BB-talo on koristeltu finaali-ilmeeseen - Finalistit källittivät toisiaan ja Big Brotheria

BB-talo oli koristeltu komeasti finaalipäivän kunniaksi. Kuva: © Nelonen Media.
BB-talo oli koristeltu komeasti finaalipäivän kunniaksi. Kuva: © Nelonen Media.

Vuoden 2022 Big Brother huipentuu sunnuntaina finaaliin. Finalistit heräsivät BB-talossa viimeiseen päivään, johon mahtui sitä kuuluisaa laskettelua, mutta myös källittelyä podcast-haastattelun kokemuksista. Iltaa kohden jännitys alkaa tiivistyä.

BB-talon asukkaat ovat eläneet Big Brotherin vieraana lähes kolme kuukautta. Miikka, Reeo ja Laura tulevat olemaan täydet 85 päivää, Mialle kertyy päiviä 77. Finalistit herätettiin aamukymmenen jälkeen kauden viimeiseen päivään BB-talossa.

Big Brother kyseli heti hyvän huomenen toivotuksen jälkeen finalistien tunnelmia, jotka olivat samalla surullisia, mutta onnellisia Miikan mukaan. Finalistit halasivat toisiaan makuuhuoneessa. Siirryttyään makuuhuoneesta pois, he havaitsivat taloon saaneen finaalikoristelun.

BB-taloon oli ilmestynyt mm. paljon ilmapalloja, joilla oli koristeltu häätöovi. Finalistit kehuivat talon finaali-ilmettä, mutta he saivat uutta ajateltavaa, kun Big Brother käski finalistit paristojen vaihtoon. Varastohuoneessa finalisteja odotti aamupalatarpeet, josta finalistit alkoivat valmistaa itselleen aamupalaa.

Finaalipäivän kunniaksi finalistit pääsivät myös aamusaunaan ja porealtaaseen. Muutaman tunnin aamusaunan jälkeen finalistit olivat saaneet aamupalan valmiiksi, joka oli muuttunut brunssiksi. Finalistit nauttivat pöydän runsaista antimista kaikessa rauhassa ja he kehuivat, kuinka muutamat viimeiset päivät ovat olleet sitä paljon odottettua laskettelua.

Laura, Mia ja Reeo porealtaassa finaalisunnuntaina lumen ympäröimänä. Kuva: © Nelonen Media.
Laura, Mia ja Reeo porealtaassa finaalisunnuntaina lumen ympäröimänä. Kuva: © Nelonen Media.

Finalistit pääsivät BB-podcastin haastatteluun

Iltapäivällä BB-finalistit saivat kutsut myös BB-podcastin haastatteluun. Haastattelut pidettiin yksitellen neuvotteluhuoneessa. Niitä ei näytetty 24/7-palvelussa.

Ensimmäisenä haastatteluun mennyt Laura tuli järkyttyneen oloisena takaisin muiden pariin. Hän kertoi, ettei häntä päästetty helpolla, vaikka podcastin vetäjät olivatkin mukavia. Muuta Laura ei saanut kertoa. Laura oli hyvin vakavana haastattelun jälkeen ja muut finalistit yrittivät kysyä Lauralta, mitä häneltä podcastissä kysyttiin. Laura toivoi, että he saisivat puhua haastattelusta, kun kaikki ovat siellä käyneet.

Toisena podcastin haastatteluun meni Miikka. Hän tuli haastattelusta pois samoin tunnelmin kuin Laura. Miikka oli luullut, että Laura näytteli, että haastattelussa oli ollut kauheaa, mutta nyt Miikka pystyi samastumaan, mitä Laura kenties oli kokenut. Miikka kuvasi haastattelua HC-kokemukseksi, jossa hänen mukaansa vietiin ihmisyyden rippeetkin. Laura kuvasi haastattelua Reeolle FBI-kuulusteluksi.

Kolmantena haastatteluvuorossa oli Mia, joka meni epäuskoisen jännittyneenä haastatteluun. Miikka toivotti Mialle tsemppiä, sillä Miikka uskoi Mian sitä tarvitsevan. Myös Mia tuli haastattelusta kuin olisi poissa tolaltaan. Vielä haastattelussa käymättä ollut Reeo oli ihmeissään, mitä häntä siellä odottaa.

Muut finalistit varoittivat häntä ja sanoivat, että muutama kysymys tuli ulkomaailmasta. Reeo totesi, ettei aio vetää haastattelussa mukaan esimerkiksi lapsiaan, koska Big Brother hänen juttunsa, ei ulkopuolisten.

Totuus vakavien naamojen takaa paljastuu

Reeon mentyä neuvotteluhuoneeseen, alkoi olohuoneessa supina. Laura tiedusteli muilta, kerrottiinko heille heti jotain. Keskustelusta paljastui, että he kaikki olivat huijanneet katsojia ja toisiaan. Oikeasti podcast-haastattelussa oli ollut kivaa ja he kehuivat juontajia. Källistä oli sovittu podcastin juontajien kanssa ja Laura, Miikka ja Mia olivat innolla mukana. Ilmeisesti Big Brotherkaan ei ollut tietoinen källistä.

Kupletin juoni paljastui myös Reeolle ja hänen tultuaan pois haastattelusta, muut finalistiti nauroivat hänelle. Mia räkätti kaikkein koviten. Reeo kehui muiden huijauksen menneen täydestä, kun jopa Miikka ja Mia vaikuttivat niin järkyttyneiltä. Myös Reeo kehui haastattelijoita ja podcastin tunnelmaa. Finalistit eivät saaneet keskustella haastatteluiden sisällöstä, etteivät he spoilaisi, mitä ovat siellä sanoneet.

Finalistien BB-podcastit on julkaistu jo maksullisessa Supla+ -palvelussa.

Finalistit aloittelemassa viimeistä ateriaansa BB-talossa. Kuva: © Nelonen Media.
Finalistit aloittelemassa viimeistä ateriaansa BB-talossa. Kuva: © Nelonen Media.

Podcast-haastattelujen jälkeen finalistit skoolasivat "podcast-neitsyyden" menettämiselle. Hetkeä myöhemmin finalistit pääsivät nauttimaan viimeisen ateriansa BB-talossa, kun Big Brother toimitti varastohuoneeseen finalisteille päivällisen. Nautittuaan päivällisen finalistit viettivät hetken kaikessa rauhassa, kunnes BB-talon punainen puhelin soi.

Puhelimessa oli yllättäen pihatonttu Väinö, joka pyysi finalistit luokseen. Väinö piti finalisteille tsemppipuheen ja kiitti finalisteja yhdessä ja erikseen. Laura sai kiitosta Rooma-liittouman horjuttamisesta, Mia käsikirjoitustaidostaan tv-tehtävässä, Reeo läpi kauden pelaamisesta ja Miikka lojaalisuudesta ja luotettavuudesta taloystäviään kohtaan. Finalistit kiittivät kaikesta mitä saivat Väinöltä, vaikka Väinö hieman kuittailikin välillä.

Illan pimentyessä alkoi myös jännitys tiivistyä BB-talossa. Finalistit saivat laukkunsa varastohuoneesta ja viimeinen pakkaaminen talossa sai alkaa. Vielä on muutama tunti kautta jäljellä, jonka jälkeen talo finalisti kerrallaan tyhjenee.

Big Brother 2022 huipentuu finaaliin illalla. Suora lähetys käynnistyy Nelosella ja Ruudussa kello 21.00.

BB-podcast Supla+:ssa (maksullinen)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.