Kääntääkö kotikisa Vettelin kauden suunnan?

Kääntääkö kotikisa Vettelin kauden suunnan?

Ferrarin Sebastian Vettelin kesä lähti väärille raiteille heti alussa. Kanadasta alkanut onnettomien tapahtumien sarja ei tunnu pysähtyvän ja mestaruustaistelu näyttää karkaavan saksalaiselta jälleen kerran. Onko Hockenheimissa suunnanmuutoksen aika?

Lumipalloilmiö Vettelin kohdalla lähti pyörimään Kanadassa. Kanadan GP:ssä saatu rangaistus ja menetetty voitto meni Vettelillä tunteisiin. Rangaistuksesta valittaminen oli varsin kovaa ja, kun siitä tehty protestikin kaatui, oli Vettel lyöty mies.

Seuraavaksi ajettu Ranskan GP meni heikosti ja Vettel oli alamaissa. Toki huonoon tulokseen vaikutti heikosti menneet aika-ajot, jotka johtuivat osittain autoon liittyviin ongelmiin. Heikkojen kisojen putki sai jatkoa Itävallassa, jossa aika-ajot menivät jälleen pieleen - taas oli teknisiä ongelmia. Kesän ongelmat huipentuivat Britannian GP:ssä, jossa ei enää teknisiä selityksiä aika-ajojen heikkoon suorittamiseen löytynyt ja kisa jatkoi samoja ratoja, jossa Vettel kolaroi Red Bullin Max Verstappenin kanssa.

Vettel on tuntunut menettäneen otteensa ja mestaruustaistelu on karkaamassa. Myös tallitoveri Charles Leclerc on ottamassa tallin sisäisessä kamppailussa otetta ja parhaassa tapauksessa Leclercillä voisi olla jopa kaksi voittoa. Ja kuin puukon iskuksi sydämeen, on kauden ainoan Mercedeksen ulkopuolisen voiton vienyt Verstappen. On jopa väläytelty, että Vettel lopettaisi F1-uransa jo tämän kauden jälkeen. Vettel on kuitenkin kiistänyt tämän.

Vaikka Vettel ei olekaan ollut iskussa viime viikkoina, on syytä löytynyt myös Ferrarista. Talli ei ole pystynyt useimmissa kisoissa tarjoamaan sellaista kalustoa, jossa voisi kunnolla haastaa Mercedestä. Ferrari ei ole onnistunut auton suunnittelussaan, eikä kauden aikana tuodut kehitysosat ole paljon auttaneet.

Saksan GP:ssä voisi olla hyvä mahdollisuus kääntää Vettelin kauden suunta. Mestaruustaistelun kannalta se voi olla liian myöhäistä, mutta kotikisassa ei pitäisi ainakaan motivaation ja yrityksen puolesta pitäisi olla ongelmaa. Ferrarille voisi sopia myös Euroopassa viime aikoina jyllänneet helteet, vaikka niiden ennustetaan päättyvän Saksassa sateisiin jo lauantaiksi. Tosin eipä Ferraria varmaan haittaisi sateen sotkemat aika-ajot ja kisat, jotka mahdollisesti toisivat poikkeuksellisia tuloksia.

Jos Saksassa tahti muuttuisi ja Vettel jopa voittaisi, voitaisiin samalla pyyhkiä mielestä Vettelin ulosajo Hockenheimissa vuosi sitten, josta alkoi saksalaisen viime vuoden alamäki. On hyvä muistaa myös se, että tänä vuonna saatetaan ajaa viimeinen Saksan GP hetkeen, sillä Hockenheim on vaarassa pudota kalenterista ensi vuonna.

Paineita Vettelillä on paljon, mutta kestääkö pää? Viime aikojen näytöt puoltavat sitä, että pää ei tuntuisi kestävän. Unelma mestaruudesta Ferrarilla näyttäisi siirtyvän taas vuodella eteenpäin. Ehkäpä kuitenkin Saksan GP antaisi lupauksen paremmasta tulevaisuudesta nelinkertaiselle maailmanmestarille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.