Mediat: Big Brotherin voittopotti 30 000 euroa, BB-talon ulkokuvia julki

Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Big Brotherin pääohjaaja Janne Virtanen on tällä viikolla antanut haastatteluja Radio Rockille ja Ilta-Sanomille, jossa hän paljasti mm. Big Brotherin tämän vuoden voittopotin ja tietoja asukkaista. Seiska-lehti puolestaan julkisti ulkokuvia kauppakeskus Rediin valmistuvasta BB-talosta.

Ensimmäiseen kauteensa Big Brotherin pääohjaajana valmistautuva Janne Virtanen oli tiistaina Radio Rockin haastattelussa. Virtanen paljasti aivan haastattelun lopussa Big Brotherin voittopotin, joka ei ole ollut tähän mennessä tiedossa. BB-voittaja saa tänä vuonna 30 000 euron voittopotin, jonka lisäksi yksi tämän kauden sponsoreista tarjoaa mahdollisesti jotain lisää. Vuosina 2005-2012 voittopotti oli 50 000 euroa, Julkkis-BB:n voittaja 2013 sai 25 000 euroa ja vuonna 2014 jälleen tavis-BB:n voittopotti oli 100 000 euroa.

Lisäpottiin liittyy Virtasen mukaan täksi kaudeksi tuleva uutuus, BB-valuutta, josta uutisoimme elokuun alussa. Tarkemmin Radio Rockin haastattelussa Virtanen ei avannut BB-valuutan yhteyttä voittopottiin. Aiemmin Ilkka-lehdelle antamassaan haastattelussa Virtanen totesi, että BB-valuutalla voi käydä kauppaa, sitä voi vaihtaa tai jopa varastaa. Jonkinlainen viikkobudjetti asukkailla on siis käytettävänään BB-talossa ja viikko luonnollisesti rytmittää elämää sunnuntaisin tapahtuvien häätöjen vuoksi.

Asukkaista Virtanen totesi Radio Rockin haastattelussa, että BB-talossa nähdään ihmisiä monipuolisesti niin iän kuin sukupuolen mukaan. Tiistaina Big Brotherin Instagramissa paljastettiin, että sunnuntaina taloon astelee seitsemän miestä ja seitsemän naista. Virtanen myönsi Radio Rockille, että aika tasajako sukupuolten osalta on tulossa, vaikkei tätä oltu erikseen painotettu tuotannossa.

Ikäjakauma asukkailla on Virtasen mukaan 20-55 vuotta, eli nuorimman ja vanhimman eroa on 35 vuotta. Asukasvalinnoissa on painotettu, että asukkailla olisi jotain sanomaa, jokaisella olisi oma viesti ja agenda, joka tulisi esille kauden aikana – muutenkin kuin vain tehtävien kautta. Pelkästään julkisuushakuisia asukkaita ei ole tänä vuonna haettu, vaan asukkaat on valittu tarkan kamman läpi. Kaikkiaan yli 4 400 hakijasta seulottiin 300 haastatteluihin ja näistä 14 astelee sunnuntaina BB-taloon, sanoi Virtanen Radio Rockilla.

Formaattia tuodaan Suomessa takaisin kohti sen perusteita. BB:tä halutaan tuoda takaisin ihmiskokeeksi, eikä sitä haluta tehostaa liialla alkoholin käytöllä, totesi Virtanen. Aiemmin vahvasti Big Brotherissa esillä ollut pariutuminen ei ole tuotannon prioriteettilistalla korkealla ja esimerkiksi seksin harrastamista talossa ei aiota Virtasen mukaan näyttää, sanoo Virtanen Ilta-Sanomille vaan kamerat käännetään pois. Eikä muutenkaan aiota näyttää sellaista, mikä loukkaisi asukkaiden yksityisyyttä Virtasen mukaan.

Harjoitukset käynnissä BB-talolla

Seiska-lehti julkaisi tiistaina verkkosivuillaan kuvia uuden BB-talon ulkotiloista. Kuvissa näkyy BB-talon pihaa, joka ei näytä hirveän isolta. Pihalla on terassi, jossa on penkkejä, sauna ja pari poreallasta. Pihan kokoa rajoittaa viheralue, joka on pihan reunassa, joten kuntoilumahdollisuudet ovat hyvin rajalliset tällä alueella.

BB-taloon luvattiin myös tehtäväaluetta, joka on ollut osa BB-taloa jo vuodesta 2008. Ilmeisesti tänä vuonna tehtäväalue on kauppakeskuksen katolla, spekuloi nimimerkki Paphiopedilum BB Plazan keskustelupalstalla. Nähtävästi katolle kulkee ramppi, jota pitkin siirrytään tehtäväalueelle. Seiskan kuvista mahdollinen tehtäväalue näytti vielä keskeneräiseltä. Tarkka päivä, milloin kuvat on otettu, ei ole tiedossa, mutta tuskin ne ovat kovin vanhoja.

Kauppakeskus Redissä sijaitsevan BB-talon sisätiloista ei ole kuvia, mutta pääohjaaja Janne Virtanen mainitsi Radio Rockin haastattelussa päiväkirjahuoneen olevan "jännän näköinen". Asukkaat ovat eristyksissä BB-talossa, eikä kauppakeskuksesta ole näköyhteyttä taloon. Asukkailla on kuitenkin mahdollisuus päästä BB-talosta kauppakeskukseen sen sulkemisajan jälkeen esimerkiksi suorittamaan tehtäviä. Kaudella 2012 Tomi ja Johanna pääsivät kahdestaan ostoksille BB-talon ulkopuolelle voitettuaan kokkauskilpailun, joka oli päivätehtävänä.

Tuotanto on tehnyt Virtasen mukaan pitkää päivää valmistellessaan kautta. BB-formaatin omistavan Endemol Shinen hollantilainen henkilökunta on ollut opastamassa ja neuvomassa uutta tuotantoa niin tekniikan kuin tarinankerronnan osalta. Talossa on esimerkiksi 50 kameraa, joiden avulla päästään lähelle asukkaita kehittyneen tekniikan ansiosta, sanoo Virtanen.

Harjoitukset ovat valmistuvassa BB-talossa kovaa vauhtia menossa. Ennen kauden alkua BB-talossa järjestetään perinteisesti lyhyt testituotanto, jossa testataan ja tarkistetaan, että kaikki toimii. Tänä vuonna ilmeisesti yhdellä BB-fanilla oli mahdollisuus voittaa osallistuminen tähän testituotantoon Instagramissa järjestetyssä kilpailussa. Testituotantoihin on vuosien varrella osallistunut mm. mediatutkija Veijo Hietala, joka on myös vieraillut usein BB-ohjelmissa.

Big Brother 2019 käynnistyy sunnuntaina 1. syyskuuta Nelosella, Jimillä ja Ruutu+:n 24/7-palvelussa. Kamerat käynnistyvät kello 21.00.

Lähteet:
Radio Rock / Supla (27.8.2019)
Ilta-Sanomat (28.8.2019)
Seiska (27.8.2019)
BB Plaza keskustelu (27.8.2019)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.