Päällikkökisassa pudotettiin päällikköehdokkaita - Reeo sai ainoana suojan häädöltä

Reeo ja Nabaz kättelevät Reeon voitettua päällikkökisan. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo ja Nabaz kättelevät Reeon voitettua päällikkökisan. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän viikon päällikkökisassa oli isot panokset, sillä ainoastaan BB-talon päällikkö on tällä viikolla suojassa häätöäänestykseltä. Kauden viimeiseksi päälliköksi pääsi Reeo.

Päälliköiden valtakausi huipentuu tällä viikolla, sillä maanantaina valittiin BB-talon viimeinen päällikkö. Ensi viikolla asukkaille koittaa jälleen uudet ajat, joista ei ole vielä kerrottu tarkemmin. Kauden viidennellä päällikköviikolla koskemattomuus on erityisen tärkeä, sillä kaikki muut paitsi päällikkö ovat tämän viikon häätöäänestyksessä.

Maanantaina aamupäivällä asukkaat saivat kuulla, että vain päällikkö on suojassa häädöltä. Päällikkökisaan liittyen myös talossa oleva punainen puhelin pirahti ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Mia ehti vastaamaan puheluun ja hän sai sieltä tehtäväksi valita yhden asukkaan, jonka päällikkökisaa vaikeutetaan. Mia päätti, että päällikkökisaan vaikeusastetta saa lisää Heidi.

Heidi ei ollut yllättynyt, että valinta kohdistui häneen. Asukkaat ovat puhuneet, että Heidi on voittanut suuren osan kauden kisoista ja häntä pidetään kovana kilpailijana. Ennen tehtäväareenalle siirtymistä asukkailla ei ollut tietoa, millainen päällikkökisa on luvassa tai millainen vaikeutus Heidille tulee.

Päällikkökisassa asukkaiden tehtävänä oli täyttää soralla astioita. Tehtäväareenalla jokaiselle asukkaalle oli nimetty oma astia. Asukkaat saivat täyttää astioita haluamassaan järjestyksessä ja ensimmäisenä täyttynyt astia tippuu pelistä. Se asukas, jonka kuva on astian kyljessä, tippuu samalla päällikkökisassa. Viimeisenä kisassa mukana olevasta asukkaasta tulee BB-talon päällikkö.

Päällikkökisassa täytettiin muovisia astioita soralla. Kuva: © Nelonen Media.
Päällikkökisassa täytettiin muovisia astioita soralla. Kuva: © Nelonen Media.

Kilpailu alkoi Big Brotherin ilmoituksesta ja asukkaat suhasivat sora-astian ja asukkaiden astioiden välissä. Soraa sai kantaa vain kämmenissään, eikä mitään apuvälineitä saanut käyttää. Astian täyttyminen ilmaistiin, kun kiikkulauta tippuu ala-asentoon ja kilpailu asukkaan osalta päättyy.

Ensimmäisenä kisasta tippui Laura ja pian sen jälkeen Milena. Reeon leiri oli järjestelmällisempi astioiden täyttämisessä ja he keskittivät enemmän vastapuolen leiriin, jossa Lauran ja Milenan lisäksi olivat Mia ja Sofia. Myös Mia ja Sofia tippuivat kisan alkuvaiheessa.

Asukas yksi toisensa jälkeen tippui kisasta, kunnes enää kaksi asukasta oli jäljellä. Viimeisinä olivat mukana Reeo ja Nabaz. Reeo täytti innokkaasti Nabazin laaria, mutta Nabazilla ei ollut vastaavaa kiinnostusta täyttää Reeon laaria. Kisasta pudonneet asukkaat ihmettelivät, miksei Nabaz ollut tosissaan, kun hän heitteli vain muutamia soranjyviä Reeon laariin.

Ei mennyt aikaakaan, kun Nabazin laari oli täynnä ja Reeo voitti päällikkökilpailun. Reeosta tuli BB-talon uusi päällikkö ja hän saa ainoana asukkaana koskemattomuuden ja hän on suojassa ensi sunnuntain häätöäänestykseltä. Kaikki muut asukkaat joutuvat myöhemmin tänään alkavaan häätöäänestykseen.

Päällikkökisan jälkeen asukkaat kävivät läpi kisan tapahtumia. Miikkaa hieman harmitti häviö kisassa ja joutuminen häätöäänestykseen. Ilmeisesti joku ei mennyt Miikan mielestä suunnitelmien mukaan, sillä hän kävi pientä sananvaihtoa kisan jälkeen Reeon kanssa. Myös pihalla Laura, Milena ja Mia puivat kisaa ja ihmettelivät yhä, miksi Nabaz luovutti niin helpolla. Myöhemmin Nabaz selitti, ettei hän halunnut laittaa soraa kaverinsa Reeon laariin.

BB-talon maanantai jatkui päällikkökisan jälkeen rauhallisena ja asukkaat jäivät odottamaan, mitä tuleman pitää.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.