Vastasalatehtävä onnistuneeksi neuvottelemalla - Sami ja Pekka kiistelivät salatehtävän taktiikasta

Pekka aamuyöllä piilottamassa saamiaan suklaamunia. Kuva: © Nelonen Media.
Pekka aamuyöllä piilottamassa saamiaan suklaamunia. Kuva: © Nelonen Media.

Sunnuntaina Sami ja Pekka saivat häätöhuoneessa salatehtävän ja muut asukkaat samanaikaisesti vastasalatehtävän. Maanantaina tehtävien tuloksen suhteen päädyttiin pattitilanteeseen, joten Big Brother antoi asukkaiden neuvotella, onnistuiko salatehtävä vai vastasalatehtävä.

Häädöltä eilen selvinneet Sami ja Pekka saivat häätöhuoneesta mukaansa kuusi suklaamunaa, jotka heidän piti piilottaa muiden huomaamatta aamuun mennessä. Muut asukkaat saivat samaan aikaan vastasalatehtävän, jossa heidän piti löytää Samin ja Pekan piilottamista munista leluyllätykset, kasata ne ja laittaa ne aamuun mennessä esiin näkyville keittiösaarekkeen tasolle.

Sami ja Pekka eivät päässeet heti piilottamisen makuun, koska suurin osa asukkaista pysyi pitkään hereillä. Sami ja Pekka sopivat, että Pekka piilottaa yöllä suklaamunat ja Sami saa mennä nukkumaan. Pekka pysyi ylhäällä vielä jonkin aikaa, mutta sen jälkeen hän meni nukkumaan - tai ainakin näytti siltä.

Minna ja Lasse halkaisevat munia saadakseen lelut niiden sisältä. Kuva: © Nelonen Media.
Minna ja Lasse halkaisevat munia saadakseen lelut niiden sisältä. Kuva: © Nelonen Media.

Yön tunteina muut asukkaat saivat ottaa suklaamunat Pekan turkista, jonne ne olivat jääneet Pekan ja Samin tultua häätöhuoneesta. Lasse ja Minna veivät munat BB-talon pihalle, halkaisivat ne ja poistivat lelut munista. Tilalle he laittoivat jotain pientä, esimerkiksi kiviä. Lasse oli innoissaan "munajahdista" ja se hermostutti hänen kanssaan olleita Minnaa ja Jasmiinaa, kun Lasse häsläsi ja halusi hassutella yllätyslelujen kanssa.

Puoli neljän jälkeen aamulla kaikista munista oli lelut saatu poistettua. Vastasalatehtävien tekijöiden oli oltava varuillaan, sillä Pekka kävi vähän väliä vessassa, mutta ulos hän ei kertaakaan tullut. Vahdissa oli mm. Samir, joka seurasi tilannetta sisällä. Poistetut lelut asukkaat piilottivat kulhon alle keittiösaarekkeelle, joka oli tarkoitus poistaa ennen herätystä, jotta vastasalatehtävä onnistuisi.

Pekka pääsi suorittamaan häätöhuoneesta saatua salatehtävää vasta aamulla viiden jälkeen. Hän nouti turkistaan munat ja piilotti niitä mm. vaatekaappiin ja häätökäytävälle. Vielä ennen herätystä puoli yhdeksän jälkeen Pekka kävi vaihtamassa joidenkin kätköjensä paikkaa mm. pihalle kukkaruukkuun.

Asukkaat saivat päättää onnistumisesta

Herätyksen jälkeen vastasalatehtävän tekijät hermoilivat, sillä kukaan ei ollut käynyt nostamassa kulhoa lelujen päältä ennen herätystä. He olivat epävarmoja, miten heidän vastasalatehtävänsä kanssa kävi. Lisää hämmennystä tuli, kun Pekka alkoi paljastella omia munakätköjään ja tämän jälkeen myös muut asukkaat löysivät yhtä lukuun ottamatta kaikki munat. Alkoi kova spekulaatio, että kenellä oli salatehtävä ja mikä oli sen tarkoitus.

Big Brother toimitti asukkaille postia aamupäivällä, jossa kerrottiin, että asukkaat saisivat keskustelemalla päättää, onnistuiko salatehtävä vai vastasalatehtävä. Pekka kertoi, että hän jätti illalla munat turkkinsa taskuun, josta Sami ei ollut tyytyväinen. Pekka myönsi mokanneensa, mutta totesi, ettei heillä ollut mahdollisuutta onnistua, koska yhdenkin munan löytyminen tiesi epäonnistumista.

Sami olisi halunnut osallistua munien piilottamiseen ja olisi tehnyt tehtävän paremmin. Pekka uskoi, että kaikissa tapauksissa lopputulos olisi ollut sama, että asukkaat olisivat saaneet päättää onnistujan. Big Brother ilmoitti, että onnistuja saisi haltuunsa kaikki talosta löytyvät herkut. Jos asukkaat eivät pääsisi yhteisymmärrykseen, olisi Big Brother takavarikoinut kaikki herkut talosta.

Suklaamunat ja lelut olivat keittiösaarekkeella ennen kuin Big Brother paljasti salatehtävän. Kuva: © Nelonen Media.
Suklaamunat ja lelut olivat keittiösaarekkeella ennen kuin Big Brother paljasti salatehtävän. Kuva: © Nelonen Media.

Pekan mielestä takavarikointi olisi ollut kaikista pahin ratkaisu. Nyt asukkaat päättivät, että vastasalatehtävä oli onnistunut ja he saivat herkut. Samikin myönsi, että heidän osaltaan salatehtävä epäonnistui, mutta hän oli Pekan kanssa eri mieltä heidän taktiikastaan. Sami sanoi suoraan, että heillä oli "surkeen huono taktiikka".

Sami ja Pekka eivät tuntuneet löytävän yhteisymmärrystä tehtävien jälkipuinnissa ja Sami oli silminnähden pettynyt. Pekka puolusti itseään hanakasti ja oli koko ajan sitä mieltä, etteivät he voineet onnistua salatehtävässään. Lisäksi Pekka sanoi tienneensä jossain vaiheessa, että muilla asukkailla oli myös salatehtävä heitä vastaan ja hän alkoi omien sanojensa mukaan tehdä tehtävästä mielenkiintoisempaa. Pekka sanoi, että hän olisi voinut valvoa vaikka koko yön turkkiaan vahtien, eivätkä toiset olisi päässeet suorittamaan vastasalatehtävää.

Kun Sami ja Pekka oli kutsuttu päiväkirjahuoneeseen hetken puimisen jälkeen, sai Sami ainakin Samirilta sympatiaa, koska Sami ei saanut suorittaa tehtävässä. Pekka kyllä keskustelussa ymmärsi Samin turhautumisen, ettei saanut osallistua tehtävään, mutta totesi myös, että ainakin Sami sai hyvät yöunet.

Salatehtävää ja vastasalatehtävää puivat myös muutkin päivän edetessä mm. valitellen väsymyksestä pitkän valvomisen vuoksi sekä muisteltiin Lassen menemistä "tiloihin" vastasalatehtävää tehdessä.

Juhani häädettiin yhdeksäntenä BB-talosta - Salatehtävä ja vastasalatehtävä taloon (30.10.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.