Big Brother 2022 päättyy tänään! - Neljä finalistia kilpailee koko kauden voitosta

Big Brother 2022 -finalistit Miikka, Reeo, Laura ja Mia. Joku heistä on uusi BB-voittaja. Kuvat: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Big Brother 2022 -finalistit Miikka, Reeo, Laura ja Mia. Joku heistä on uusi BB-voittaja. Kuvat: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotherin 13. normaalikausi päättyy tänään finaaliin. BB-talossa enää neljä asukasta, Miikka, Reeo, Laura ja Mia ja yksi heistä voittaa Big Brotherin ja 30 000 euroa.

Big Brother 2022 käynnistyi 4. syyskuuta, kun 12 uutta asukasta muutti BB-taloon. Tänä vuonna BB-talossa sai pelata, juonitella ja taktikoida nimeämissä. Talo sai alkukaudesta tiuhaan tahtiin uusia asukkaita, mutta talosta myös lähti asukkaita yhtä vilkkaasti niin keskiviikon asukashäädöissä kuin sunnuntain katsojahäädöissä. Kaikkiaan talossa nähtiin 21 asukasta, jotka kilpailivat Big Brotherin voitosta.

Kausi eteni monivaiheisena alkukarsinnoista päällikköiden valtakauden kautta kahtiajaon aikakaudelle. Kahdella viimeisellä viikolla asukkaat elivät jälleen yhdistyneessä talossa kohti finaaliviikkoa. Viikkoa ennen finaalia BB-talosta häädettiin Heidi, jolloin selvisi, että finaaliviikolle jäivät Miikka, Reeo, Laura, Mia ja Salla.

Lopullinen finaalin kokoonpano tuo ei ollut, sillä vielä finaaliviikon torstaina suoritettiin yksi häätö. Finaalitehtävän kolme huonointa asukasta joutui viimeiseen häätöäänestykseen, jossa talosta häädettiin Salla.

Finaaliin pääsivät siis Miikka, Reeo, Laura ja Mia. He pääsivät juhlistamaan finaalipaikkaansa perjantain bileissä aina yön pikkutunneille saakka. Viimeisenä kokonaisena päivänään - lauantaina - finalistit pääsivät kokkailemaan heidän bravuureitaan ja vastaamaan Q&A-päivätehtävässä katsojien esittämiin kiperiin kysymyksiin.

Voittopotin saaja ratkeaa illalla

Tänään - 85. päivänä - finalistit heräävät viimeiseen päivään BB-talossa. Ilta huipentuu Big Brother 2022 -finaaliin, mutta sitä ennen finalisteille on tarjolla varmasti jotakin ohjelmaa kasvavan jännityksen hillitsemiseksi. Illalla finalistit kokoontuvat sohvalle viimeistä kertaa, kun finaalilähetys käynnistyy ja illan päätteeksi selviää uusi BB-voittaja.

Illan finaalin kulku ei ole vielä tarkalleen tiedossa. Finaalin juontaa Anni Ihamäki yhdessä Sami Kurosen ja Janni Hussin kanssa. Tällä kaudella Anni on puhunut asukkaille taloyhteyksissä television kautta, joka varmasti jatkuu myös finaalissa. Luultavasti finalistit näkevät kauden parhaita paloja jo talossa viime vuoden tapaan.

Seuraamme finaalipäivän etenemistä Fanisivuilla tiiviisti. Uutisoimme päivän tärkeimmät tapahtumat sivustollamme ja seuraamme päivän kulkua liveseurannassa, joka huipentuu illan finaalilähetykseen. Finaalin jälkeen uutisoimme, kuinka finaalissa kävi ja finalistien tunnelmat talosta poistumisen jälkeen. Kauden jälkiseurantaa jatketaans sivustollamme yöllä ja lähipäivinä uutisissamme.

Kaksituntinen Big Brother 2022 -finaali käynnistyy Nelosella tänään kello 21.00. Voittajaäänestys on ollut käynnissä torstai-illasta lähtien. Finalisteja häädetään finaalissa ulos yksi kerrallaan siten, että ensin häädetään neljänneksi tullut asukas, jonka ajaksi voittajaäänestys jäädytetään ja sitä jatketaan, kun talossa on enää kolme finalistia. Voittajaäänestys jäädytetään uudelleen, kun ratkeaa, kuka tulee kolmanneksi.

Voittajaäänestys päättyy finaalilähetyksen loppupuolella, kun talossa on jäljellä enää kaksi eniten ääniä saanutta finalistia. Toinen heistä voittaa Big Brotherin voittopotin, 30 000 euroa.

Big Brother 2022 finaali Nelosella ja Ruudussa tänään kello 21.00-23.00

Voittajaäänestyksen äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.