Nimeämisten tuloksista kuumat keskustelut - Häädöltä pelastetun Reeon nimeäjät kiinnostivat

Salla, Milla, Nabaz ja Reeo keskustelevat nimeämisistä. Kuva: © Nelonen Media.
Salla, Milla, Nabaz ja Reeo keskustelevat nimeämisistä. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talossa on vietetty viikonloppua vaihtelevissa merkeissä. Rento perjantai vaihtui kiihkeän keskustelun lauantaiksi, jossa mielen pahoittamisilta ei vältytty, kun nimeämistulokset julkistettiin.

Laiskanpulskeana perjantaina Big Brother tarjosi valituille asukkaille viiniä salatehtävän merkeissä. Laura ja Merve saivat nauttia viiniä päällikön huoneessa ja Mia ja Tuula uudessa salahuoneessa vaatekaappien takana. Kumpikaan parivaljakko ei saanut jäädä kiinni juomisesta.

Parivaljakot pääsivät viinilasillisille, kun olohuoneen seinällä olevien pellejen silmät vilkkuvat. Lauran ja Merven piti päästä huomaamattomasti sviittiin, joka onnistui Lauran pahan mielen verukkeella, että hän purkaa tuntojaan Mervelle. Mia ja Tuula saivat apua Sofialta ja Miikalta, jotka yrittivät parhaansa mukaan harhauttaa muita esimerkiksi keksimillään aktiviteeteilla.

Asukkaat kyllä huomasivat, että jotain outoa on tekeillä, kun Big Brother kutsui asukkaita jatkuvasti päiväkirjahuoneeseen illan aikana erilaisissa kokoonpanoissa. Muutenkin talossa vallitsi asukkaiden mielestä outo ilmapiiri ja lähes kaikkia veikattiin salatehtävän suorittajiksi. Viinin litkijät eivät jääneet kiinni, kun he eivät edes tulleet kunnon humalaan pitkien juomavälien ansiosta.

Mia ja Tuula nauttimassa viiniä salahuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Mia ja Tuula nauttimassa viiniä salahuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

Yöllä outo meininki jatkui. Aleksi oli nimitetty katsojaäänestyksellä BB-talon univalmentajaksi, jonka tehtävänä oli pitää huolta asukkaiden hyvästä unesta. Aleksin piti huolehtia, etteivät asukkaat nauti kofeiinia liian myöhään ja hänen piti nukuttaa asukkaat lampaita laskemalla. Lampaiden laskenta piti tehdä, jos asukkaat heräävät yöllä kesken unien esimerkiksi vessaan.

Asukkaiden unen häiritsemiseksi Big Brother soitti makuuhuoneeseen ääntä, joka kertoi hyvän unen periaatteista. Osa asukkaista heräsi tähän ja Aleksin oli suoritettava lampaiden laskenta. Aamulla asukkaat valittelivat, että he olivat nukkuneet huonosti. Sofiaa ihmetytti yölliset herätykset ja hän ei ollut varma oliko se unta vai totta.

Keskustelut nimeämisistä kiristivät tunnelmaa

Noin tunti herätyksen jälkeen päivään saatiin todellista säpinää, kun Big Brother kertoi asukkaille, ketkä ovat häätöäänestyksessä. Sohville käsketyt asukkaat saivat kuulla, että häätöäänestyksessä ovat Milla, Salla, Mathias ja Nabaz. Vielä tässä vaiheessa tieto otettiin vastaan rauhallisesti, mutta pian tilaisuuden jälkeen alkoi läpi päivän liki tauotta kestänyt nimeämisten puiminen.

Päivän kuumin puheenaihe oli se, kuka oli nimennyt Reeoa, joka oli pelastettu häätöäänestykseltä. Reeo oli varma, että hän oli saanut nimeämispisteitä  uusilta asukkailta. Hän kehui Sallaa, että he melkein onnistuivat. Salla puolustautui, ettei hän ole antanut Reeolle pisteitä ja hän ihmetteli, miksi Milena ollut äänestyksessä, vaikka hänelle pisteiden antamista oli suunniteltu. Samaa ihmetteli Reeo.

Reeon syytökset suututtivat Sallan ja hän pui tätä useaan otteeseen päivässä Millan kanssa. Monien kanssa keskusteltuaan he tulivat siihen lopputulokseen, että Reeo oli pettänyt heidät ja syöttänyt tietoa, että Salla olisi usuttanut nimeämään Reeoa. Nyt Salla ja Milla halusivat Reeon ulos talosta ja Sallaa harmitti, että hän oli yrittänyt pelata Reeon kanssa antamalla hänelle tietoa, mutta joku oli syöttänyt toista tietoa ja se oli kääntynyt Sallaa vastaan.

Tilanne juontaa juurensa keskiviikolle ja torstaille, jolloin mietittiin nimeämisstrategioita tämän viikon nimeämisiin ja Millalla, Sallalla, Mathiaksella ja Heidillä oli suunnitelmat nimetä Milena ja Nabaz. Heidi oli kertonut Reeolle, että Aleksi olisi nimeämässä Reeoa. Reeo puolestaan usutti Millaa ja Sallaa nimeämään Aleksia torstaiaamuna saatuaan tietoa tästä, mutta Mian onnistunut pelastusoperaatio Aleksin puolesta sai Reeon palaamaan alkuperäiseen nimeämissuunnitelmaansa nimetä Millaa ja Mathiasta.

Milla ja Salla puivat nimeämisvyyhtiä kylpyhuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Milla ja Salla puivat nimeämisvyyhtiä kylpyhuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantaina nimeämiskeskustelu kävi kuumana ja kukaan asukas ei voinut välttyä osallistumasta näihin keskusteluihin. Reeo halusi tietää, ketkä hänet nimesivät, vaikkei hän joutunutkaan häätöön. Sallaa ja Millaa ihmetytti, miten Milena vältti häätöäänestyksen. Osa asukkaista kertoi toisilleen, keille antoivat nimeämispisteitä, mutta he eivät voineet olla varmoja, puhuttiinko totta.

Reeoa toden teolla häätöäänestykseen ajaneiden Merven, Lauran ja Aleksin lisäksi Reeo sai pisteitä myös Mathiakselta. Merve ja Laura eivät kuitenkaan olleet keskustelun keskiössä ja lauantain mennessä kohti iltaa Merve ja Laura olivat tyytyväisiä keskusteltuaan kahdestaan, että heidän roolinsa ei ole noussut esiin. He toivovat, etteivät he joutuisi valehtelemaan, jos joku kysyisi, keitä he ovat nimenneet. Merve ja Laura aikovat puhua muista asioista ja toivoa, että keskustelu nimeämisistä laantuisi.

Myöskään Mian todellinen rooli myyräntyöstään ja Aleksin pelastamisesta valehtelullaan torstaina ei ole paljastunut, vaikka Reeo yhdessä vaiheessa asiaa pohtikin. Pakka on kuitenkin talossa niin sekaisin, eikä juuri kukaan luota toiseen, on vaikea saada kokonaiskuvaa tilanteesta. Varmaa on vain se, että talossa on varsin kireä ja tulenarka tunnelma.

Sosiaalinen media tuli BB-taloon

Päivän soppaa hämmensi Big Brotherin antama päivätehtävä, jossa asukkaiden piti ryhtyä somettamaan kirjoittamalla viestejä BB-someen. Asukkaat kirjoittivat paperilapuille viestejä kuin he lähettäisivät niitä sosiaaliseen mediaan koskien tämän kauden Big Brotheria. Myöhemmin BB julkaisi asukkaiden nimettömiä viestejä talon tv-ruuduilta.

Suurin osa viesteistä oli positiivisia, mutta joukkoon mahtui myös kritisoivia viestejä. Viestit kehuivat asukkaiden ulkonäköä tai vaikkapa Miikan leipurin taitoja. Aluksi pienet valitukset kahvinjämien jättämisestä kupin pohjalle naurattivat, mutta kun kritisoitiin talon kaksinaamaisuutta tai Milenan tuppautumista kaikkien seuraan, ei enää naurattanutkaan. Milena tuntui ottaneen itseään koskeneen viestin varsin raskaasti.

Talossa harmiteltiin, että miksei viestejä voitu pitää hyväntuulisina. Kukaan ei tietenkään tuntunut tunnustavan negatiivisten viestien lähettäjäksi. Päivätehtävä jatkui vielä vastausviestien lähettämisellä samalla tyylillä aiemmin lähetettyihin viesteihin.

Tunnelma parani hieman, kun viesteihin saatiin hyväntuulisia vastauksia. Vastausviesteissä korostettiin ystävyyttä ja kiitettiin eri asioista, kuten ruoanlaitosta. Milena kommentoi aiempaa itseään koskevaa viestiä omalla nimellään todeten, että olisi suoraselkäistä tulla keskustelemaan kasvokkain.

Milenan vastasi nimettömään viestiin BB-somessa. Kuva: © Nelonen Media.
Milenan vastasi nimettömään viestiin BB-somessa. Kuva: © Nelonen Media.

Ilta talossa tuntui jatkuvan yhä nimeämistulosten puimisella.

Lue myös:
Sinisille nimeämiskilpailun voitto - Nabaz pettyi Lauran päätökseen (29.9.2022)
Kommentti: Lauran huonot peliliikkeet (30.9.2022)
Salla, Mathias, Nabaz ja Milla seitsemänteen häätöäänestykseen - Siniset pelastivat Reeon (30.9.2022)
Viikko 4: Nimeämiset (1.10.2022)Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.