Big Brother 2021 päättyy tänään!

Big Brother 2021 -finalistit ovat Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi. Kuvat: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Big Brother 2021 -finalistit ovat Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi. Kuvat: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

BB-kausi 2021 tulee tänään päätökseensä, kun illalla nähdään finaali. Suomen 12. Big Brotherin normaalikauden finaalissa tänään BB-voitosta kilpailevat Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi.

Viime syyskuussa käynnistyi Big Brother 2021, jonka finaali on vuorossa illalla. Syyskuun 5. päivä alkanut kausi on kestänyt tämä päivä lukien 85 päivää, eli yhtä pitkään kuin vuosi sitten. Tänä vuonna nähtiin kaksi Big Brotheria, kun keväällä esitettiin vajaa kolmiviikkoinen julkkiskausi.

Finaaliin ovat selviytyneet siis Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi, jotka ovat olleet BB-talossa alusta asti. Kaikki heistä ovat finalisteja, vaikka Big Brother yritti tarjota perjantain huutokaupassa rahasummaa, jolla poistua talosta ennen finaalia. Kukaan ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen, vaan finalistit päätyivät jakamaan tarjotun 3 000 euron summan. Jaetut summat asukkaat saavat talosta poistuttuaan.

Aiemmin finaaliviikolla asukkaat ovat valmistaneet itselleen fanituotteita ja tehneet niihin painatukset. Finaalitehtävässä asukkaat keräsivät pisteitä bilepottiin torstain viimeisiä bileitä varten. Pisteitä kerättiin tekemällä uudestaan kauden aiempia tehtäviä sekä vastaten päättyvää kautta koskeviin kysymyksiin heidän nähtyään joitain videoita kauden ajalta. Viimeisissä bileissä juhlittiin pikkutunneille diskomusiikin tahdissa.

Huutokaupan jälkeen asukkaat ovat viettäneet aikaa ja fiilistelleet viimeisiä päiviään BB-talossa mm. saunoen, pelaillen ja päivätehtävässä kuvaten my day -videota. Hieman töitäkin on vielä tehty, kun asukkaat siivosivat taloa lauantaina finaalikuntoon. Luultavasti sunnuntain aikana on tarjolla vielä lisää fiilistelyä ja illalla on luvassa kauden viimeinen tavaroiden pakkaaminen.

Kenestä tulee uusi BB-voittaja?

Illan finaalissa Nelosella kello 21.00 alkaen voittajalle on tarjolla 30 000 euron voittopotti. Voittajaäänestys on ollut käynnissä perjantaista lähtien ja eniten ääniä saanut asukas voittaa tämän vuoden Big Brotherin. Talo tyhjenee asukkaista finaalissa siten, että heidät häädetään yksitellen finaalilähetyksen aikana. Kun talossa on enää kaksi asukasta, heistä eniten ääniä saanut asukas on uusi BB-voittaja.

Voittajaäänestyksessä äänestystilanne jäädytetään aina, kun asukas häädetään ulos talosta. Häädön jälkeen voittajaäänestys jatkuu taloon jääneiden asukkaiden kesken. Voittajaäänestys päättyy finaalin loppupuolella, kun talossa on enää kaksi asukasta jäljellä. Äänestysohjeet löytyvät Big Brotherin verkkosivuilta.

Näillä näkymin finaalilähetyksessä saa olla yleisöä, vaikka koronatilanne on pahentunut viime aikoina. Ainakin vielä alkuviikosta Big Brotherin Instagram-sivuilla oli kilpailu, jossa palkintona pääsi studioon seuraamaan BB-finaalia.

Fanisivustolla seuraamme Big Brotherin finaalipäivää uutisissamme raportoiden viimeisen päivän tapahtumissa. Uutisoimme tärkeimmät tapahtumat ja lisäksi finaalipäivänä on myös erillinen liveseuranta talon tapahtumista ja finaalilähetyksestä Nelosella. Finaalin jälkeen kerromme pian voittajaäänestyksen tuloksen ja tulevina päivinä suoritamme vielä kauden jälkiseurantaa ja analysointia.

Enää kautta ei ole paljon jäljellä ja kohta talo on täysin tyhjä. Myöhään illalla meillä on tiedossamme tuore Big Brotherin voittaja.

Big Brother 2021 -finaali Nelosella tänään kello 21.00-23.00

Voittajaäänestyksen äänestysohjeet (BB-nettisivut)

Lue myös:
Jasmiina keräsi bilepottiin viimeiset pisteet, fanituotteet menivät painoon (25.11.2021)
Big Brotherin tarjous ei kelvannut asukkaille, potti meni kaikille jakoon (26.11.2021)
Big Brotherin voittajaäänestys on käynnissä - Kuka voittaa sunnuntain finaalissa? (26.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.