Kriittiset päivät asukashaun suhteen lähestyvät - Tuleeko Big Brotheria tänä vuonna?

Reeo (oik.) voitti Big Brotherin vuonna 2022, Laura tuli toiseksi. Kuva Big Brotherin finaalista vuonna 2022. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo (oik.) voitti Big Brotherin vuonna 2022, Laura tuli toiseksi. Kuva Big Brotherin finaalista vuonna 2022. Kuva: © Nelonen Media.

Suomen Big Brother on viettänyt hiljaiseloa alkuvuoden 2023. Uudesta kaudesta tai ohjelman tulevaisuudesta yleensäkään ei ole tiedotettu, vaikka ollaan jo selkeästi kevään puolella.

Big Brother 2022 päättyi marraskuun lopussa Reeon voittoon, mutta tämän jälkeen Suomen Big Brotherista ei ole kuulunut juuri mitään. Viime vuoden marraskuussa Big Brotherin ilmoitettiin päättyvän "tällä erää".

Nyt kevät etenee Suomessa ja maaliskuu tuli ja meni, eikä uudesta kaudesta ole tiedotettu. Viime vuosina Nelonen Media on aloittanut asukashaun varsin myöhään verrattuna Subin vuosiin, mutta kriittiset ajat ensi syksyä ajatellen alkavat olla käsillä.

Nelonen Median aikakausi Big Brotherissa alkoi vuonna 2019, josta lähtien on nähty neljä kautta BB:n normaalikautta ja yksi julkkiskausi. Big Brotherin paluusta Suomen televisioon tiedotettiin 10. tammikuuta 2019 ja asukashaku avattiin saman vuoden maaliskuussa. Vuonna 2020 syksyn normikauden asukashaku alkoi 8. huhtikuuta, vuonna 2021 helmikuun 15 päivä ja vuonna 2022 asukashaun aloitus oli 10. huhtikuuta.

Tänä vuonna mitään vihjailuja suuntaan tai toiseen ei Big Brotherin tulevaisuudesta ole kuultu. Big Brotherin nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan ei ole tullut uusia päivityksiä tämän vuoden puolella. Ainoa päivitys, mitä esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa on tehty, on ollut joulukuinen kehoitus äänestää Kultainen Venla -äänestyksessä.

Jotain samaa kuin vuonna 2015

Asukashaku olisi syytä laittaa käyntiin pian, sillä asukkaiden valintaprosessi ottaa aikansa, mikäli syksyllä halutaan kausi käyntiin. Se nyt näyttää varmalta, ettei nyt keväällä nähdä mitään julkkiskautta, mutta syksyllä nähtävälle kaudelle on vielä mahdollisuuksia. Normikautta ajatellen asukashaku pitäisi saada käyntiin huhtikuun aikana, mielellään jo pian pääsiäisen jälkeen.

Viimeksi Big Brotherin tulevaisuuden puolesta arvuuteltiin näin kovasti kauden 2014 jälkeen, jolloin nähtiin ainakin toistaiseksi viimeinen kausi Subilla. Seuraavana vuonna odoteltiin tietoa BB:n uudesta kaudesta, mutta saman tyyliin kuten nytkin, ei tietoa tuntunut tulevan kanavalta tai tuotantoyhtiöltä. Lopulta BB-fanit päästettiin piinasta toukokuussa 2015, kun Big Brotherin Facebook-sivuilla kerrottiin, että Big Brother jää tauolle kymmenen kauden jälkeen, eikä sitä esitetä vuonna 2015.

Lopulta tauko venähti viiden vuoden mittaiseksi ja Big Brother palasi ruutuun Nelonen Median kanavilla vuonna 2019. Nelosella, Jimillä ja Ruudussa esitetty Big Brother sai ensimmäisinä vuosinaan positiivista palautetta uudistumisestaan ja asukasvalinnoistaan. Kahtena viime vuonna kritiikin määrä kasvoi ja viime kaudella peliteemaan pohjautunut kausi menetti kiinnostustaan myös katsojamäärissä. Ajoittain jopa heikot katsojaluvut herättivät kysymyksen Big Brotherin jatkumisesta.

Nelonen Media tai tuotantoyhtiö Endemol Shine Finland eivät ole kommentoineet julkisesti Big Brotherin tulevaisuutta Suomessa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.