Laura jatkaa BB-talon päällikkönä - Kaikki eivät olleet tyytyväisiä jatkokauteen

Laura pitää toisen päällikkövaalin vaalipuhettaan. Kuva: © Nelonen Media.
Laura pitää toisen päällikkövaalin vaalipuhettaan. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon toinen päällikkö valittiin kilpailemalla. Päällikkökilpailun voittajiksi selviytyivat Milena ja Laura, joista asukkaat äänestivät uudeksi päälliköksi Lauran.

Maanantaina herättiin uuteen viikkoon, jossa asukkaille on luvassa tehtävissä fyysisiä haasteita. Niitä varten sunnuntaina taloon tuli vierailulle Petra Olli, jonka tarkoitus on valmentaa ja auttaa asukkaita valmistautumaan näihin. Ennen päällikkökilpailua Petra pitikin asukkaille kuntopiirin.

Iltapäivällä asukkaat pääsivät kisaamaan kauden ensimmäisessä päällikkökilpailussa, jossa ratkaistaan BB-talolle seuraava päällikkö Lauran jälkeen. Laura joutui luopumaan viime viikon päällikkyydestä jo viime lauantaina Big Brotherin ilmoitettua päällikön valtakauden päättymisestä. Nyt on jaossa uusi päällikkyys tälle viikolle.

Kauden ensimmäinen päällikkökisa

Päällikkökisassa asukkaiden piti kannatella pareittain aisaa, jonka keskellä oli palasista koottu torni. Torni ei saanut sortua ja aisan piti pysyä merkatulla alueella, jotta suoritus on hyväksytty. Viimeisenä aisaa kannatteleva pari on voittaja ja toisesta heistä tulee BB-talon päällikkö. Asukkaat äänestävät uudesta päälliköstä voittajakaksikon välillä.

Big Brotherilla oli ikäviä uutisia Mialle ja Aleksille ennen kilpailua. He eivät saaneet osallistua päällikkökisaan, koska he olivat rikkoneet sääntöjä. Mia ja Aleksi olivat Big Brotherin mukaan kuiskutelleet ja peittäneet mikrofonejaan ja se on kielletty BB-talon säännöissä. Sääntörikkurit olivat yllättyneitä, että he eivät saa osallistua kisaan.

Kilpailu käytiin tehtäväareenalla, jonne asukkaat muodostivat parit oman mielensä mukaan. Asukkaat asettuivat aisojen päihin ja kilpailu alkoi Big Brotherin ilmoituksesta. Ensimmäiset hetket olivat levottomat ja tehtäväareenalla kuului monelta hermostunut pälätys. Eniten äänessä oli Nabaz, jota yritettiin rauhoitella, että hän pystyisi paremmin keskittymään kisaan.

Ensimmäinen päällikkökilpailu on juuri alkanut. Kuva: © Nelonen Media.
Ensimmäinen päällikkökilpailu on juuri alkanut. Kuva: © Nelonen Media.

Ei kestänyt kauaakaan, kun Nabaz ja hänen parinsa Tuula jättivät kisan kesken ensimmäisenä parina. Toisena parina pelistä tippui pois Reeo ja Miikka, jonka jälkeen Heidin ja Merven kisa oli ohitse. Kolme paria oli vielä kisassa mukana, joista Karvan ja Sofia -parista Sofialla oli tarve pitkin kisaa valittaa tylsyyttään, kun kisassa vain seisottiin paikoillaan.

Vajaan tunnin kohdalla myös Sofian tylsyys sai päättyä, kun hän ja Karvan putosivat pois kisasta. Enää parit Salla ja Milla sekä Milena ja Laura jatkoivat taistelua päällikkyydestä, eikä se syntynyt helpolla. Etenkin Sallalla ja Millalla oli läheltä piti -tilanteita, mutta he saivat ne korjattua ja jatkettua kisaa. Myös Laura ja Milena joutuivat korjaamaan asentojaan välillä, mutta heillä ei näyttänyt olevan niin täpäriä tilanteita.

Lopullinen ratkaisu saatiin noin tunnin ja 40 minuutin kisaamisen jälkeen, kun Milena alkoi puhua Lauralle, kuinka Milla korjaa aisaa kädellään ja Milla kommentoi siihen jotain. Samalla Salla katsahtaa oikealla puolellaan olevaan toiseen pariin ja liikahtaa sen verran, että aisa nykäisee sen keskellä olevan tornin nurin.

Päällikköehdokkaat pitivät puheet

Päällikkökilpailu oli päättynyt ja Laura ja Milena olivat voittajia. Toisesta heistä tulee BB-talon seuraava päällikkö, joka ratkeaa päällikkövaalissa. Molemmat pitävät vaalipuheet ja niiden perusteella muut asukkaat äänestävät joko Laurasta tai Milenasta uuden päällikön.

Illalla oli päällikköehdokkaiden vaalipuheiden aika. Milena sanoi puheessaan, että hän on harrastanut joukkuelajeja ja hän ymmärtää joukkueen merkityksen. Hän pyrkii, että kaikilla on hyvä olla, vaikka joutuukin tekemään vaikeita päätöksiä. Milena haluaa, että tulevassa kauppatehtävässä kaikki vetää hyvällä asenteella, kuten hänkin aikoo tehdä.

Lauran puheessa hän korosti, että hän on ehdokkaista kokeneempi ja edelleen päällikön paikka kiinnostaa. Hän tietää nyt, millaista se oli ja siitä olisi hyötyä tällä viikolla. Laura lupaa, että ottaa homman varmemmin haltuun ja sanoo, että tehdään hommia hyvällä tsempillä. Hän ei kuitenkaan tingi siitä, että päätöksissä pyrkii tekemään kompromisseja.

Puheiden jälkeen käytiin keskustelua päällikön valinnoista ja osaisivatko he tehdä jämäköitä päätöksiä ilman, että tulisi surulliseksi. Milena uskoi kaikkien ymmärtävän missä he ovat ja mikä heidän roolinsa tehtävässä olisi ja Laura totesi oppineensa viime viikosta. Molempien mielestä he jakaisivat porukkaa sen mukaan erilailla miten meni viime viikolla, jos tulee uusi jakotehtävä.

Torni kaatuu Sallan keskittymisen herpaannuttua. Kuva: © Nelonen Media.
Torni kaatuu Sallan keskittymisen herpaannuttua. Kuva: © Nelonen Media.

Miettimistauon jälkeen oli päällikkövaalin aika. Asukkaat äänestivät päälliköstä olohuoneen sohvilla toistensa nähden sanoen, äänestääkö Milenaa vai Lauraa ja sille perustelut. Ennen äänestystä asukkaat olivat käyneet keskusteluja pienissä porukoissa ja näytti siltä, että Laurasta olisi tulossa seuraava päällikkö heidän puheidensa perusteella.

Oppositio oli hiilenä äänestystuloksesta

Äänestys eteni sohvan reunasta toiseen ja Lauran nimi toistui useamman asukkaan suusta ja näytti siltä, ettei Milenalla ole mahdollisuuksia. Vasta kahdeksantena ollut Tuula antoi ensimmäisen äänen Milenalle ja lopussa hänelle tuli muutamia ääniä. Tulos oli kuitenkin jo sinetöity, sillä jäljellä olevien äänet eivät olisi riittäneet vaihtamaan tulevaa päällikköä.

Laura sai toisen viikon päällikkönä äänin 9-4. Tulos aiheutti kuitenkin parranpärinää, kun osa lähti peesaamaan äänestyksessä, jossa sai kuulla edeltävät äänet. Kritiikkiä sai myös Lauran edellinen valtakausi, kun hän ei uskaltanut tehdä päätöksiä ja se, että Laura on toista viikkoa suojassa nimeämisiltä.

Kovinta ääntä kritiikissä pitivät Miikka, Reeo ja Nabaz, joita Tuula säesti. He olivat suorastaan hiilenä, niin kiihkeään sävyyn keskustelu sohvilla eteni. Heidän keskustelunsa kiiri olohuoneesta keittiössä olleen Lauran korviin, joka kuunteli sitä mitenkään kommentoimatta porukalle. Keskustelun päätyttyä Reeo tuli juttelemaan keittiöön, mistä he olivat puhuneet ja totesi lopuksi, että he seisovat tehdyn päätöksen takana.

Tilanteen rauhoituttua Milla ja Salla vetäytyivät kylppäriin supattelemaan. Millan mielestä tuo oli masinoitu Lauran mustamaalausyritys, sillä hänen mielestään ruokapöydässä oli aiemmin sovittu Lauran äänestämisestä. Millan mielestä Reeon leiri äänesti kuitenkin Milenaa ja sai näin esiintyä "hyviksinä" ja syytti päälle päätteeksi muita äänestyksessä peesaamisesta.

Päällikkönä Laura nauttii koskemattomuudesta häätöäänestykseltä ja hän pääsee päällikköhuoneeseen sen jälkeen, kun Petra on tiistaina poistunut BB-talosta.

BB-talon päällikkövaalit 3.10.2022:

Lauraa äänestivät (9 ääntä):
Salla
Heidi
Aleksi
Karvan
Petra
Mia
Sofia
Merve
Milla

Milenaa äänestivät (4 ääntä):
Tuula
Nabaz
Miikka
Reeo



Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.