Laurasta tuli BB-talon ensimmäinen päällikkö - Voitto ratkesi toisella kierroksella

Laura
Laura "pullistelee" voitettuaan päällikkövaaleissa Miikan. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother 2022 siirtyi maanantaina uuteen vaiheeseen, kun päälliköiden valtakausi alkoi. Asukkaat saivat äänestää itselleen ensimmäisen päällikön ja päällikkönä aloittaa Laura.

Asukkaat koottiin sohvalle, kun Big Brother kertoi asukkaille, että alkukarsinnat ovat päättyneet ja alkaa päälliköiden valtakauden. Ensimmäinen päällikkö valittiin demokraattisesti vaaleilla. Jokainen asukas piti ensin vaalipuheen, miksi hänestä pitäisi tulla päällikkö ja sen jälkeen suoritettiin suljettu lippuäänestys.

Sohvalla puheenvuoroissa toistui useammalla vaalipuheessaan teemat, jossa luvattiin pitää talon ilmapiiri hyvänä ja, että kaikilla on hyvä olla. Moni totesi myös olevansa oikeudenmukainen ja rehellinen. Myös se nousi esiin, ettei ketään syrjitä.

Puheista nousi esiin mm. Merven puolueettomuus, josta Reeo vitsaili, että eikö hän ole ketään äänestänyt talossa. Miikka nosti eteen kokemuksensa, sillä hän oli tullut taloon ensimmäisenä asukkaana. Laura korosti puheessaan kompromissihalukkuuttaan, mutta päätöksien tekeminen ei ole hänelle kuitenkaan ongelma. Tuula painotti, että hän on selvinnyt kolmesta häätöäänestyksestä ja kansa kyllä tietää, miksi hän on talossa. Siksi hän myös ansaitsisi paikan päällikkönä.

Kohahduttavimman puheen piti Karvan, joka korosti omaa oikeudenmukaisuuttaan ja totesi, että talosta putosi asukas, joka ei tätä noudattanut. Sofia älähti, että ketä Karvan tarkoitti, johon Reeo sanoi, että Karvan viittasi varmaankin eilen häädettyyn Kirsiin. Karvanin sanat ohitettiin vielä tässä vaiheessa, mutta vaalien jälkeen Nabaz ja Sofia suuttuivat Karvanille puheestaan. Riita lopulta sovittiin, mutta jäikö jotain vielä kytemään?

Karvanin puhe kiihdytti tunteita talossa. Kuva: © Nelonen Media.
Karvanin puhe kiihdytti tunteita talossa. Kuva: © Nelonen Media.

Viimeisenä vaalipuheensa piti Salla, joka pääsi ensimmäisenä turvaan eilisestä häätöäänestyksestä. Salla sanoi, että hän on suoraselkäinen ja hakee konflikteihin ratkaisuja, joita väistämättä syntyy isossa porukassa. Hän totesi hakevan kompromisseja kaikkia kunnoittaen tavoitteenaan hyvä ilmapiiri talossa.

Lyhyiden vaalipuheiden jälkeen asukkaat olivat valmiit äänestämään heti, vaikka heillä olisi ollut tunti harkinta-aikaa. Asukkaat kävivät kirjoittamassa oman suosikkinsa nimi lapulle, jonka jälkeen se tiputettiin vaaliuurnaan. Itseään ei saanut äänestää.

Kun kaikki olivat pudottaneet uurnaan äänestyslippunsa, vaalivirkailijaksi valittu Merve toimitti liput päiväkirjahuoneeseen. Ääntenlaskenta suoritettiin päiväkirjahuoneessa Big Brotherin valvonnassa.

Äänestystulosten laskemisen jälkeen selvisi, että eniten ääniä saivat tasatuloksella Laura ja Miikka neljällä äänellä. Tasatilanteesssa asukkaiden piti keskenään ratkaista vaalien tulos. Vaalien toisella kierroksella voittaja ratkaistiin käsiäänestyksellä Lauran ja Miikan välillä. Laura valittiin päälliköksi kahdeksalla äänellä Miikan seitsemää vastaan.

Tulosten varmistuttua Laura tajusi, että hänellä on nyt koskemattomuus häädöltä. Asukkaat alkoivat spekuloida, mitä muuta etuja päällikölle kuuluu ja mitä ylipäänsä hänen rooliinsa kuuluu.

Laurasta tulee siis BB-talon ensimmäinen päällikkö, joka saa tämän viikon aikana erilaisia etuoikeuksia. Ensinnäkin hän on suojassa tämän viikon häätöäänestykseltä, hänellä on oma huone ja kauppabudjetti ja hän pääsee vaikuttamaan talon tehtäviin ja muihin tapahtumiin.

Päällikön äänestysvalinta oli vain tämän viikon tapa, sillä ensi viikosta alkaen BB-talon päällikkö ratkaistaan päällikkökilpailulla.

BB-talon päällikkövaalit 26.9.2022:

Nabaz – Sofia
Reeo – Miikka
Milena – Miikka
Merve – Laura
Heidi – Miikka
Mathias – Karvan
Miika – Reeo
Laura – Aleksi
Tuula – Miikka
Karvan – Laura
Aleksi – Laura
Sofia – Tuula
Mia – Laura
Milla – Karvan
Salla – Karvan

Vasemmalla asukas ja oikealla, ketä hän äänesti.

Ensimmäisen kierroksen tulokset:

Laura 4
Miikka 4

Karvan 3
Sofia 1
Reeo 1
Aleksi 1
Tuula 1

Toisella kierroksella Laura voitti käsiäänestyksen Miikkaa vastaan äänin 8-7. Laura valittiin BB-talon päälliköksi neljännelle viikolle.

Alkukarsinnat ovat päättyneet, päälliköiden valtakausi alkaa (26.9.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.