Kryptovaluutan louhinta pääsi vauhtiin

Ville louhimassa kryptovaluuttaa. Kuva: © Nelonen Media.
Ville louhimassa kryptovaluuttaa. Kuva: © Nelonen Media.

Toisena päivänä Kryptolaaksossa asukkaat pääsivät vihdoin itse asiaan, eli kryptovaluutan louhintaan. Kauppatehtävään liittyy vielä epävarmuuksia, mutta työt louhoksella saatiin sentään käyntiin.

Tiistaina asukkaat heräsivät uuteen aamuun BB-talon pihalla. Osa oli kylmissään makuupusseissa nukutun yön jälkeen ja asukkaat spekuloivat, oliko heillä kesämakuupussit käytössä. Lämpötila pysyi yön aikana plussan puolella ja osa asukkaista teki ilmeisesti sen virheen, että puki liikaa vaatetta makuupussiin mentäessä.

Kaikki asukkaat kuitenkin piristyivät päivän mittaan, myös kurkkukipua valitellut Jasmiina ja pitkään makuupussissaan päivällä pötkötellyt Katja. Piristystä päivään saatiin, kun aamupalasta tuli murua rinnan alle ja aurinkokin paistoi lämpimästi pihan toiseen päähän.

Maanantai meni pitkälle Kryptolaakson louhokseen tutustumiseen ja pieniin puhdetöihin. Tiistaina aamupäivällä asukkaat pääsivät vihdoin käsiksi siihen, mitä varten he olivat Kryptolaaksoon tulleet. He saivat tehtävänannon kryptovaluutan louhimiseen kipsipaloihin, jotka löytyivät BB-talon pihalta. Louhiakseen valuuttaa asukkaat saivat käyttöönsä näytönohjaimia.

Aluksi asukkaat olivat kummissaan, mitä heidän tulisi tehdä, sillä heille annettin vain ohjeeksi, että louhikaa. Eilen Verokarhun karkoittajaksi häädetyn perinnössä nimitetty Anssi sai päiväkirjahuoneesta ohjeita, että louhiminen on aloitettava pikimmiten. Tämän jälkeen asukkaat alkoivat hakata kipsipaloja näytönohjaimilla, joiden sisästä löytyi etsittävää kryptovaluuttaa. Löydökset on otettava talteen, pestävä ja talletettava kryptolompakkoon.

Anssilla on tärkeä tehtävä kryptolompakon suojelemisessa, jottei Verokarhu pääse siihen käsiksi. Jotta Anssi pystyy estämään Verokarhun iskua kryptolompakon sisältöön, antoi Big Brother Anssille paremman aseen suojeluun kuin pelkät rummut. Anssi nouti varastohuoneesta itselleen jousipyssyn ja siihen imukuppinuolia.

Kauppatehtävän käynnistyessä kaikki asukkaat Anssia lukuun ottamatta hääräsivät kryptolouhoksella, mutta noin tunnin työskentelyn jälkeen Big Brother rajoitti louhivien asukkaiden määrän kolmeen asukkaaseen. Asukkaille toimitettiin lisäksi suojalasit, joita ei alussa ollut käytössä.

Rajoitetun työntekijämäärän jälkeen hieman harmia aiheutti mm. se, että äänekkäimmät saattoivat viedä nopeammin työvuorot. Esimerkiksi Laura L:ää tilanne kismitti, sillä hän ei heti halutessaan päässyt louhimaan. Onneksi myöhemmin myös hän pääsi louhimisen makuun. Pientä pulttia otti myös Jasmiina, joka hermostui hetkeksi monelta taholta tulleisiin ohjeisiin työnteon suhteen, mutta tilanne rauhoittui, kun työpisteeltä väheni ylimääräiset henkilöt ja ruokataukokin paransi mieltä.

Asukkaille ei ole toistaiseksi kerrottu, mikä on kerättävien kryptovaluuttojen arvo ja kuinka paljon he saavat esimerkiksi ostossekunteja kauppaan. Ei ole myöskään tiedossa, kuinka kauan asukkailla on aikaa kerätä kryptovaluuttaa. Näitä tietoja ei ole myöskään paljastettu katsojille.

Lue myös:
Lautalla Lemmenjoelle kryptovaluuttaa louhimaan (20.9.2021)
Kryptovaltauksella aloitettiin tulen teolla - Shamaani tarvittiin avuksi (20.9.2021)


Tulosta   Sähköposti