Anssi vastasi punaiseen puhelimeen, asukkaat saivat mysteerilahjat

Anssi vastasi punaiseen puhelimeen. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi vastasi punaiseen puhelimeen. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon punainen puhelin pirahti ensimmäisen kerran lauantaina. Nopein vastaaja ensimmäisellä kerralla oli Anssi, joka sai valita mysteerilahjojen jakoon kahdeksan asukasta.

Asukkaiden lauantai käynnistyi varsin myöhään, koska osalla asukkaista oli nukahtaminen tapahtunut vasta aamuyön tunteina perjantaina alkaneen nimeämiskilpailun vuoksi. Kilpailun puiminen kävi kuumana, kun kaikki eivät olleet tietoisia, kuka oli voittanut nimeämiskilpailun. Lisäksi asukkaat keskustelivat innokkaasti kuulluista musiikkikappaleista.

Puheensorinan keskeytti yllättävä pirinä, joka kuului puhelimesta, joka on seissyt korokkeella ulko-oven vieressä. Tätä ennen puhelin ei ole soinut. Ensimmäisenä puhelimeen ryntäsi Anssi, joka voitti niukasti Sannin, joka jäi kuuntelemaan puhelua Anssin viereen.

Puhelua ei kuulunut 24/7-palvelussa, vain Anssin vastaukset soittajalle. Anssi kuuntelee ohjeita puhelimesta ja luettelee sitten asukkaiden nimiä. Anssi kysyy, kun kuusi nimeä on lueteltu ja sitten sanoo kaksi nimeä lisää. Vielä puhelun lopussa Anssi sanoo puhelimeen rauhalliseen tahtiin Taavin, Laura L:n, Laura R:n, Villen, Pekan, Melodyn, Sannin ja Lassen nimet.

Anssi ei osannut sanoa tarkalleen mistä oli kyse. Puhelun päätyttyä Anssi pystyi kertomaan ainoastaan, että hän joutui valitsemaan kahdeksan asukasta johonkin tehtävään. Itseään hän ei saanut valita.

Ville ojentaa mysteeripaketin Melodylle. Kuva: © Nelonen Media.
Ville ojentaa mysteeripaketin Melodylle. Kuva: © Nelonen Media.

Odotus ja spekulaatio tehtävästä päättyi iltapäivällä, kun Big Brother käski asukkaat sohvalle. Kahdeksan valittua asukasta joutuivat jakamaan mysteerilahjoja toisille asukkaille. Myös jakajat pystyivät saamaan lahjoja. Lahjalle piti keksiä saaja Big Brotherin antaman kuvauksen perusteella ja, jos vastaanottaja ei ota sitä vastaan, lahja jää antajalle. Lahja voi olla hyvä tai huono.

Asukkaiden saamat lahjat olivat tehtävähuoneessa, jonne tehtävään määrätyt antajat menivät yksitellen ottamaan yhden lahjan ja miettimään sen saajan. Kun antaja oli päättänyt tehtävähuoneessa lahjan saajan, sitä ei saanut enää muuttaa.

Katjalle ikävin lahja

Ensimmäisenä lahjaa meni valitsemaan Taavi, joka päätti antaa lahjan Samille. Samista tehtiin viikonlopuksi päivystävä ruohonleikkaaja. Hupaisa lahja herätti kysymyksiä, mitä se tarkoitti. Ennen kuin tähän päästiin, lahjojen jako jatkui.

Laura L:llä oli kova paikka seuraavana, kun hän valitsi saajaa paketille, joka sisälsi "julkisesti annetut nimeämispisteet". Laura L. mietti ensin lahjan antamista Jasmiinalle, mutta muutti heti mieltään ja pienen pähkäilyn jälkeen päätti antaa sen Katjalle. Lahja hieman kauhistutti sohvalle ja myös pohditutti, joutuuko hän antamaan pisteet julkisesti, vai näkeekö ne esimerkiksi televisiosta.

Yksi parhaimmista lahjoista oli Laura R:n Villelle antama romanttinen pihvi-illallinen kahdelle. Ville pohti kaverikseen Laura R:ää ja mietti, saako lahjan vegaanisena. Lahjaa pidettiin hyvänä, sillä se olisi toiminut, vaikka se olisi jäänyt Laura R:lle.

Mystisin lahja tuli Melodylle, kun Ville lahjoitti hänelle dilemman. Melody ei pitänyt ongelmanratkaisua kovin hyvänä, mutta hän jäi mielenkiinnolla odottamaan, mitä hän todellisuudessa saa.

Pekan lahjanhakureissua pidettiin petollisimpana ja sohvalla arveltiin lahjan kohdistuvan Anssiin. Asukkaat olivat oikeassa, sillä Pekka kiikutti paketin juuri hänelle. Naurunremakka oli suuri, kun paketista paljastui, että Anssi joutuu pitämään nyrkkeilyhanskoja käsissään viikonlopun ajan.

Päivystävä ruohonleikkaaja Sami leikkasi tekonurmea. Kuva: © Nelonen Media.
Päivystävä ruohonleikkaaja Sami leikkasi tekonurmea. Kuva: © Nelonen Media.

Melody sai valita ilostuttavan lahjan Jasmiinalle, vaikka nainen olikin aluksi epäileväinen. Melodyn valitsemassa paketissa oli "karkkipäivä", jonka hän valitsi vastalahjana, kun Jasmiina valitsi kauppatehtävän aikana Melodyn grilliruokaostoksille kioskille.

Sannin perustelut lahjan saajalle olivat persoonallisimmat. Hän vain halusi antaa korillisen munakoisoja, koska ne olisivat hauskoja miehelle, jolle tulee jo nyrkkeilyhanskat. Hän mietti myös muita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi asukasta, joka ei ollut vielä saanut lahjaa, mutta päätyi Anssiin, koska idea on niin hauska.

Porukka sohvalla räjähti nauruun, kun Sanni naama peruslukemilla lahjoitti paketin Anssille. Sannin jälkeen oli vielä Lassen vuoro antaa lahja, jossa joku sai ryhtyä BB:n spa-yrittäjäksi. Asukkaat arvasivat, jos lahja on hyvää, Lasse antaa sen Taaville. Näin tapahtui ja Taavi sai alkaa ainakin väliaiksesti miettiä uutta uraansa.

Asukkaat ottivat lahjat pääosin huumorilla. Ainoastaan Katjan julkiset nimeämispisteet vetivät hieman vakavaksi ja nainen vetäytyikin yksikseen käytyään päiväkirjahuoneessa. Asukkaat arvelivat hänen nähneet nimeämispisteitä videolta, mutta näin asia ei ole Big Brotherin nettisivujen mukaan. BB-nettisivuilla kerrottiin, että Katja joutuu antamaan seuraavat nimeämispisteensä julkisesti niin kauan, kunnes toisin ilmoitetaan.

Big Brother alkoi toimittaa muitakin lahjoja niiden saajille. Sami sai lasten ruohonleikkurilelun ja pienen puutarhasetin ja Anssi nyrkkeilyhanskansa. Illan aikana myös Ville sai pihvitarpeensa, sillä hän joutui itse valmistamaan illallisen kahdelle. Ilmeisesti pihville ei ollut korvaajaa, niinpä Ville valitsi seuralaisekseen tehtävähuoneessa tapahtuvalle illalliselle Melodyn.

Lauantai-ilta käynnistyi BB-talossa lahjoja vastaanottaen tai niitä vielä odottaen.

Näin mysteerilahjat jakautuivat:

Anssi: Korillinen munakoisoja henkilökohtaiseen käyttöön
Anssi: Viikonloppu nyrkkeilyhanskoissa  
Taavi: Päivä BB Day Spa -yrittäjänä
Ville: Romanttinen pihvi-illallinen kahdelle
Sami: Viikonloppupäivystys ruohonleikkaajana.
Katja: Julkisesti annetut nimeämispisteet niin kauan kunnes toisin ilmoitetaan
Jasmiina: Karkkipäivä
Melody: Dilemma

Mysteerilahjoista paljastuu epämiellyttävä yllätys – joku joutuu antamaan seuraavat nimeämispisteensä julkisesti (BB-nettisivut)


Tulosta   Sähköposti