Big Brother 2022 on käynnistynyt - Peli alkoi heti valinnoilla

Big Brother 2022 asukkaat. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Big Brother 2022 asukkaat. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen 14. normaalikauden Big Brother on saatu käytiin Kickoff lähetyksessä. Uuteen BB-taloon muutti sunnuntaina 12 asukasta eri puolelta Suomea ja syksyn aikana selviää, kuka pystyy pelaamaan uudistetun Big Brotherin läpi.

Big Brother 2022 saatiin käyntiin sunnuntai-iltana, kun BB-talo avattiin uudistettuna vajaan vuoden tauon jälkeen. Uudistuksen on kokenut myös itse Big Brother, sillä pelillisyys ja pelaaminen on vahvasti läsnä tänä vuonna. Asukkaat joutuvat taktikoimaan, juonittelemaan ja sopimaan asioista, mikäli mielivät pitkälle tänä syksynä.

BB-taloon astui tänään 12 uutta asukasta. Ensimmäisenä BB-taloon asteli Miikka, jonka jälkeen taloon menivät vuorollaan Nabaz, Kirsi, Daiyana, Marko, Heidi, Sofia, Reeo, Merve, Ruzbeh, Laura ja Tuula. Talon ovet suljettiin tällä erää, kun viimeisenä asukkaana nähtiin Tuula, mutta jo lähiaikoina talo saa lisää asukkaita.

Uusi BB-talo otti asukkaat vastaan ensimmäisenä. Talo on isompi ja komeampi kuin koskaan. Pinnat on pistetty täysin uusiksi ja tiloja on jaettu uusilla väliseinillä, jotta asukkailla olisi enemmän sopukoita jutella keskenään. Nostettakoon yhtenä erikoisuutena pihalla olevat tupakkakopit, joissa ollessaan asukkaat eivät saa puhua.

Heti ensimmäisenä iltana asukkaat joutuivat tekemään päätöksiä, jotka koskivat heitä itseään ja muita. Erilaisia päätöksiä on luvassa lukuisia kauden aikana. Heti ensimmäisenä taloon astuneelle Miikalle tarjottiin 100 euron seteliä, joka oli ruokapöydällä, mutta se ei kelvannut miehelle. Myöskään raha ei kelvannut toisena taloon tulleelle Nabazille, joka joutui toimittamaan käyttämättömän setelin postilaatikkoon.

Myöhemmin Big Brotherin tarjoukset alkoivat kelvata ja esimerkiksi Merve otti makuuhuoneen katosta roikkuneen avaimen itselleen. Makuuhuoneen sivuovesta taloon tullut Merve ei ensin kertonut avaimesta muille, mutta asia paljastui juontaja Anni Ihamäen taloyhteydessä hieman myöhemmin. Avaimella sai auki talon jääkaapin, jossa asukkaille oli ruokaa avausillan kunniaksi.

Illan kovimman peliliikkeen kohteeksi joutui viimeisenä taloon tullut Tuula, joka sai Big Brotherilta tehtävän. Tuula sai viisi huivia, jotka hän jakoi valitsemilleen asukkaille. Tuula otti yhden huivin itselleen ja muut hän jakoi Sofialle, Lauralle, Mervelle ja Nabazille. Taloyhteydessä asukkaille selvisi, että viisikko pääsee avaamaan myöhemmin kohtalon kahvat, joista asukkaille voi seurata hyvää tai pahaa.

Asukkaat saavat kohtalon kahvoista myöhemmin lisätietoa, mutta heille ei etukäteen paljasteta niiden sisältöä. Katsojille paljastettiin sen verran, että yhdestä kohtalon kahvasta sen saaja joutuu suoraan häätöäänestykseen. Ensimmäinen häätö on jo keskiviikkona ja, kuten ennen kautta lupailtiin, tällöin häädön suorittavat asukkaat.

Aikaisen häädön lisäksi yllättävät käänteet eivät ole tässä, sillä talo saa häädön jälkeen kaksi uutta asukasta ja sunnuntaina on vuorossa katsojien suorittama häätö. Tällä rytmillä mennään kolme ensimmäistä viikkoa, jonka jälkeen siirrytään kolmivaiheisessa Big Brotherissa toiseen vaiheeseen neljännestä viikosta eteenpäin. Kolmas vaihe on viikoilla yhdeksän ja kymmenen ennen 12-viikkoisen BB:n finaalivaihetta. Muista vaiheista tulee lisätietoa myöhemmin.

Kickoffin päätyttyä asukkaat pääsivät nauttimaan jääkaapin antimista, kun Merven saama avain paljastui. Ruokailun yhteydessä asukkaat alkoivat tutustua toisiinsa rauhallisesti ja mistään kilpailullisuudesta ei vielä ole tietoakaan. Luultavasti kilpailullisuuden ja pelaamisen kasvot paljastuvat itse kultakin, kunhan kausi pääsee kunnolla käyntiin - ehkä jo lähipäivinä.

Asukkaat asuvat BB-talossa pisimmillään 85 päivää. Big Brother 2022 -voittaja on selvillä 27. marraskuuta.

Liveseuranta: Big Brother 2022 Kickoff 4.9.2022 (4.9.2022)

Artikkelia on päivitetty: 4.9.2022 kello 23.39: Uutista on päivitetty kauttaaltaan, täydennetty Kickoffin kulkua.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.