My day -video viimeisenä kokonaisena päivänä - Asukkaat palasivat VHS-aikaan

Anssi kuvaa, kun Lasse putsaa grilliä. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi kuvaa, kun Lasse putsaa grilliä. Kuva: © Nelonen Media.

Viimeistä edellisenä päivänä asukkaat pääsivät kunnolla retroilemaan, kun he saivat kuvata päivätehtävässä VHS-videokameralla. Asukkaiden piti viimeisenä kokonaisena päivänään BB-talossa kuvata my day -video.

Lauantaina asukkaat heräsivät tämän kauden toiseksi viimeiseen päivään suoraan postikuulutuksella. Valojen syttymisen jälkeen Anssi haki kirjeen postilaatikosta ja paristojen vaihtamisen jälkeen kirjeen sisältö selvisi asukkaille. Asukkaiden tehtävä on kuvata my day -video, eli video heidän päivän tapahtumistaan, jossa olisi jonkinlainen punainen lanka tarinan kuljetuksessa.

Videota ei kuvata millä tahansa välineillä. Asukkaat uumoilivat, että he saisivat jokainen kännykät ja kuvata omat videot. Toisin kuitenkin kävi, sillä varastohuoneessa heitä odotti kenties 90-luvulta peräisin oleva VHS-videokamera, joilla heidän pitää tuotoksensa kuvata.

Anssi tarttui ensimmäisenä kameraan ja kuvaukset etenivät usein hänen ollessaan kameran takana. Heti alkuun Anssi kuvasi mm. Jasmiinan varastohuoneen peruselintarvikkeiden esittelyä ja Big Brotherin määräämän siivouksen alettua Lassen grillin ja kesäkeittiön siivousta.

Asukkaat kuvasivat videota pitkin päivää. Muutama erikoistilannekin nauhalle tarttui, kun Big Brother ilmoitti asukkaille mystisestä tilauksen toimittamisesta. Big Brother soitti asukkaille toistakymmentä pling-ääntä, joihin he eivät ensin reagoineet. Aki kyllästyi pimputukseen ja lähti selvittämään tilannetta. Olohuoneen telkkariin oli tullut viesti tilauksen olemisesta matkalla.

Hetken päästä asukkaille oli varastohuoneessa pullaa ja sämpylöitä, jotka olivat peruja ensimmäisen viikon kauppatehtävästä. Big Brother oli toimittanut asukkaille heidän itsensä valmistamia leivonnaisia Bulla-Boksi -leikkiyrityksestä. Asukkaat arvelivat, että BB oli pakastanut heidän tuotoksensa ja nyt melkein kolmen kuukauden jälkeen he pääsivät niitä maistamaan. He nauroivat, että he olivat odottaneet takeaway-ruokaa, mutta ei ihan sellaista tullut. Lähelle päästiin, tokaisi Jasmiina.

Iltapäivällä asukkaille oli tulossa myös toinen toimitus. He joutuivat hetken odottamaan, saisivatko asukkaat vihdoin noutoruokaa. Tämä ei taaskaan toteutunut, sillä Big Brother oli toimittanut asukkaille heidän tällä viikolla valmistamansa fanituotteet. Asukkaat olivat hieman pettyneitä, eikä kukaan muu suostunut pukeutumaan vaatteisiin kuin Anssi. Taavi sentään kokeili kasvomaskiaan.

My day -videon kuvaaminen päättyi alkuillasta, kun Big Brother pyysi asukkailta vielä loppuspeakit videoihin. Asukkaat kertoivat loppupuheissaan, millainen heidän päivänsä oli ja miten se erosi muista päivistä. Odottava tunnelma BB:n loppumisesta näkyi kommenteissa ja lopussa he kiittivät vielä videossa tulevia katsojia.

Tämän jälkeen asukkaat jatkoivat laiskanpulskeaa viimeistä lauantaita talossa, ketkä pelaillen, ketkä makoillen. Asukkaiden BB-matkaa on jäljellä vielä reilu vuorokausi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.