Jasmiina on Big Brother 2021 -voittaja! - Ennätystiukassa finaalissa Akille niukka tappio

Jasmiina on Big Brother 2021 -voittaja. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Jasmiina on Big Brother 2021 -voittaja. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Big Brother 2021 päättyi tänään finaaliin, jossa BB:n voitosta kilpaili vielä viisi asukasta. Tämän vuoden Big Brotherin voittajaksi ja 30 000 euron voittajaksi selviytyi erittäin tiukassa voittajaäänestyksessä eniten ääniä kerännyt Jasmiina ennen Akia, Taavia, Anssia ja Lassea.

Suomen 12. normaalikauden Big Brotherin finaaliviikko huipentui finaaliin sunnuntaina. Finaaliviikolle selviytyneet Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi ovat tämän vuoden BB-finalistit, jotka kilpailivat voittajaäänestyksessä Big Brotherin 30 000 euron voittopotista. Perjantaista asti käynnissä ollut äänestys päättyi finaalilähetyksen lopussa.

Eniten ääniä voittajaäänestyksessä keräsi Jasmiina. Toiseksi voittajaäänestyksessä tuli Aki, kolmanneksi Taavi, neljänneksi Anssi ja viidenneksi Lasse. Asukkaita häädettiin finaalin aikana BB-talosta yksi kerrallaan siten, että ensin häädettiin viidenneksi tullut asukas. Talosta häädettiin aina se asukas, jolla oli äänestyksen jäädytyshetkellä vähiten ääniä.

Voittajaäänestys päättyi, kun talossa oli enää kaksi asukasta, Jasmiina ja Aki. Heidät haettiin talosta studioon, jossa juontaja Elina Kottonen julisti Jasmiinan uudeksi BB-voittajaksi. Äänestys oli erittäin tiukka sillä kaksikon välinen ero lopputuloksissa oli vain 0,2 prosenttiyksikköä. Prosentit olivat Jasmiinan eduksi 50,1 % - 49,9 %. Näin tiukkaa finaalia ei Suomen Big Brotherissa ole koskaan ollut. Vielä pitkälle sunnuntai-iltaan asti näytti, että Aki ottaisi jopa selvän voiton.

Parhaat palat nähtiin talossa

Ennen kuin päästiin voittajan julistukseen finalisteja tentattiin talossa. Sitä ei tehty kuitenkaan ihan perinteisesti, sillä asukkaat saivat nähdä juontaja Elinan talon televisiosta kysymyksiä esittämässä suorassa lähetyksessä. Normaalisti asukkaat kuulevat vain Elinan äänen, mutta ei koskaan ennen äänen kanssa. Joissakin ulkomaiden Big Brothereissa tämä on tavallinen käytäntö jopa normaaleissa häätölähetyksissä.

Taloyhteyksien kysymysten ohella asukkaat saivat nähdä parhaat palansa jo talossa. Asukkaita videot puhuttivat taloyhteyksien ulkopuolella ja heidän huomionsa kiinnitti, kuinka Taavin ja Lassen bromance oli ollut vahvasti esillä. Akia ja Jasmiinaa myös tentattiin heidän väleistään. Aki ei sanonut olevan ihastunut Jasmiinaa, vaan molemmat sanoivat olevan toisilleen hyviä ystäviä. Lasse oli tosin vitsillä jo suunnittelemassa kaksikolle polttareita.

Ensimmäisenä BB-finaalissa talon sai jättää Lasse. Hän keräsi finalisteista vähiten ääniä ja sai poistua talosta finaalin puolivälissä. Studion haastattelussa Lassella oli pöllämystynyt olo. Hän ei pystynyt kuvittelemaan etukäteen, millaista talossa on. Lasse uskoo ystävyyden jatkuvan ainakin Taavin ja Samirin kanssa. Vaikka Lasse oli pääasiassa hyväntuulinen talossa, häntä välilä ärsytti ja hän purki sen usein Taaviin.

Elinan taloyhteys tuli finaalissa kuvan kera. Kuva: © Nelonen Media.
Elinan taloyhteys tuli finaalissa kuvan kera. Kuva: © Nelonen Media.

Toisena finaalista häädettiin Anssi, joka kävi tiukkaa taistelua ensimmäisen putoajan paikasta Lassen kanssa. Häätöhaastattelussa Anssi herkistyi, kun tuli puhe hänen ikävästään lapsiin. Se oli hänelle kova paikka, vaikka hän luuli jo olleensa kovissa paikoissa elämässään. Tajusi itsekkyyttään talossa, kun hänelle siitä sanottiin ja huomasi, että oli vähän "eksynyt tieltä". Talosta tuli hyviä ystäviä, mm. Pekka ja Aki.

Tämän jälkeen talossa oli vielä kolme asukasta, joista seuraavana sai lähteä Taavi. Jasmiina oli yllättynyt, että hän oli yhä talossa. Hän olisi uskonut, että loppukaksikko olisi Taavi ja Aki. Jäätyään taloon kahden Akin kanssa, hän uskoi Akin voittavan.

Kolmantena finaalissa häädetty Taavi sanoi olleensa talossa oma itsensä. BB-reissu ylitti Taavin odotukset ja se oli positiivinen asia. Hän löysi ystäviä talossa ja heti ensimmäisenä päivänä bondasi jo jonkun kanssa. Tiesi millainen itse on ja yritti petrata toimintaansa, mutta hänelle jäi vielä parannettavaa. Vaikeinta Taavilla talossa oli, ettei ollut yksityisyyttä.

Voitto niukimmalla mahdollisella marginaalilla

Nyt talossa olivat enää Jasmiina ja Aki. Heitä lähti talosta hakemaan BB-juontajat Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Juontajakaksikko jututti hetken talossa Jasmiinaa ja Akia. He kertasivat tuntojaan, kuinka heille tuli kiire ennen finaalia ja heitä jännittää ulkopuolella olevat ihmiset. Pian he joutuivat siirtymään studioon kuulemaan voittajaäänestyksen tuloksen.

Jasmiina ja Aki tulivat studion lavalle Elinan molemmin puolin, kun Elina kertoi tuloksen. Pitkän odottelun jälkeen Elina ilmoitti Jasmiinan voittaneen. Nainen oli kuin puulla päähän lyöty, eikä hän ollut uskoa tulosta. Tiedä sitten, ehtikö kaikessa hälinässä tajuta, kuinka hiuskarvan varassa tiukka äänestys oli.

Pikaisesti Aki ehti kiittää äänestäjiään ja Jasmiina oli ennenmmin alkoholituotteiden kuin energiajuomien kannalla tuoreeltaan voittonsa jälkeen. Jasmiinalle ojennettiin voitostaan 30 000 euron voittoshekki, jonka jälkeen talosta aiemmin häädetyt asukkaat tulivat onnittelemaan häntä, yhtä lailla kuin Akia.

Aki ja Jasmiina istuivat viimeisinä asukkaina BB-talon sohvalla. Kuva: © Nelonen Media.
Aki ja Jasmiina istuivat viimeisinä asukkaina BB-talon sohvalla. Kuva: © Nelonen Media.

Voittorahojen lisäksi Jasmiina sai torstain 3000 euron huutokauppapotista 2000 euroa lisää, eli yhteensä 32 000 euroa. Kukaan finalisteista ei poistu talosta tyhjin käsin, sillä Aki sai huutokauppapotista 700 euroa, Taavi 1 euron, Anssi 49 euroa ja Lasse 250 euroa. Lue lisää potin jakamisesta täältä.

Voittajaäänestys oli siis erittäin tiukka. Vielä finaalilähetyksen alussa Akilla oli selkeä johto, joka tosin kaventui lähetyksen edetessä. Tilanne oli jo tiukka viimeisessä tilannenäytössä, jossa oli enää Jasmiina ja Aki jäljellä, mutta silloin ero oli vielä isompi. Vasta lopputuloksissa ero kaventui täysin minimaaliseksi 0,2 prosenttiyksiköksi. Muita äänestystuloksia aikaisemmista jäädytysvaiheista, kun asukkaita häädettiin finaalissa ulos, ei ole tiedossamme.

Jasmiinasta tuli Suomen 12. normaalikauden BB-voittaja. Vuosi sitten normikauden voitti Joel. Kaikki aikaisemmat BB-voittajat voit katsoa tästä.

Video: Jasmiinan voitto selviää

Video: Jasmiina on Big Brother 2021 -voittaja. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Liveseuranta: Big Brother 2021 Finaali 28.11.2021 (28.11.2021)

Artikkelia on päivitetty 29.11.2021 kello 00.28: Uutista päivitetty finaalin kulun tarkennuksilla ja voiton jälkeisillä tunnelmilla. Vaihdettu pääkuva, lisätty juttukuvia ja video lisätty loppuun.
Artikkelia on päivitetty 29.11.2021 kello 02.55: Lisätty lopulliset prosenttilukemat neljänteen kappaleeseen. Jäivät epähuomiossa pois edellisessä päivityksessä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.