Mummolasta matka jatkui kohti Leviä, määränpää jäi vielä saavuttamatta

Helmeri, Jukka ja Ville istuvat auton etupenkillä. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Helmeri, Jukka ja Ville istuvat auton etupenkillä. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Hiihtoreissu Leville jatkui tiistaina mummolasta eteenpäin. Matka ei kuitenkaan sujunut kommelluksitta ja asukkaat joutuivat päivän aikana mm. kääntymään takaisin ja vaihtamaan renkaan.

Asukkaat olivat yöpyneet matkan varrella olevassa mummolassa. Mummo tarjosi asukkaille aamupalan, mutta ennen lähtöään asukkaat joutuivat siivoamaan asunnon. Asukkaiden herätessä uuteen aamuun, mummo oli jo lähtenyt kirkolle hoitamaan asioita ja asukkaat puolestaan ehtivät lähteä ennen kuin mummo tuli takaisin.

Tämä oli virhe, sillä asukkaat saivat viestin Big Brotherilta, että mummolaan jäivät hänen antamansa joululahjat ja asukkaat joutuivat kääntymään takaisin. Rangaistuksena liian hätäisestä lähdöstä asukkaat saivat tunnin lisää ajoaikaa. Mummolaan palattuaan asukkaita odotti rahnalahjat kullekin. Kaikki muut asukkaat saivat joululahjaksi yhden rahnan paitsi Jukka, joka sai kaksi rahnaa. Asukkaat uskoivat, että Jukka on useiten vieraillut mummon luona ja siten hänen suosiossaan.

Mummolan uusintastartin jälkeen matka eteni tasaiseen tahtiin aina välillä kuljettajaa vaihtaen ja muutaman pienen tauon pitäen. Iltapäivän puolella asukkaille alkoi tulla nälkä ja he haaveilivat lounaasta BB-Oilista, jota oli mainostettu BB-radiossa, joka kertoi asukkaille liikennetiedotteita. Ruokatauko koittikin hieman kello 15 jälkeen ja BB-Oilin kahviossa näytti olevan hyvät tarjoilut ja tarjoukset. Vitriinistä sai ostaa kolme tuotetta yhdellä rahnalla ja juomat olivat ilmaisia.

Ruokatauoko venähti tunnin pituiseksi, koska asukkaat joutuivat odottamaan tielle kaatuneen rekan nostotöitä. Lisäksi BB-Oilissa oli henkilökuntapula ja asukkaat joutuivat itse tiskaamaan astiansa. Ennen taukoa asukkaat olivat käyttäneet aikaa matkantekoon yhteensä kuusi tuntia ja viisi minuuttia. Päästääkseen perille Leville, asukkaiden on ajettava yhteensä 12 tuntia.

Asukkaat eivät ehtineet ruokatauon jälkeen ajaa kovinkaan pitkään, kun päivän toinen vastoinkäyminen ilmeni rengasrikon muodossa. Aiemmin liikenne oli mennyt poikki tielle kaatuneen rekan vuoksi ja sillilasti kaatui tielle. Sillipurkkeja oli mennyt rikki ja lasinsirpaleet rikkoivat asukkaiden auton oikean takarenkaan. Asukkaat joutuivat pysähtymään ja vaihtamaan renkaan.

Renkaanvaihtopuuhiin pistettiin Jukan ehdotuksesta Anu ja Kevin, koska he eivät olleet ennen vaihtaneet rengasta. Kaksikko onnistui vaihdossa hyvin. Renkaanvaihtajia avustivat Ville ja Helmeri ja Kimmo luki ohjeita huoltokirjasta. Renkaanvaihto kesti vajaat puoli tuntia, jonka jälkeen asukkaat pääsivät jatkamaan matkaa.

Seuraava takaisku tuli renkaanvaihdon jälkeen, kun väsyneenä ratissa ollut Anu ajoi harhaan ja asukkaille tuli 30 minuutin ylimääräinen mutka. Big Brother määräsi myös asukkaille tässä yhteydessä taukojumpan. Matka jatkui tämän jälkeen hieman virkeämpänä, eikä matkaakaan ollut jäljellä enää montaa tuntia.

Hyvä tarjous sai Jukan ja Kristianin epäileväisiksi

Leviä asukkaat eivät tänään kuitenkaan nähneet, sillä tie oli poikki vain pari tuntia ennen määränpäätä. Nuupajärven käpylehmätehtaalta tuttu jänis oli viskonut käpylehmiä ja tiet pohjoiseen olivat menneet huonoon kuntoon ja asukkaiden oli pakko yöpyä BB-Oilin huoltoasemalla. Huoltoasema tarjoaa asukkaille majoituksen igluhotellissa (pihasauna), iltapalan ja aamupalan yhden rahnan hintaan.

Epätavallisen hyvä tarjous pisti Jukan ja Kristianin epäileväisiksi ja he ehdottivat läpi yön ajamista Leville. Muut asukkaat eivät tähän uskoneet, vaan he ajattelivat, että heidän on tarkoitus nukkua BB-Oililla. Asia oli myös näin, kun Kevin sai Big Brotherin vahvistuksen, että kaikki tiet ovat todennäköisesti poikki jäniksen takia.

Asukkaiden on tarkoitus saapua Leville huomenna, jossa asukkaille on luvassa bileet ja yllätysesiintyjä. Paluumatka koittaa kuitenkin pian, sillä asukkaiden on oltava takaisin Helsingissä torstaina kello 12 ja ajomatka Leviltä kestää 12 tuntia.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.