Asukaskattaus nuorista keski-ikäisiin, BB-talon koko kasvaa

Vielä kesällä BB-talo oli vielä remontissa, mutta nyt pitäisi olla valmista. Kuva: © Nelonen Media.
Vielä kesällä BB-talo oli vielä remontissa, mutta nyt pitäisi olla valmista. Kuva: © Nelonen Media.

Sunnuntaina alkava Big Brother 2021 tietää jälleen BB-faneille katsottavaa seuraavaksi 12 viikoksi. Torstaina julkistettiin joitakin tietoja tulevista asukkaista ja uudistuneesta BB-talosta.

Kun uuden BB-kauden alkamiseen on enää muutama päivä, on alkanut hieman tihkua tietoa asukkaista ja talosta. Jo eilen uutisoimme Ilta-Sanomien julkaisemista kuvista ja testiasukas Katri Utulan talokommenteista. Lisäksi Big Brotherin nettisivuilla julkaistiin joitain perustietoja alkavasta kaudesta.

Big Brother 2021 on 12. taviskausi ja kaikkiaan 14. Suomen Big Brother. Uusi kausi käynnistyy Kickoffilla sunnuntaina kello 21.30 Nelosella ja Ruudussa. Samaan aikaan maksullisessa Ruutu+ -palvelussa käynnistyy ympäri vuorokauden aina marraskuun lopulle näkyvä 24/7-palvelu.

Uudet asukkaat ovat BB-nettisivujen mukaan 22-49-vuotiaita, jotka tulevat monenlaisista taustoista eri puolelta Suomea. BB-nettisivuilla kerrotaan, että asukkaiden ammatteina ovat mm. lypsykarjatilan isäntä, bikini fitness -harrastaja ja rauhanturvaaja. Radio Novan sivuilla siteerataan Nelonen Median tiedotetta, joka tietää kertoa, että sunnuntaina BB-taloon astuu avausiltana 16 asukasta. Tämä on sama määrä kuin viime syksynä, kun taas vuonna 2019 Kickoffissa meni taloon 14 asukasta.

Taloon 100 neliötä ja neljä huonetta lisää

Viime kevään julkkiskaudella makuuhuoneeseen mahtui sänkyihin nukkumaan 12 asukasta ja kesällä Ruudussa julkaistussa videossa juontaja Elina Kottonen paljasti, että syksyllä kaikkien asukkaiden pitäisi mahtua nukkumaan makuuhuoneeseen. Keväällä kaksi ensimmäistä yötä kaksi asukasta nukkui ulkona.

Voi olla, että nyt makkariin mahtuu enemmän asukkaita kesällä tehdyn remontin jälkeen. BB-talo on jälleen siis uusiutunut ja pintojen uusiksi laittamisen lisäksi tilaa BB-taloon on tullut BB-nettisivujen mukaan noin 100 neliötä lisää. Uusia huoneita alkavalla kaudella talossa pitäisi kevääseen verrattuna olla peräti neljä lisää.

Sinänsä BB-talo on samassa paikassa kuin viime keväänä. Testiasukas Katri Utula kehui taloa Ilta-Sanomien haastattelussa torstaina. Talon vierestä löytyy kevään tapaan piha ja sisätehtäväalue, jossa asukkaat suorittavat osan kauden tehtävistä. Tehtäväalue toimii myös BB-studiona, josta lähetetään kaikki kauden BB-ohjelmat suorina lähetyksinä.

Kerroimme jo kesällä, että alkavan kauden tehtävissä epäonnistumisilla on seurauksensa. Tätä ei ole avattu vielä tarkemmin, mutta Big Brotherin nettisivuilla mainittiin torstaina, että tehtävien palkitsemissysteemi muuttuu syksyllä. Useimmiten asukkaat ovat lyöneet vetoa viikkobudjetin puolesta, mutta saa nähdä, mitä on luvassa. Lisäksi asukkaiden viikkorytmiä tullaan sotkemaan.

Koronavirustilanne vaikuttaa yhä BB-tuotantoon, vaikka rokotukset ovat edenneet Suomessa. Asukkaat ovat karanteenissa ennen kauden alkua ja Kickoffissa käytetään samaa mallia kuin viime syksynä, eli asukkaat menevät taloon kulkematta livestudion kautta.

Jarkko Valteesta vakiokommentaattori BB-lähetyksiin

Syksyn lähetyksiin ei ole tullut suuria muutoksia edellisiin normikausiin verrattuna. Nelosella ja Ruudussa nähdään päivittäislähetys maanantaista lauantaihin Kimmo Vehviläisen ja Alma Hätösen juontamina, jotka nähdään ruudussa vuoropäivin. Vaihtuvien vieraiden lisäksi päivittäislähetyksissä nähdään kaksi vakiovierasta, tiistaisin Jarkko Valtee ja lauantaisin Kim Sainio. Perjantaisin ohjelmistossa on Fanicorner.

Jarkko on nähty useina kausina vieraana BB-lähetyksissä, mutta nyt hänet on ensimmäistä kertaa vahvistettu kauden vakiovieraaksi. Kim aloittaa BB-kommentaattorina jo toisen syksynsä. Viime syksyltä tuttu Fanicorner tekee myös paluun ja perjantain lähetyksiin halutaan osallistaa faneja mukaan etäyhteyksin. Lähetyksiin haetaan sanavalmiita BB:stä kiinnostuneita henkilöitä ja ohjelmaan voi ilmoittautua Nelosen BB-nettisivuilla.

Sunnuntait ovat tärkeitä päiviä BB-kaudella, sillä silloin häädetään BB-talosta yksi tai useampi asukas. Normikaudella häädöt tapahtuvat tuttuun tapaan kerran viikossa ja häätölähetyksiä luotsaa Elina Kottonen suorissa lähetyksissä. Häätöäänestyksen perusteella talosta häädetty asukas tulee tuoreeltaan Elinan tenttiin BB-studioon heti häädön jälkeen.

Täydellisen BB-kokemuksen katsojana saadakseen on 24/7-palvelu todellisen BB-fanin pakkohankinta. Ruutu+:aan kuuluva 24/7 on tilattavissa mainoksilla hintaan 6,95 €/kk ja ilman mainoksia 9,95 €/kk. Videostreameihin ei ole tulossa muutoksia, sillä torstaina Ruutuun ilmestyivät 24/7:n kamerat ja tarjolla on edelleen vain kaksi streamia BB-talosta.

Uusi BB-kausi on jo käsillä ja enää muutama päivä odotusta jäljellä. Sunnuntaina kausi käynnistyy ja silloin pitää olla kaikki vermeet viritettynä ja herkut tarjolla BB-syksyä varten.

Big Brother Suomi Kickoff, Nelonen sunnuntaina 5.9.2021 kello 21.30-23.30
Big Brother päivittäislähetys, Nelonen maanantaina 6.9.2021 alkaen kello 21.00
Big Brother 24/7, Ruutu+ sunnuntaina 5.9.2021 alkaen n. klo 21.30 (maksullinen)

Big Brother -talo on tänä syksynä suurempi kuin koskaan! – Tällaisia asukkaita talo saa sunnuntaina (BB-nettisivut 2.9.2021)
Rauhanturvaaja, "perusjuntti"... Uuden Big Brother -kauden asukkaista ensimmäisiä maistiaisia (Radio Nova 2.9.2021)

Lue myös:
Tuttu kolmikko juontaa normikauden syksyllä - Big Brother 2021 alkaa 5. syyskuuta Nelosella ja Ruudussa (12.7.2021)
BB-talo uudistuu ensi syksyksi, tehtävien epäonnistumisella on seurauksensa (13.7.2021)
Big Brother 2021 käynnistyy tutuin kuvioin syksyllä Nelosella ja Ruudussa (9.8.2021)
IS: BB-talon sisustus laitettu uusiksi, eräteemaa pihalla (3.9.2021)

Lähde: Big Brotherin nettisivut / Nelonen Media.

Artikkelia päivitetty 3.9.2021 kello 19.30: Lisätty tieto sunnuntaina taloon menevien asukkaiden määrä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.