Tonni tuli täyteen, viikkotehtävä onnistui

Kati ulkoiluttaa kuivatustelinettä yrittäessään kuivattaa pyykkejä nopeammin. Kuva: © Nelonen Media.
Kati ulkoiluttaa kuivatustelinettä yrittäessään kuivattaa pyykkejä nopeammin. Kuva: © Nelonen Media.

Pyykkien pesu asunnottomille saatiin päätökseen torstaina. Asukkailla riitti hommaa pesemisessä ja pakkaamisessa, mutta todelliseksi pullonkaulaksi muodostui vaatteiden kuivaaminen.

Torstaina käynnistyi viikkotehtävän viimeinen päivä. Keskiviikkoiltaan mennessä asukkaat olivat saaneet toimitettua Big Brotherille valmiita pyykkejä 676 kiloa. Tavoitteesta puuttui yli 300 kiloa, koska tuhat kiloa puhtaita pyykkejä piti olla valmiina Vailla vakinaista asuntoa ry:lle.

Viimeisenä iltana ennen viikkotehtävän päätöstä käytiin vääntöä, miten viimeinen yö viikkotehtävästä vietetään. Kiistaa aiheutti kesken olevan pesuoperaation jatkaminen loppuun saakka, koska kuivaustila oli ollut koko viikon ajan kortilla. Kristiina oli huolissaan pesemisen jatkamisesta, koska vain kasoissa olevat pyykit alkavat haisemaan. Muut Joelia lukuun ottamatta olivat kuitenkin sitä mieltä, ettei se haittaa.

Myöhään illalla kaikki pestävät vaatteet saatiin kuitenkin pestyä ja niille löydettiin ainakin jonkinlainen kuivauspaikka esimerkiksi ovien päältä tai tuolien selkämyksistä. Kaikki mahdolliset paikat käytettiin hyväksi, kun paikat kuivaustelineissä loppuivat. Samaan aikaan kuivauskaapit ja -rummut kävivät koko ajan ja pohdinnassa oli, että kannattaako niiden takia valvoa vuoroissa, jotka oli jo tiistaina sovittu.

Big Brotherin kuulutettua keskiviikkona asukkaille nukkumisluvan, päätettiin kuitenkin nukkua koko yö. Kuivaustulosten perusteella asukkaat arvioivat, ettei valvomisesta ole suurta hyötyä. Paula puhui Kristiinan kanssa, että asiasta keskusteltaisiin yhdessä, mutta päätös tuli hyvin nopeasti, eikä tavoittanut esimerkiksi Markoa. Marko yllättyi, kun Kristiina kertoi, että kuivaushuone pistetään kiinni ja asukkaat menevät nukkumaan.

Vielä yön pikkutunneilla Kati, Marko ja Kristiina levittelivät viimeiset pyykit taloon kuivumaan ennen menoaan nukkumaan. Aamulla asukkaita odotti kuivausrumban jatkaminen ja Big Brother toimitti asukkaille vielä yhden uuden pyykkikuorman.

Viimeisen tunnin hässäkkä

Torstaina asukkaat pesivät viimeisen pyykkierän, mutta muuten päivä meni pitkälti laiskanpulskeasti muutamien asukkaiden silittäessä ja viikatessa vaatteita laatikoihin. Etenkin Timo kunnostautui BB-talon virallisena silittäjänä silittäen todennäköisesti tuhansia vaatteita neljän päivän aikana.

Asukkaisiin saatiin vipinää, kun BB kuulutti asukkailla olevan tunti aikaa. Alkoi suuri säätö, vaikka paljon ei ollut tehtävissä. Edes nihkeitä vaatteita ei saanut pakata, vaan vain kokonaan kuivat vaatteet kelpaavat punnitukseen. Asukkaat käsittelivät ja pakkasivat viimeisiä vaatteita kovalla kiireellä ja tunnin alkuvaiheessa Timo, Joel ja Olli-Pekka naureskelivat muiden sähellykselle.

Tunnin mentyä umpeen asukkaat siirsivät vielä viikkotehtävän rekvisiitan tehtävähuoneeseen ja jättivät sinne kuivamaan märät pyykit. Asukkaat joutuvat odottamaan punnituksen tulosta, onko heidän viikkotehtävänsä onnistunut. Veikkaukset vaihtelivat niukasta muutaman kilon tappiosta Joelin 3000 kilon jättiarvioon.

Reilun tunnin päästä viikkotehtävän päättymisestä asukkaat saivat kuulla tuloksen. Asukkaat saivat käsiteltyä yhteensä 1078 kiloa pyykkejä, mutta niistä vähennettiin märiksi jääneet, väärin lajitellut ja huonosti viikatut vaatteet. Vähennyksistä huolimatta viikkotehtävä oli onnistunut ja asukkaat puhkesivat riemuun.

Heti onnistumisen jälkeen alkoi spekulaatio, ketkä pääsevät kauppaan ja mitä sieltä ostetaan. Asukkaat olivat viikon aikana sopineet, että tällä kertaa kauppaan menijät saavat itse päättää mitä ostavat, vaikka koko rahalla herkkuja.

Viikkotehtävässä pestyt, silitetyt, viikatut ja pakatut pyykit lahjoitetaan Vailla vakinaista asuntoa ry:lle Asunnottomien yö -tapahtumaan, joka järjestetään lauantaina 17. lokakuuta. BB-tuotanto lahjoittaa myös viikkotehtävässä olleet kuivausrummut yhdistykselle, kerrotaan Big Brotherin nettisivuilla.

Tulosjulkistuksen jälkeen asukkaat jäivät voipuneina iloitsemaan orastavan viikkotehtävien voittoputken alkamisesta.

Lue myös:
Tuhat kiloa pyykättävää asunnottomien hyväksi (12.10.2020)
Kuivaustila vähissä, pyykinpesu hidastui (13.10.2020)
Pyykkejä palautukseen pesuainejäämien vuoksi (14.10.2020)
Muotinäytös pyykkäyksen välipalana - Saadaanko pyykkivuori hoideltua? (14.10.2020)


Tulosta   Sähköposti