Verokarhun pääsy Kryptolaaksoon estettiin, algoritmin laskentaa lohkoketjussa

Verokarhu yritti turhaan päästä kryptovaltaukselle. Kuva: © Nelonen Media.
Verokarhu yritti turhaan päästä kryptovaltaukselle. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat pääsivät tiistaina louhinnan makuun Kryptolaaksossa. Verokarhu yritti turhaan verotarkastusta ja asukkaat laskivat algoritmiä myös lohkoketjussa.

Aamupäivästä asti asukkaat ovat louhineet kryptohippuja kipsipaloista BB-talon pihalla. Heillä ei ollut tarkkaa tavoitetta mihin päästä ansaitakseen ostossekunteja tämän viikon kauppatehtävässä. Yksitoikkoisen louhinnan rinnalle saatiin vielä yksitoikkoisempaa aktivitettia talon tehtäväalueella.

Big Brother määräsi asukkaat lohkoketjuissa laskemaan algoritmiä, joka muodostuu binääriluvuista. Kuuden asukkaan ryhmissä asukkaiden piti merkitä tietyssä järjestyksellä binäärilukuja ruutupaperi täyteen. Neljä asukasta kirjasi lukuja ylös, yksi toimi työtodistusten tarkastajana ja yksi sähkön tuottajana.

Algoritmiä sai laskea vain, kun heidän kypärissään paloi valo. Kypäriin saatiin valo, kun yksi asukas tuotti sähköä polkemalla pyörää. Kun pyörää alettiin polkea, kirjasivat kukin neljästä kirjurista binäärilukua eteenpäin vuorotellen ykkösiä ja nollia aina lukua kasvattaen. Kun lopulta päästiin lukuihin 00000 ja 11111, alettiin laskea alaspäin vuorotellen, kunnes saavutettiin 0 ja 1. Tämän jälkeen homma alkoi alusta.

Laskemista jatkettiin niin kauan, kunnes paperi oli täynnä. Tehtävälle ei annettu päättymisaikaa, mutta asukkaat päättivät vaihtaa vuoroja aina paperin täytyttyä. Ensimmäisenä algoritmiä menivät ratkomaan Juhani, Melody, Lasse, Katja, Aki ja Laura L. Heidän urakkansa meni varsin sujuvasti, vaikka selkeästi puuduttava työ alkoi näkyä. Laura L. olisi ollut innokas jatkamaan pyöräilijänä vaikka kuinka pitkään, mutta paperin täytyttyä he vaihtoivat vuoroa.

Lohkoketju ja dynamo pätkivät

Koko kuusikko piti vaihtaa kerralla, niinpä tehtäväalueelle saapuivat Laura R., Taavi, Jasmiina, Sanni, Sami ja Ville. Uudella ryhmällä oli vaikeuksia päästä jatkamaan, vaikka edellisistä Melody selitti, mitä piti tehdä ja uusilla oli myös tehtäväpaperi luettavanaan. He arvelivat, että edellinen ryhmä oli tehnyt toisen paperin aloituksen väärin ja pitkän pähkäilyn jälkeen he päättivät aloittaa täysin puhtaalta pöydältä uudella paperilla.

Tässä he eivät paljoa menettäneet, sillä Melodyn ryhmä oli tehnyt vain muutaman ensimmäisen numeron valmiiksi. Suurempi ongelma oli pyörän dynamon kosketusongelma, jota jouduttiin muutamaan kertaan Taavin ja Laura R:n toimesta korjaamaan. Kesken algoritmin laskun Big Brother yllättäen ilmoitti tehtävän päättyneen. Selvästi tuskaiset asukkaat eivät pistäneet vastaan, vaan olivat iloisia, että kamala tehtävä oli ohitse.

Samaan aikaan, kun tehtäväalueella puurrettiin, asukkaiden pelkäämä Verokarhu yritti päästä Kryptolaaksoon. Onnekseen BB-talolla oli Verokarhun karkoittaja Anssi, joka jousipyssyllään ampui uhkaavaa Verokarhua ja hän sai mesikämmeneen useita osumia. Lopulta BB-talon katolla riehunut karhu luovutti heiluttamalla valkoista lippua ja asukkaat olivat taas turvassa.

Onnistuneesta Verokarhun torjunnasta asukkaat saivat palkinnoksi peijaiset, jossa oli tarjolla makkaraa ja vaahtokarkkeja nuotiolla paistaen. Samalla häädetyn perintönä saatu Anssin karkoittajan tehtävä tuli päätökseensä. Peijaisista huolimatta asukkaiden työ louhoksella kryptovaluutan louhimiseksi jatkuu.

Kauppatehtävän päättymisestä tai kryptovaluutan kertymisestä ei ole kerrottu mitään tietoja. Asukkaat viettävät BB-talon pihalla ainakin vielä seuraavan yön.

Lue myös:
Lautalla Lemmenjoelle kryptovaluuttaa louhimaan (20.9.2021)
Kryptovaltauksella aloitettiin tulen teolla - Shamaani tarvittiin avuksi (20.9.2021)
Kryptovaluutan louhinta pääsi vauhtiin (21.9.2021)


Tulosta   Sähköposti