Alkukarsinnat ovat päättyneet, päälliköiden valtakausi alkaa

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän kauden Big Brotherissa puhaltavat uudet tuulet neljännestä viikosta eteenpäin. Peli menee kokonaan uusiksi, kun BB-talossa alkaa päälliköiden valtakausi.

Kolmiviikkoiset alkukarsinnat päättyivät kolmannen viikon sunnuntaina Kirsin häätöön. Tähän mennessä asukkaita on häädetty kahdesti viikossa, keskiviikkoisin asukkaiden ja sunnuntaisin katsojien toimesta. Uusia asukkaita on tullut tiuhaan tahtiin niin, että talossa on asunut yhteensä 21 asukasta ja tällä hetkellä talossa on 15 asukasta.

Maanantaina uusi aikakausi käynnistyy, kun alkaa viisiviikkoinen päälliköiden valtakausi. Varmasti tämä tarkoittaa sitä, että keskiviikon asukashäädöt ovat historiaa ja talosta häätämisestä ainakin toistaiseksi vastaavat vain katsojat sunnuntaisin. Nimensä mukaisesti BB-talossa on ensi viikosta alkaen päällikkö.

Lauantain BB-lähetyksessä kerrottiin, että maanantaisin talossa järjestetään päällikkökilpailu, jonka perusteella talo saa aina viikoksi päällikön. Ensimmäisellä viikolla, eli tänään päällikkö kuitenkin valittiin asukkaiden kesken äänestämällä. Päällikkökilpailut alkavat ensi viikolla.

BB-talon päälliköllä on talossa lukuisia erioikeuksia. Päälliköllä on talossa oma huone, jonne hän saa kutsua haluamiaan asukkaita. Päällikkö saa nauttia myös muita asukkaista paremmista peruselintarvikkeista ja omasta kauppabudjetista. Lämmintä vettä hänellä on tarjolla ympäri vuorokauden ja hänellä on käytössään oma kylpyhuone ja wc.

Ehkä tärkein etuoikeus päälliköllä on koskemattomuus viikon häätöäänestyksestä. Nimeämispisteitä päällikkö saa antaa normaalisti. Päällikkö saa lisäksi tehdä merkittäviä päätöksiä talossa ja tehtäviin liittyen.

Päälliköiden valtakausi päättyy kahdeksannella viikolla, jonka jälkeen on vuorossa seuraava vaihe.

Kirsi häädettiin kuudentena BB-talosta - Järkytystä ja helpotusta taloon yllätysten illassa (25.9.2022)

Uusi ajanjakso alkaa Big Brother -talossa – Päälliköiden valtakaudet käynnistyvät (BB-nettisivut)

Artikkelia on päivitetty 26.9.2022 kello 14.07: Lisätty maininta, että tällä viikolla asukkaat äänestävät päälliköstä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.