Isoveli lähti asioille - Pikkuveljen juhlat BB-talossa

Pekka ja Anssi kasvomaaleissa Pikkuveljen synttäreillä. Kuva: © Nelonen Media.
Pekka ja Anssi kasvomaaleissa Pikkuveljen synttäreillä. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantaina BB-talossa järjestettiin yllättäen pikkuveljen juhlat, kun Isoveli oli lähtenyt asioille. Asukkaat järjestivät ja osallistuivat dinokuninkaan kunniaksi järjestetyille juhlille.

Asukkaat olivat viettäneet lauantaina varsin rauhallista päivää. Aamu alkoi aamupalan valmistamisella sviitin voittaneille Laura L:lle ja Pekalle, mutta muuten asukkaita ei juuri häiritty Big Brotherin toimesta. Tylsistyneet asukkaat odottivat jotain tekemistä ja olivat valmiita jopa siivoamaan omaehtoisesti.

Iltapäivällä Big Brother toimitti asukkaille hämmentävän viestin, kun kirjeessä asukkaille ilmoitettiin, että Isoveli lähti asioille ja asukkaiden käskettiin vain pärjäillä. Asukkaat ihmettelivät viestiä ja Lasse ajatteli, että nyt heillä on "käty", eli kämppä tyhjänä. Suuri osa asukkaista ei uskaltanut kuitenkaan lähteä rellestämään, koska se voi kostautua. Niinpä he päättivät olla kiltisti.

Hetkeä myöhemmin BB-talon pihalle alkoi lennellä paperilennokkeja, jotka sisälsivät viestin. Usean paperilennokin yhdistämällä muodostui lause, joka avasi makuuhuoneesta oven tehtävähuoneeseen. Sieltä löytyi leikkihuone, joka paljastui Pikkuveljen huoneeksi. Kun lennokkeja alkoi ilmestyä pihalle, alkoi Pikkuveli puhua asukkaille talon kaiuttimista antamalla vihjeitä lennokkiarvoituksen ratkaisemiseksi.

Pikkuveljen bileet kuningasdinolle

Leikkihuoneessa oli lastenjuhlien rekvisiittaa, jolla Pikkuveli ohjeisti koristelemaan taloon. Asukkaat saivat järjestää juhlat Pikkuveljen ja dinosauruskuninkaan kunniaksi, joten ei ollut yllätys, että juhlat olivat dinosaurusteemaiset. Juhlien keskipiste oli täytetty dinofoliopallo, jolla oli kruunu päässään.

Juhlissa asukkaat leikkivät Pikkuveljen johdolla mm. hippaa ja ruokana juhlilla oli tietenkin ranskalaisia perunoita ja nauravat nakit. Ohjelmassa oli myös keilailua, jauhopussien heittoa ja kasvomaalausta. Keilausturnauksen paras oli Ville, joka voitti finaalissa Minnan.

Erikoisin episodi nähtiin juhlien alkuvaiheessa, kun Pikkuveli määräsi pesemään lakanat porealtaassa. Asukkaat eivät olleet uskoa määräystä, mutta pikku hiljaa jokaisen lakanat löysivät altaaseen, kun Pikkuveli sanoi taloon, että hänellä on siihen lupa. Lakanoiden pesuun Pikkuveli käski valita kaksi asukasta pesemään ja linkoamaan lakanat ja tähän tehtävään suostuivat Ville ja Melody. Ville riisuitui alushoususilleen, mutta Melody meni suoraan juhliin pukemansa mekon kanssa.

Ville ja Melody menivät porealtaaseen pesemään lakanoita. Kuvassa menossa linkousvaihe. Kuva: © Nelonen Media.
Ville ja Melody menivät porealtaaseen pesemään lakanoita. Kuvassa menossa linkousvaihe. Kuva: © Nelonen Media.

Kasvomaalauksessa asukkaat saivat maalata kasvoilleen dinosaurusmaalauksen ja niistä Pikkuveli päättäisi pelottavimman. Kaikki maalaukset eivät kyllä muistuttaneet dinosaurusta ja pahimman mokan teki Lasse, joka oli tekemässä "blackface-maalausta" kasvoilleen, kunnes muut huomauttivat siitä ja Lasse myös kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen. Lasse ei omien sanojensa mukaan tajunnut ennen kuin joku sanoi. Esimerkiksi Melody piti mokaa pahana, vaikka hänkin nauroi asialle.

Illan pimetessä asukkaat pääsivät maalaamaan myös pihan ulkohuussin Pikkuveljen huoneeseen toimitetuilla spray-maaleilla. Ulkohuussiin seiniin maalattiin dinosaurusaiheisia kuvia. Maalaamisen aikana Pikkuveli käski myös levittää porealtaaseen jätetyt lakanat pitkin terassia. Kesken kaiken Pikkuveljelle tuli yht'äkkiä kiire nukkumaan, kun Isoveli oli palannut talolleen.

Asukkaat arvasivat jo Pikkuveljen karkaamisesta, että nyt on piru merrassa. Pian Big Brother ärähtikin, että "MITÄ!?" ja käski asukkaat sohvalle vihaisella äänellä. Big Brotherilla oli asukkaille postia, jossa BB vaati syyllisiä ilmoittautumaan päiväkirjahuoneessa. Asukkaat päättivät lähettää pk-huoneeseen kuningasdinon sekä Jasmiinan ja Minnan.

Päiväkirjahuoneesta tuli noottilista, jossa ilmoitettiin, että piha menee välittömästi kiinni. Sen siivoukseen palataan myöhemmin. Sviittikilpailun voittajat Laura L. ja Pekka menettävät sviittioikeutensa ja asukkaiden on pestävä kasvomaalinsa pois. Jokaisen on mietittävä tekosiaan ja muihin rangaistuksiin palataan myöhemmin.

Asukkaat alkoivat pääosin huvittuineina sopeutua Big Brotherin paluuseen ja mahdollisesti tulevia rangaistuksia odotellen.

Pekka ja Laura L. voittivat sviittikilpailun - Myös sauna ja poreallas viikonlopuksi (17.9.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.