Asukkaat näkivät videot menneisyydestä - Teehetki käänteisenä ennen illan häätöä

Asukkaat ryhmähalissa heti teehetken jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat ryhmähalissa heti teehetken jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.

Torstaina asukkaat pääsivät katsomaan videoita, mitä he olivat tehneet ennen taloon tuloaan ja peilaamaan niitä nykyhetkeen. Käänteisessä teehetkessä finaaliviikon asukkaat pääsivät kertomaan tuntemuksista toisistaan vielä ennen kauden viimeistä häätöä.

Finaaliviikon torstaina BB-talosta lähtee vielä yksi asukas ennen sunnuntain finaalia. Päivän häätöön asukkaat selvisivät keskiviikkona, kun Reeo, Mia ja Salla joutuivat häätöäänestykseen oltuaan finaalitehtävän kolme huonointa.

Viimeisinä päivinä BB-talossa muistellaan perinteisesti menneitä, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Keskiviikkoiltana asukkaat olivat saaneet Big Brotherilta ajanvietteeksi palapelin, jossa oli kuvat asukkaiden jumalaisesta kuvaussessiosta viidenneltä viikolta.

Asukkaat näkevät ensimmäisenä Miikan hotellivideon. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat näkevät ensimmäisenä Miikan hotellivideon. Kuva: © Nelonen Media.

Lisää muisteloita seurasi torstaina iltapäivällä, kun asukkaat olivat kokoontuneet sohville. He saivat nähdä itse kuvaamansa videot hotellikaranteenista, jossa he kertovat itsestään. Videot kuvattiin sitä varten, että asukkaat saavat nähdä ne ollessaan finaaliviikolla. Asukkaat saivat antaa itselleen mm. ohjeita siitä, mitä heidän pitää tässä vaiheessa toimia.

Asukkaat pohtivat videoilla tuntemuksiaan ennen taloon astumista. Teemat olivat hyvin samanlaisia kaikkien videoilla, kun he pohtivat odotuksiaan, millaisia asukkaita taloon tulee ja mitä tunteita nousee pintaan. Finaaliviikolle ohjeeksi menneisyydestä kehoitettiin nauttimaan jäljellä olevista päivistä.

Videoiden jälkeen asukkaat miettivät, miten onnistuivat videoillaan. Miikkaa kehuttiin, kuinka hyvin hän pystyi tuomaan ajatuksensa esiin. Mia oli editoinut omaa videotaan, koska hän oli omien sanojensa mukaan miettinyt paljon videon aikana ja leikkasi ne pois. Laura totesi omasta videostaan, että hän ei juuri suunnitellut sitä ja siellä oli joitakin pohdintataukoja välissä.

Teehetki sohvalla kolajuoman voimin

Asukkaat ovat kauden aikana järjestäneet häädetyille asukkaille teehetken, jossa on muisteltu hyviä asioita hänestä. Big Brother halusi järjestää torstaina käänteisen teehetken, jossa finaaliviikon asukkaat muistelevat toisiaan vielä, kun kaikki heistä on vielä talossa.

Käänteinen teehetki tehtiin joitakin tunteja ennen illan häätöä, jonka jälkeen finaalinelikko selviää. Big Brother mainitsi asukkaille tehtävänannossa, että illan häädön jälkeen lopullinen finalistinelikko selviää, jolloin Laura tajusi, että hän on Miikan kanssa finaalissa. Laura halasi Miikkaa, jonka jälkeen finaalikaksikko sai halauksia myös muilta.

Teehetki on yleensä järjestetty ulkona, mutta tällä kertaa asukkaat pitivät käänteisen version olohuoneessa. Eikä juomana ollut teetä vaan Pepsiä. Asukkaat päättivät, että jokainen asukas käydään vuorotellen läpi ja sitten siirrytään seuraavaan asukkaaseen.

Puheissaan asukkaat nostivat esiin tapahtumia kauden varrella ja muistivat kehua toistensa luonteenpiirrettä. Yksi asia mikä toistui oli se, että he pitivät toistensa paikkoja ansaittuna finaaliviikolla. Esimerkiksi Reeo totesi, että siinä on syynsä, että kukin on päässyt viimeiselle viikolle ja asukkaiden piirteet ovat näkyneet ulospäin.

Kiitosta saivat mm. Mian, Lauran ja Sallan sinnikkyys tehtävissä, vaikka he eivät aina menestyneetkään. Miikan avuliaisuutta ja ystävällisyyttä kiiteltiin  ja Reeon kaikkien tsemppaamista ja pyyteentöntä auttamista.

Lauralle nousi tunteet pintaan teehetken aikana. Kuva: © Nelonen Media.
Lauralle nousi tunteet pintaan teehetken aikana. Kuva: © Nelonen Media.

Pelillisestä kaudesta huolimatta asukkaat olivat yhtä mieltä, että peli oli pysynyt rehellisenä, eikä päin naamaa valehtelua ollut esiintynyt.

Teehetkiringin aikana käytiin läpi myös skismaa aiheuttaneita tilanteita. Esimerkiksi Lauran ja Reeon pelilliset yhteentörmäykset kauden keskivaiheilla tuotiin esiin, josta Laura totesi kyynelsilmin, että hänelle paljastui Reeosta uusi ja parempi kuva vasta oltuaan hänen kanssaan yhdessä alhaisissa. Reeo selvensi vielä, että hän ei pelannut alussa Lauraa vastaan ennen kuin tajusi saaneensa nimeämispisteitä sieltä suunnasta.

Reeo kiitteli Sallaa hyvästä pelillisestä yhteisymmärryksestä, vaikka siihenkin liittyi ns. rikkinäistä puhelinta. Teehetkenä Reeo mmyös muisteli muita pelillisiä tapahtumia, joille jo nyt pystyi nauramaan.

Asukkaiden teehetki päättyi ryhmähaliin. He pitivät keskusteluhetkeä hyvänä, että he saivat puida tilanteita vielä kerran yhdessä. Tämän jälkeen asukkaat alkoivat valmistautua lähestyvään häätöön.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.