Asukkaat vetoamaan katsojiin finaaliviikolla - Elämäntarinat BB-taloon saakka esille

Mia kertoi elämäntarinaansa
Mia kertoi elämäntarinaansa "meikkilivessä". Kuva: © Nelonen Media.

Kuluvaa BB-kautta ei ole enää paljoa jäljellä ja finaali lähestyy. Asukkaiden oli aika antaa vaikutuksensa myös katsojille, tällä kertaa elämäntarinoiden muodossa.

Big Brother käski asukkaat iltapäivällä sohville, jolloin he saivat kuulla, että heidän on järjestettävä kunkin 20 minuutin esitys itsestään. Heidän on näytettävä katsojille, keitä he oikein ovat ja ovatko asukkaat BB-voiton arvoisia. Asukkaat saivat suunnitella jokainen omanlaisensa esityksen.

Asukkailla oli mahdollisuus pyytää Big Brotherilta rekvisiittaa esitystään varten ja lisäksi he saivat muistiinpanovälineet. Asukkailla oli ilta aikaa suunnitella esitystään ja asukkaat kirjailivatkin muistiinpanoja kuka missäkin. Välillä he suunnittelivat esityksiään yhdessä ja pallottelivat ideoitaan toisilleen.

Illan edetessä alkoi näyttää siltä, että jokainen asukas on suunnittelemassa jonkinlaista elämäntarinaa, joka yhdistettäisiin heidän taloon tulemiseensa. Lähestymiskulmia esityksiin oli kuitenkin erilaisia, sillä esimerkiksi Salla oli suunnittelemassa viihteellistä esitystä, joka pohjautuu hänen talossa aiemmin esittämiinsä hahmoihin. Miikka sen sijaan otti vakavahenkisemmän linjan esitykseensä.

Asukkaat pääsivät esittämääne esityksensä varsin myöhään. Olohuoneeseen oli rakennettu esiintymislava, jossa kukin vuorollaan piti esityksensä.

Esitykset käyntiin

Sallan esitys kertasi hänen elämäänsä pohjautuen mm. Tytti Kuusivuotiaan ja Sylvi Sarjadeittailijan hahmoihin alkaen lapsen kehityskulusta aikuiseksi. Tytin kautta Salla toi esille lapsesta asti nousseen siivousinnon ja Sylvi edusti Sallan deittailuhistoriaa.

Toisena esiintynyt Reeo toi talon vanhimpana asukkaana esille hänen monipuolisuutensa. Reeon esityksen aikana käytiin läpi hänen lapsuuttaan urheilun, musiikin ja koulutuksen kautta. Myöhemmällä iällä nousi esiin mm. hänen salibandytaustansa ja ura televisiossa ja yrittäjänä.

Miikan esityksessä Reeo toimi haastattelijana, jossa Miikka kertoi hänen lapsuuden taustoistaan ja epäonnistumisen peloistaan. Miikan esityksen punaisena lankana oli, ettei kannata lannistua ja mennä muiden pillin mukaan. Lisäksi kannattaa uskaltaa puhua mieltä painavista asioista, niin joku varmasti auttaa.

Lauran esityksessä hän kertasi elämäänsä Haukivuorelta Mikkelin kautta Helsinkiin. Esityksen ideana oli Lauran fitness-tausta ja elämänvaiheita käytiin erilaisten liikkeiden kautta. Assistenttina Lauralla oli esityksessään Mia. Lopussa Lauralla tuli kiire ja hän joutui hyppäämään joidenkin aiheiden yli. Lopuksi Laura totesi, että hän ei olisi tänä päivänä tämä henkilö, jos hän ei olisi lähtenyt Mikkelistä ja mennyt BB-taloon.

Miikka soitti myös kitaraa elämäntarinansa yhteydessä. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka soitti myös kitaraa elämäntarinansa yhteydessä. Kuva: © Nelonen Media.

Viimeisenä esityksenä nähtiin Mian "meikkilive", jossa hän muka meikkasi sosiaalisessa mediassa. Mia istui pöydän ääressä ja Mian käsinä toimi Laura, joka liikutti meikkisuteja, juomalaseja ja laittoi juustonaksuja suuhun. Meikkivinkkien lomassa Mia kertoi mm. miten päätyi hakemaan Big Brotheriin hänen työpaikkansa henkilön tukemana, joka on sittemmin edesmennyt. Tästä kertoessaan Mia herkistyi.

Esitysten päätyttyä asukkaat kehuivat kilvan toistensa esityksiä. Heistä oli mielenkiintoista kuulla toisten tarinoita ja he olivat iloisia, kuinka erilasia esityksistä saatiin. Esimerkiksi Laura harmitteli, ettei ehtinyt kaikkea suunnittelemaansa sanoa ja Mia totesi, että mietti pitkään, kertooko työtoverinsa tarinaa ollenkaan.

Pitkän päivän jälkeen asukkaat olivat edelleen hyvissä tunnelmissa ja onnellisia siitä, että he ovat finaaliviikolla. Päivätehtävän suoritus päättyi ryhmähaliin, jossa toivoteltiin toisilleen tsemppiä ja kehoitettiin nauttimaan täysillä jäljellä olevista päivistä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.