Risteily yöpyy Nördjöppingissä, henkilöstön kuri kiristyi

Video: Risteilypäällikkö Kristian pitää kurinpalautuksen henkilökunnalle saatuaan kapteeni Big Brotherilta ohjeistusta. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Viikkotehtävänä oleva M/S Big Brothellan Ruotsin-risteily jatkui tiistaiaamuna Maarianhaminasta eteenpäin. Päivän aikana henkilökunnan kuri kiristyi laivan, kun risteilypäällikkö sai tietoonsa, että henkilökunnan keskuudessa oli esiintynyt huonoa käytöstä.

Maanantai-iltana M/S Big Brothella saapui välisatamaan Maarianhaminaan ja henkilöstö pääsi vapaalle kokonaisuudessaan ja matkustajat yöpuulle. Viikkotehtävä jatkui myös henkilökunnan ollessa vapaalla, joten asukkaiden piti muistaa roolinsa, eli esimerkiksi tehtävästä ei saanut puhua. Lisäksi risteilypäällikkö Kristian joutui puuttumaan pursimies Jukan ja matkustaja Eeva-Leenan läheisiin väleihin. Kristian muistutti, ettei minkäänlaista vehtaamista Jukan ja Eeva-Leenan välillä sallittu.

Jukkaa ja Eeva-Leenaa muistutettiin asiasta useaan otteeseen, joka huvitti kaksikkoa. Selkeiden ohjeiden ymmärtäminen oli kuitenkin heille vaikeaa ja he miettivät, miten he voisivat kiertää sääntöjä, jotta he voisivat olla yhdessä. Eeva-Leena jopa yritti kysyä Big Brotherilta lupaa päästä Jukan kanssa olohuoneeseen (laivan ala-carté-ravintolaan), jonne henkilökunnalla ei ollut mitään asiaa. Big Brother ei kuitenkaan päästänyt Eeva-Leenaa juttusilleen, joten suunnitelma kariutui.

Big Brotherilta tulleet määräykset, joita Kristian tulkitsi erittäin tiukasti, harmittivat silmin nähden Jukkaa. Jukka napisi vastaan useaan otteeseen ja Kristian joutui toistamaan saamansa ohjeet. Jukka väitti, ettei häntä harmittanut ja, että hän ymmärsi miksi Kristian teki niin kuin teki, mutta Jukka vaikutti turhautuneelta loppuillan.

Kohdesatama vaihtui

Tiistaina aamulla henkilökunnan työvuorot jatkuivat ja matka jatkui Maarianhaminasta kohti Ruotsia. Aamupalan tarjoilun jälkeen matkustajille järjestettiin aamujumppa. Anu ja Timo järjestivät monipuolisen jumppaohjelman, joka todella pisti hien virtaamaan niin ohjaajissa kuin matkustajissa. Aamujumpan jälkeen matkustajat pääsivät ensimmäistä kertaa laivan saunaan.

Päivän edetessä Kristian joutui kiristämään otettaan henkilöstössä, sillä hän sai huonoja uutisia laivan kapteenilta, eli Big Brotherilta. Kristian oli saanut tietoonsa, että henkilökunta oli käyttäytynyt huonosti matkustajia kohtaan. Kristian korosti, että matkustajista ei saanut puhua pahaa edes vapaa-ajalla, eikä mielellään matkan jälkeenkään. Risteilypäällikkö joutui muistuttamaan, että ruoat tehdään hyvin, eikä keittiössä mölistä, sillä äänet kuuluvat matkustajien puolelle. Jos ohjeita ei totella, voi tästä seurata rangaistuksia henkilökunnalle.

Kurin kiristyminen tarkoitti sitä, että henkilökunta joutui rajoittamaan käytöstään ja keskittymään entistä enemmän työtehtäviinsä. Esimerkiksi siivoojat joutuivat jatkuvasti siivoamaan, vaikka varsinaista siivoamista ei ollut. Milla totesikin iltapäivällä, että vessa on siivottu useaan kertaan ja Kevin valitti, ettei tässä ollut mitään järkeä.

Henkilökunta koki takaiskun myös toisessa mielessä. Anu oli satuttanut itseään muutama päivä sitten ja hän tunsi kasvavaa kipua. Niinpä kesken päivän Anu määrättiin sairauslomalle, eikä laivalla toistaiseksi ole yhtään vapaavuorolaista, vaan kaikki Anua lukuun ottamatta joutuivat töihin.

Magic Mirkku, eli Tuula, järjesti taikashow'n VIP-matkustajille maanantaina. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Magic Mirkku, eli Tuula, järjesti taikashow'n VIP-matkustajille maanantaina. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Päivän aikana myös viihdyttäjät pääsivät hommiin. M/S Big Brothellan loungeen oli tullut kosketinsoitin, jossa sekä viihdyttäjät soittivat matkustajille ja myös matkustajat saivat soittaa itse. Yhdessä vaiheesa viihdyttäjinä toimivat Timo ja Milla esittivät mm. ruotsinkielistä musiikkia (numeroita lueteltiin ruotsiksi) ja pantomiimia.

Keittiöhenkilökunta ahkeroi ja tarjoili matkustajille alkuillasta päivällistä. Risteilypäällikkö Kristian joutui tuottamaan pettymyksen matkustaja Villelle, sillä alukselta ei löytynyt alkoholitonta viiniä, vaikka Ville olisi tällaista halunnut. Jo eilen Kristian oli joutunut valittelemaan, että laivayhtiön kustannusten leikkaamisen vuoksi asukkaiden alkoholitarjoilu jäi vähäiseksi, eivätkä matkustajat päässeet saunaan maanantaina.

Pienistä puutteista huolimatta matkustajat tuntuvat nauttivan merimatkastaan. Illan ohjelmaan kuului mm. blackjackin pelaamista, mutta vastuullisessa laivayhtiössä ei pelattu rahasta. Laivan oli tarkoitus päätyä Tukholmaan, mutta laivassa annetun kuulutuksen mukaan se saapuukin Nördjöppingin satamaan myöhemmin tänään. Tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Henkilökunnan keskuudessa pinna oli kiristynyt päivän aikana. He ovat valitelleet pitkää päivää ja ihmetelleet, mikseivät ole jo perillä. Tarina kommentoi iltapäivällä, että tuntuu, että he ovat matkanneet jo ainakin neljä päivää.

Lue myös:
Ville, Eeva-Leena ja Helmeri viikkotehtävän risteilyllä VIP-asiakkaina, muut asukkaat henkilökuntana (9.9.2019)

Artikkelia päivitetty 10.9.2019 kello 19:45: Korttipeli vaihtui pokerista blackjackiksi.

Artikkelia päivitetty 10.9.2019 kello 21:12: Lisätty tieto M/S Big Brothellan saapumisesta eri satamaan kuin alunperin piti. Tekstiä päivitetty kauttaaltaan tämän osalta ja myös otsikkoa muokattu.

Artikkelia päivitetty 11.9.2019 kello 18:18: Kohdesatana Nördjöppingin kirjoitusasu (Norrköping → Nördjöpping) vaihdettu oikeaksi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.