Reeo on Big Brother 2022 -voittaja! - Laura jäi kakkoseksi kovimmalle pelaajalle

Reeo on Big Brother 2022 -voittaja. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Reeo on Big Brother 2022 -voittaja. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotherin 13. normaalikausi huipentui sunnuntaina finaaliin. Big Brother 2022 -finaalissa 30 000 euron voittopotista kilpaili vielä neljä finalistia. Voiton vei Reeo, toiseksi tuli Laura, kolmanneksi Mia ja neljänneksi Miikka.

Finaalinelikkoon selviytyivät Miikka, Reeo, Laura ja Mia. Voittajaäänestys käynnistyi torstaina ja siitä asti katsojat ovat saaneet äänestää, kuka voittaa tämän vuoden Big Brotherin.

BB-talossa olevat finalistit ovat tänään valmistautuneet finaaliin mm. saunomalla, nauttimalla brunssin ja osallistumalla BB-podcastiin. Finalistit saivat alkuillasta viimeiset tsempit myös Väinö-pihatontulta. Hieman ennen suoran lähetyksen alkua finalistit käskettiin kokoontumaan olohuoneen nojatuolille finaalia varten.

Finalistit saivat viime vuoden tapaan nähdä parhaat palansa talossa ja kommentoida niitä juontaja Anni Ihamäelle. Finalistit totesivat, että he tunnistivat videoista itsensä ja pitivät näkemästään. Tauoilla finalistit kommentoivat keskenään, että videoihin oli poimittu joitakin teemoja, kuten esimerkiksi Mian videoklippiin noin puolessa materiaalissa oli mukana Aleksi.

Talosta aiemmin häädetyt asukkaat olivat seuraamassa finaalia. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Talosta aiemmin häädetyt asukkaat olivat seuraamassa finaalia. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Finaalissa häädettiin finalisteja yksitellen kaksituntisen finaalilähetyksen aikana. Ensimmäisenä finaalista sai poistua Miikka, joka sai finaalinelikosta vähiten ääniä. Talossa hän halasi muita finalisteja ja sanoi Reeolle, että toivoo tämän voittavan. Häätöovella finaalinelikko heittää vielä ylävitoset ja Miikka poistuu talosta.

Studiossa Miikka totesi, että pääsy ulos talosta oli helpottavaa. Reissuaan hän piti älyttömänä. Pelaaminen painoi lopussa, eikä siksi riittänyt voittoon, analysoi Miikka tuoreeltaan. Talossa Miikalle läheisin oli Reeo, eikä hänelle tullut koskaan ajatustakaan pelata Reeoa vastaan. Miikka myös totesi, että hän oli oma itsensä talossa, mutta jossain vaiheessa alkoi koti-ikävä painaa.

Nabazin poistuminen talosta otti Miikalle koviten. Nabaz kommentoi finaalilähetyksessä, että Miikalla meni kuitenkin hyvin hänen lähdettyään talosta. Miikka uskoi, että Reeo voittaa Big Brotherin.

Talon "tviittikohuun" palattiin vielä

Finaalin toisena BB-talosta häädettiin Mia. Miaa jännitti ulkomaailmaan lähteminen. Ennen poistumistaan talosta Mia tietysti halasi Reeon ja Lauran ja vaati voittajan tarjoamaan oluet hänelle. Kumpikaan ei varmaa lupausta juomatarjoilusta antanut.

Häätöhaastattelussa Mialta tivattiin jälleen kerran vastausta "tviittikohuun". Mia oli epäsuorasti talossa myöntänyt lähettäneensä viestin ja jatkoi samaa linjaa studiossa. Vieläkään varmaa selvyyttä asiaan ei ollut. Aiemmin finaalilähetyksessä haastateltiin kohun kohdetta, Milenaa, joka ei ollut aivan varma itsekään, puhuiko Mia totta, että "tviitti" olisi Mian käsialaa.

Juontaja Annia kiinnosti myös, mitä Mia ajatteli Aleksista, joka oli studioyleisössä. Mia tyytyi toteamaan, että hän kuvitteli, että Aleksi olisi finaalissa. Aleksi taas uskoi Mian finaalimahdollisuuksiin ja iloitsi Mian selviytymistä pronssille. Mialla ei ollut heti talosta päästyään tulevaisuuden suunnitelmia, eikä hän osannut sanoa, kumpi kärkikaksikosta voittaisi.

Talossa oli jäljellä enää voittajaäänestyksen kaksi parasta, joista toinen olisi uusi BB-voittaja. Reeo ja Laura istuivat olohuoneen tuoleilla. Odottaessaan uutta yhteydenottoa studiosta he päivittelivät talossa, että he olivat niin pitkällä kuin oli mahdollista ylipäänsä päästä. Heidän ajatuksensa menivät jo studioon, kun he miettivät, keitä heitä on vastassa.

Laura ja Reeo olivat kaksi viimeistä, jotka istuivat finaalissa BB-talon olohuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Laura ja Reeo olivat kaksi viimeistä, jotka istuivat finaalissa BB-talon olohuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

Voittajaäänestys päättyi finaalin loppupuolella. Äänestyksen päätyttyä Anni otti kauden viimeisen taloyhteyden. Anni pyysi Reeoa ja Lauraa kertomaan jotain toisistaan. Laura aloitti kertomalla, että hän oli kiitollinen, että pääsi tutustumaan Reeoon. Hän oli hyvillään, että pääsi loppumetreillä entistä paremmin tutustumaan mieheen.

Reeo sanoi samaa Laurasta. Reeo piti Lauraa mahtavana tyyppinä, johon pystyi tehtävissä luottamaan. Reeo kuvasi Lauraa nauravaiseksi, iloiseksi, jolla pokka pitää. Reeo totesi, että hän oli odottanut, että he ovat yhdessä sohvalla ja nyt se hetki lopulta koitti.

Tämän jälkeen oli totuuden hetken aika. Anni julisti voittajaäänestyksen tuloksen, joka kertoi, että uusi BB-voittaja on Reeo. Reeo tuuletti villisti heti, kun kuuli nimensä lausuttavan. Heti perään Reeo varmisti, ettei Laura pelästynyt. Laura totesi, ettei pelästynyt. Laura sai poistua voittajan julistamisen jälkeen talosta ensin ja Reeo jäi vielä hetkeksi taloon.

Lauran tie vei studioon Annin haastateltavaksi. Ennen studiopenkille päätymistään Lauralla meni hetki vanhojen asukkaiden halauksessa. Laura kommentoi, että hänellä oli lähinnä helpottunut olo tällä hetkellä. Kun talosta häädettiin Merve, Lauralla oli hetken yksinäinen olo, mutta sen jälkeen lähentyi Milenan ja Mian kanssa, mutta pelillisesti se ei muuttanut hänen asemiaan.

Lauran oli tarkoitus aluksi löytää joku porukka, jonka kanssa liittoutua. Laura totesi haastattelussa, että hänen suunnitelmansa eivät onnistuneet. Hän selitti, että hän tuli niin myöhään taloon ensimmäisenä iltana (11. asukas), että alussa oli vaikea löytää paikkaa talossa. Laura kuitenkin kiitteli, että löysi pian Merven talosta kaverikseen.

Reeo viimeisenä talossa

BB-talossa oli vielä voittaja Reeo. Oltuaan hetken yksin talossa, alkoi Big Brother puhua Reeolle. Big Brother onnitteli Reeoa, että oli onnistunut pelaamaan itsensä voittajaksi. BB kiitti Reeoa, että oli vieraana hänen talossaan ja ehkä he näkevät vielä myöhemmin. Tänän jälkeen Big Brother pyysi Reeoa poistumaan BB-talosta. Reeo kiitti BB:tä ja poistui talosta kohti studiota.

Saavuttuaan studioon Reeo sai kiittää lyhyesti äänestäjiään. Hän myös kommentoi, että voitto tuntui hyvältä ja hän todella oli valmis pelaamaan. Reeo sai ohjelman juontajilta 30 000 euron voittoshekin ja hän jäi sitä juhlimaan vanhojen asukkaiden kanssa studiolavalle.

Voittajaäänestyksen lopputuloksissa Reeo voitti saatuuan 58,7 % annetuista äänistä. Laura tuli toiseksi 41,3 %:n ääniosuudella, eli eroa oli 17,4 prosenttiyksikköä. Muiden finalistien äänestystuloksia voittajaäänestyksen jäädytyshetkillä ei ole saatavissa, joten niiden prosentit eivät ole tiedossa.

Reeosta tuli Suomen Big Brotherin 13. normaalikauden voittaja. Viime vuonna Big Brotherin normaalikauden voiton vei Jasmiina. Big Brother 2022 on päättynyt.

Katso video: Big Brother 2022 -finaalin häädöt ja Reeon voitto

Reeo on Big Brother 2022 -voittaja. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Artikkelia on päivitetty 28.11.2022 kello 00.31: Tarkennettu finaalin kulkua ja finalistien haastattelut. Muokattu otsikkoa sekä lisätty voittajaäänestyksen tulos, kuvat ja häätövideokooste finaalista.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.