Katsojaluvut pysyivät tasaisina julkkiskaudella

Julkkis-Big Brotherin Nelosen tv-lähetysten katsojalukuja toukokuulta 2021. Grafiikka: Infogram.com ja Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Julkkis-Big Brotherin Nelosen tv-lähetysten katsojalukuja toukokuulta 2021. Grafiikka: Infogram.com ja Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Viime viikon torstaina päättynyt Suomen toinen Julkkis-Big Brother keräsi varsin tasaisen katsojamäärän läpi vajaan kolmen viikon. Kauden aikana nähtyjen häätö- ja päivittäislähetysten ja katsojamäärät eivät hirveästi heitelleet ja finaalikin piti varsin hyvin pintansa.

Julkkis-Big Brother 2021 käynnistyi toukokuun alussa, kun 14 julkkisasukasta muutti uuteen BB-taloon. Kauden avaus keräsi 572 000 katsojaa keskimäärin. Tämän jälkeen häätö- ja päivittäislähetysten parhaat lukemat asettuivat 300 000 – 400 000 keskikatsojamäärän väliin.

Lyhyellä julkkiskaudella katsojamäärien tutkiminen on hankalaa, koska Finnpanel tarjoaa vain katsotuimmat ohjelmat kultakin viikolta ja Nelonen ilmoittaa sekä häätö- että päivittäislähetykset samalla ohjelmanimikkeellä Big Brother Suomi. Tästä syystä jokaisella viikolla on saatavilla vain yksi lukema.

Finaaliviikko ei tehnyt tästä poikkeusta, niinpä viimeisellä viikolla on saatavissa ainoastaan finaalilähetyksen keskikatsojamäärä. Ei ole yllätys, että se oli viikon katsotuin BB-ohjelma 417 000 katsojan lukemallaan. Nelonen Median mukaan ennen finaalia BB-lähetysten koko kauden katsojakeskiarvo oli 372 000 katsojaa. Ohjelmien tavoittavuus on ollut 2,1 miljoonaa katsojaa.

Hieman paremman kuvan julkkiskauden katsojamääristä saadaan, kun tutkitaan Nelonen Median julkaisemia TotalTV-lukemia, joissa on mukana myös katselu Ruutu-palvelussa. Nelonen Media kertoi viikolla 20, että 24/7-palvelun streameja käynnistettiin yhteensä yli 4,5 miljoonaa kertaa ja noin 270 000 kertaa päivässä. Kaikkiaan Ruudun BB-sisältöjä on käynnistetty yhteensä noin seitsemän miljoonaa kertaa.

On huomioitava, että Nelonen Median kertomat luvut on otettu tiedotteesta, joka on julkaistu 19. toukokuuta, eli päivää ennen finaalia. Luvuista siis puuttuvat ainakin finaaliviikon keskiviikon ja torstain lukemat. Tätä uudempaa tietoa ei ole saatavilla lukuun ottamatta Finnpanelin julkaisemia viime viikon katsotuimpien ohjelmien listausta kanavittain.

Vertailua aikaisempiin kausiin on vaikea tehdä, koska koskaan aiemmin ei Big Brotheria ole Suomessa tehty keväällä ja kausi oli Suomin lyhyin BB-kausi. Vuonna 2013 järjestetty kuusiviikkoinen Julkkis-BB aloitti reilusti suuremmilla lukemilla, kun Kickoff keräsi yli 800 000 katsojaa, mutta romahdus kauden edetessä oli paljon isompi kuin tällä kaudella. Uusimmalla julkkiskaudella finaalilähetyksen lukema oli 155 000 pienempi kuin Kickoffissa, kun vuonna 2013 näiden lähetysten erotus oli yli 300 000 katsojaa.

Viimeiseen normikauteen verrattuna tietenkin Ruudun käynnistysluvut ovat tietenkin isommat paljon pidemmän kauden ansiosta, mutta Nelosen lähetysten katsojamäärät näyttäisivät olleen samalla tasolla juuri päättyneen julkkiskauden kanssa. Kickoff-lähetys oli julkkiskaudella 82 000 katsojalla katsotumpi, mutta finaalit menivät lähes tasoihin. Finaaleissa eroa oli niukasti normikauteen 15 000 katsojan erolla.

Päättyneen julkkiskauden voitti painin maailmanmestari Petra Olli. Big Brother jatkuu Nelosella ja Ruudussa syksyllä normikauden merkeissä.

 

Julkkis-Big Brother 2021 Nelosen tv-lähetysten katsojalukuja toukokuulta 2021. Jos Upotus ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

 

Suomen Big Brotherin katselutilastoja televisiosta ja netistä kausilta 2019 - 2021. Jos Upotus ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Lähde: Finnpanel Oy, Total TV -tutkimus, 2-16.5.2021, Sanoma videoanalytiikka.


Tulosta   Sähköposti