Hämmentäviä lukemia stressimittareista, stressaavien lukemat alhaalla

Video: Asukkaat saaavat ensimmäiset tulokset stressimittareista. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Viidennen viikkotehtävän toisena päivänä asukkaat saivat tietoonsa stressimittarien tuottamia lukemia. Asukkaille näytettiin myös äänestystilanne, joka järkytti etenkin Millaa.

Tällä viikolla asukkaat kantavat viikkotehtävässä älysormuksia, jotka mittaavat heidän stressitasoaan. Asukkaat ovat reilun vuorokauden aikana yrittäneet hallita stressitasojaan kaikin keinoin. Puolet asukkaista joutuu pitämään stressitasonsa keskitason alapuolella ja puoleet asukkaista keskitason yläpuolella.

Stressitasojen mittaus tuotti hämmentäviä tuloksia, sillä stressaava punainen ryhmä jäi lähes järjestään matalille tasoille. Viikkotehtävässä hermoilleet Kristian, Helmeri ja Mira jäivät alle 50:n lukemiin ja vain Milla ja Tuula pääsivät yli 50:n. Punaisen ryhmän keskiarvo oli 49,2.

Hämmentäväksi tilanteen teki se, että sinisellä ryhmällä keskiarvo oli selkeästi korkeampi, 53,8. Kaikki sinisen ryhmän asukkaiden arvot olivat yli 50. Helmerin vuoksi stressannut Anun stressilukema oli 57.

Juoni Helmeriin tehosi

Eilen punaiseen ryhmään kuuluvat asukkaat, joiden täytyy pitää stressitasot korkealla, yritti itseään lietsoa korkeampiin stressitasoihin. Tähän käytettiin mm. mölyämistä, riehumista ja kattilan hakkaaminen kattila päässä. Lisäksi asukkaat kehittelivät juonen punaisen ryhmän Helmerille, jossa hänen käytöstään viime perjantain bileissä paisuteltiin, josta Helmeri tuli pahalle tuulelle, koska hän uskoi täysin sen, mitä hänelle kerrottiin.

Kristian ja Jukka kertoivat, että hän Helmeri oli käyttäytynyt Anua kohtaan huonosti ja muut asukkaat komppasivat tarinaa. Asukkaat huomasivat, että Helmerin mielen pahoittuminen vaikutti myös sinisen ryhmän Anuun, joka ei saanut stressata. Tilanne meni niin pahaksi, että juoni piti paljastaa Helmerille, ettei Anu stressaisi liikaa.

Samaan aikaan, kun punainen ryhmä yritti stressata, sininen ryhmä yritti ottaa rennosti. Käytännössä tämä tarkoitti makoilua ja keskustelua mukavista aiheista, eivätkä he saaneet häiriintyä punaisen ryhmän stressaamisesta. Tosin pientä stressinpoikasta oli myös sinisessä ryhmässä, kun Kevin ja Kimmo joutuivat pieneen sanaharkkaan päivällä.

Päivätehtävänä asukkaat pääsivät pelaamaan Huojuva torni -peliä, jossa tornista piti pystyä siirtää palikoita tornin huipulle kaatamatta tornia. Jos kaataisi tornin, piti syödä kuvun alla oleva ruoka. Tosin ruoan syömisen pystyi siirtämään toiselle asukkaalle, jos ei itse pystynyt tai halunnut syödä sitä. Ruoka-aineita oli kymmenen ja peli päättyi, kun kaikki ruoat oli syöty.

Kupujen alla oli mm. silliä, jonka söi Milla. Se oli kunnioitettava teko, sillä Milla yleensä seuraa vain vegaanista ruokavaliota. Milla saikin toiminnastaan myöhemmin kehut Kristianilta. Syömisen väistöjäkin nähtiin Miralta, joka siirsi silakan syömisen Jukalle.

Lisää stressitekijöitä asukkaille aiheutettiin näyttämällä tämän viikon erikoisäänestyksen tilannetta talon televisioista. Äänestystilanteen näkemisestä stressaantui eniten äänestyksessä puolen päivän aikoihin hännillä ollut Milla, joka todella pahoitti mielensä. Milla ihmetteli, miksi hänestä ei pidetä ja hän pelkäsi tulevansa häädetyksi sunnuntaina. Asukkaat eivät varmuudella tiedä, että äänestyksessä katsojat pelastavat asukkaita häätöäänestykseltä, vaikka tällaisesta äänestyksestä spekulaatioita eilen heitettiinkin.

Kristian epäili BB:n huijaavan asukkaita

Stressimittarien lukemat kerrottiin myös asukkaille, eivätkä asukkaat ymmärtäneet, miksi heidän stressaamistoimet eivät tuottaneet toivottuja tuloksia. Etenkin Kristian oli kärmeissään, vaikka hän on todella lietsonut itseään ja hän pitää itseään stressaavana henkilönä. Myös muut asukkaat olivat ymmällään ikään kuin käänteisistä tuloksista.

Milla havaitsi alkuillasta, että älysormuksessa ei palanut vihreää valoa ja Milla epäili, ettei laite ollut päällä. Kristian tarttui tähän ja oli samaa mieltä Millan kanssa ja nosti asiasta metelin. Kristian piti asiaa huijauksena, ettei heitä mitata, kunhan kiusataan. Hänen mielestään todellinen mittaus käynnistetään vasta torstaina, jolloin saadaan oikeat lukemat viikkotehtävää varten.

BB-talossa on tiistai-iltana hämmentyneen flegmaattinen tunnelma. Saa nähdä, miten stressitasot kehittyvät illan aikana viimeistään sitten, kun käynnissä olevan erikoisäänestyksen toisen kierroksen tulokset kerrotaan taloon.

Stressimittarien lukemat ti 1.10.2019:

Siniset:
Ville 51
Kevin 52
Jukka 53
Kimmo 56
Anu 57

Punaiset:
Kristian 42
Mira 44
Helmeri 48
Milla 54
Tuula 58

Lähde: Bigbrother.fi / Nelonen Media.

Ensimmäisen stressipäivän analyysi on valmis – Kristianilla, jonka pitäisi stressata, on alhaisin stressitaso (BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.