Kolmivaiheinen BB-kausi alkaa sunnuntaina - BB-talossa on paikkoja sopimiseen ja juonitteluun

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Kilpailullinen Big Brother 2022 käynnistyy sunnuntaina ja torstaina julkistettiin hieman jotain alkavasta kaudesta. Torstaina nähtiin myös ensimmäisiä kuvia BB-talosta, joka on uudistettu kauden pelillistä teemaa ajatellen.

Sunnuntaina BB-taloon taloon astelee uudet asukkaat, jotka ovat Nelosen verkkosivujen mukaan iältään 21-59-vuotiaita. Kuinka monta asukasta taloon menee sunnuntaina ei kerrottu, mutta asukkaiden ammatteja ovat mm. varastomies, kehitysvammaisten ohjaaja ja seksityöläinen. Keskustelua aiheuttaa varmasti myös henkilö, jonka mielestä tasa-arvoasiat ovat Suomessa niin hyvin, ettei niistä tarvitse enää "kohkata".

Asukkaat joutuvat uuden haasteen eteen tänä syksynä, sillä Big Brother on päättänyt sallia BB-talossa juonittelun, pelaamisen ja taktikoinnin. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että asukkaat saavat vapaasti puhua nimeämisistä. Nelosen verkkosivuilla todetaan, että asukkaiden on tehtävä kovia päätöksiä ja peliliikkeitä, mikäli mielivät voittaa tämän vuoden Big Brotherin.

Alkava kausi jakaantuu Nelosen mukaan kolmeen eri vaiheeseen, joiden tarkoitusta avataan sunnuntain Kickoff-lähetyksessä. Ensimmäinen vaihe käynnistyy jo heti sunnuntaina. Pelillinen Big Brother näkyy myös tulevissa tehtävissä, joita asukkaat saavat suoritettavakseen syksyn aikana. Kausi kestää kokonaisuudessaan 12 viikkoa, tarkalleen ottaen 85 päivää.

BB-talon sanotaan olevan tänä vuonna isompi kuin koskaan. Talo on suunniteltu pelaamista ajatellen, jotta asukkailla olisi tilaisuus päästä sopimaan rauhassa kuvioistaan toistensa kanssa. Viime kauden taloa kritisoitiin liian avaraksi, ettei siellä ollut juuri mitään yksityisyyttä, mutta tänä vuonna on mitä ilmeisimmin toisin.

Ensimmäiset kuvat BB-talosta pääsivät julkisuuteen tänään eri medioiden sivuilla. Esimerkiksi Seiska ja Iltalehti julkaisivat sivuillaan pieniä paljastuksia talon sisustuksesta. Iltalehti luonnehtii sisustusta kartanomaiseksi, jossa on ripaus pelihenkeä. Iltalehden sivuilla näkyy mm. näyttävä kattokruunu ja tummanpuhuvia sävyjä, joita tasapainottamaan taloon on tuotu Iltalehden mukaan paljon viherkasveja.

Sisustuksesta löytyy hieman myös sirkusteemaa ja ulkona on Iltalehden mukaan paljon tuttuja elementtejä. Tänäkin vuonna pihalla on vapaa-ajan viettoon tarkoitettuja paikkoja ja sen lisäksi BB-talon arkiseen elämään vaikuttavia tekijöitä, jotka ovat Iltalehden mukaan tarkoin suunniteltuja tarkoitukseensa.

Seiskan verkkosivuilla kerrotaan, että Seiskan toimittaja Jasmin Vainio oli yksi tämän vuoden Big Brotherin testiasukkaana, jonka aikana hän sai ottaa kuvia talon sisustuksen yksityiskohdista. Kokonaisuudessaan BB-talo alkaa paljastua, kun sen ovet avataan sunnuntaina kello 21.00.

Big Brother 2022 Nelosella ja Ruudussa sunnuntaina 4.9.2022 kello 21.00 alkaen!

Lähteet: Nelonen, Iltalehti, Seiska.

Lue myös:
Peli kovenee Big Brotherissa - Asukkaat häätävät myös toisiaan tulevana syksynä (10.8.2022)
Video: Big Brotherin uusi tunnari on julkaistu (25.7.2022)
Uudistuva Big Brother 2022 sai uudet juontajat – Kausi käynnistyy 4. syyskuuta (17.6.2022)
Ruutu+:n hinnoittelu muuttui kesäkuussa, BB 24/7 mukaan vain kalleimpiin paketteihin (8.6.2022)



Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.