Heidi voitti viimeisen nimeämiskilpailun - Tasapainoilu vaati veronsa

Heidi voitti jälleen nimeämiskilpailun. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi voitti jälleen nimeämiskilpailun. Kuva: © Nelonen Media.

Torstaina BB-talossa nimettiin viimeistä kertaa ja käytiin myös viimeinen nimeämiskilpailu. Kauden kisoissa loistanut Heidi oli jälleen nimeämiskilpailun paras.

BB-talon asukkaat heräsivät torstaina kauden toiseksi viimeiseen torstaihin. Asukkaat olivat odottaneet eilisillasta lähtien, mitä Heidin saama puhelu punaisesta puhelimesta toisi hänelle. Heidi otti puhelimesta vastaan asukkaille 40 euroa kaupparahaa ja samalla itselleen jotain kammottavaa.

Herätyksen jälkeen asukkaat oli käsketty sohvalle, kun Big Brother ilmoitti Heidin "kammotuksen" tulevan. Olohuoneen televisiosta alkoi näkyä Heidin kauden aikana antamia nimeämispisteitä päiväkirjahuoneesta. Heidi käpertyi piiloon viltin alle videon pyöriessä televisiossa.

Asukkaat eivät kuitenkaan ottaneet kuulemiaan nimeämisiä pahalla, eivätkä pitäneet muutenkaan Heidin saamaa "kammotusta" pahana. Heidi totesi, että häntä ei niinkään häirinneet nimeämisten näyttäminen, vaan yleensä se, että hän näki itsensä televisiosta.

Heidi peittää kasvonsa nähdessään nimeämisensä televisiossa. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi peittää kasvonsa nähdessään nimeämisensä televisiossa. Kuva: © Nelonen Media.

Aamupäivän aikana asukkailla oli vielä yhdet nimeämiset edessään, kun kuusi asukasta kävivät antamassa kauden viimeiset nimeämispisteet toisilleen. Viime päivinä asukkaat ovat keskustelleet ryhmissä, joissa ovat olleet Heidi, Reeo ja Miikka sekä Salla, Laura ja Mia. Käytännössä molemmat kolmikot ovat ennakkopuheiden perusteella antamassa pisteitä vastapuolelle.

Vielä ei ole tiedossa, kuinka monta asukasta pistetään häätöäänestykseen. Toissa viikolla häätöäänestyksessä oli kolme asukasta ja viime viikolla neljä. Nimeämisten tuloksiin pääsee vaikuttamaan vielä niiden jälkeen nimeämiskilpailun voittaja. Iltapäivällä asukkaat saivat Big Brotherilta ohjeet viimeiseen nimeämiskilpailuun.

Nimeämiskilpailussa asukkaiden on tasapainoiltava laudan kanssa. Laudan urassa on pallo ja lauta on pidettävä tasapainossa jalalla, eikä lautaan saa koskea kädellä tai muulla ruumiinosalla. Se, jonka pallo putoaa, putoaa pois kisasta ja viimeisenä kisassa mukana oleva voittaa nimeämiskilpailun.

Heidille viides voitto nimeämiskilpailussa

Kilpailu käytiin tehtäväareenalla ja asukkaat asettautuivat nimensä mukaisen laudan kohdalle ja laittoivat jalkansa lenkkiin alkaessaan kannatella palloa. Ensimmäisenä kisan jätti kesken Reeo ja noin minuuttia myöhemmin oli Lauran vuoro keskeyttää. Laura yritti vaihtaa asentoa, jolloin lauta heilahti ja pallo oli karata. Laura tarttui käsin lautaan ja hän tajusi heti, että kisa oli siinä.

Kisassa oli vielä neljä asukasta. Nimeämiskilpailu kävi asukkaiden jalkoihin, kun toinen jalka oli ilmassa pitämässä lautaa tasapainossa. Kolmantena kisan keskeytti Salla, joka kertoi kivuista jaloissaan. Salla totesi, että jalan kipeytyminen ei ole finaaliviikkopaikan arvoinen ja hän uskoi olevansä häädössä joka tapauksessa.

Laura menettää pelin nimeämiskilpailussa. Kuva: © Nelonen Media.
Laura menettää pelin nimeämiskilpailussa. Kuva: © Nelonen Media.

Muilla, jotka olivat vielä kisassa mukaan, ei ollut helppoa myöskään. Etenkin Miikasta näki, että hänellä oli kipuja ja hän mainitsikin tästä kilpailun aikana. Lopulta kivut kävivät ylivoimaisiksi ja hän joutui luovuttamaan. Tuskaisen näköisenä hän meni lattialle makaamaan jalkaansa pidellen.

Aikaa oli kulunut tässä vaiheessa reilut puoli tuntia, kun enää Mia ja Heidi olivat kisassa jäljellä. Pari minuuttia Miikan keskeytyksen jälkeen Mian keskittyminen herpaantui sekunniksi harotessaan hiuksia, jolloin lauta heilahti ja pallo lähti liikkeelle. Mia yritti pelastaa tilanteen, mutta pallo putosi laudalta ja myös hänen kisansa oli ohi.

Mian putoaminen tarkoitti sitä, että enää Heidi tasapainotteli laudan kanssa ja hän voitti kauden viimeisen nimeämiskilpailun. Heidi ei uskaltanut liikkua laudalta pois ja Laura ja Salla tulivat auttamaan häntä. Laura otti tukevan otteen Heidistä ja laski hänet lepäämään tehtäväareenan lattialle

Hetken vedettyään henkeä, Laura talutti kainalo-otteessa Heidin penkille istumaan. Heidi valitti hieman huimausta ja verenkierron herättyä Heidillä myös kramppasi hänen toinen jalkansa. Reeo auttoi Heidiä hieromalla jalkaa ja tilanne paranikin hetken päästä.

Rankka nimeämiskilpailu vaati veronsa myös muilta asukkailta, joilla olivat lähinnä kipeät jalat. Big Brother toimitti asukkaille asiaan kuuluvia hoitotarpeita, joilla asukkaat saivat helpotusta tilanteeseensa. Vähitellen asukkaat alkoivat toipua kisan tuomista rasituksista.

Miikka piti jalkaansa tuskaisen näköisenä keskeyttämisensä jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka piti jalkaansa tuskaisen näköisenä keskeyttämisensä jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.

Heidi oli voipunut kisan jälkeen, eikä hän kunnolla juhlinut jälleen kerran saamaansa voittoa. Voitto oli Heidin viides nimeämiskilpailuista ja hän pääsee jälleen vaikuttamaan nimeämisten tuloksiin. Heidiä on aiheesta muistuteltu monta kertaa, kuinka hyvä hän on ollut kauden kisoissa.

Eniten harmissaan putoamisestaan oli Laura, joka valitteli taas, kuinka hän ei pärjää kisoissa ja kuinka huono hän oli. Reeo muistutti, että onhan Laura kuitenkin voittanut kaksi kisaa tällä kaudella. Laura purki pettymystään tekemällä asukkaille ruokaa saadakseen muuta ajateltavaa.

Myös Miikka harmitteli häviöitään kisassa, mutta hän ei olekaan saanut henkilökohtaisia voittoja talossa. Mies tuntui kuitenkin ottaneen tilanteen rauhallisesti ja Heidi huomauttikin, että Miikka on enemmän joukkuepelaaja, joka tuli esille esimerkiksi hyvänä ohjeiden antajana vaikkapa maanantain kourutehtävässä, jossa talot yhdistyivät.

Iltapäivä jatkui BB-talossa rauhallisissa merkeissä. Heidi pääsee tekemään päätöksiä myöhemmin tänään ja kauden viimeinen häätöäänestys käynnistyy perjantaina.

Aika ei riittänyt autoradalla onnistumiseen - Heidi hankki 40 euroa punaisesta puhelimesta (16.11.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.