tulleet enemmän tai vähemmän puskista, eivätkä etenkään asukkaat ole ainakaan vielä puhkianalysoineet kaikkia käänteitä.

Toki Sinin poistuminen talosta ei kuulunut käsikirjoitukseen ja näkyvän ja kuuluvan asukkaan menetys oli valitettava. Toivotaan kuitenkin, että Sini saa asiansa kuntoon ulkomaailmassa. Big Brotherissa ikävät asiat onneksi unohtuvat nopeiden käänteiden ansiosta nopeasti asukkailta ja esimerkiksi asukkaiden siirtämisellä saadaan muuta ajateltavaa. Taustalla oli toki myös asukasmäärien tasoittaminen viikkotehtävää varten.

Vielä eilen aamupäivällä oli suunnitelmissani kirjoittaa tuotantoa kritisoiva kommentti, mutta reilussa 12 tunnissa tilanne muuttui dramaattisesti. Viikon jatkoa odottaa mielenkiinnolla, miten viikkotehtävän käy ja onnistuvatko toiselta puolelta siirtyneet asukkaat uusissa kodeissaan. Loppuviikosta odottaa herkkupala, kun viikkotehtävän hävinnyt osapuoli joutuu nimeämään toisiaan ja selviää ketkä joutuvat häätöäänestykseen.


Tulosta   Sähköposti