Ryhmät vaihtuivat, tunnelma kiristyi piinapenkissä

Mira. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Mira. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Stressiä mittaava viikkotehtävä jatkui uusilla kuvioilla keskiviikkona. Sinisen ja punaisen ryhmän jäsenet vaihtuivat päittäin ja tunnelma kiristyi, kun asukkaat kertoivat totuuksia toisistaan ja piinapenkissä esitettiin epämiellyttäviä kysymyksiä.

Heti aamusta asukkaat joutuivat vaihtamaan ryhmää, sillä Big Brother oli tiistai-iltana ilmoittanut, että herätyksestä punaisen ryhmän asukkaista tulee sininen ryhmä ja sinisen ryhmän asukkaista tulee punainen ryhmä. Tämä tarkoitti siis sitä, että eilisen stressaajista tulee tämän päivän rentoutujia ja päinvastoin.

Helppo päivästä ei tullut, sillä asukkaille annettiin painetta, kun heidän piti kertoa kanssa-asukkaiden ominaisuuksista ja persoonasta. Big Brother oli toimittanut asukkaille listan kysymyksiä, joita oli kullekin asukkaalle kolme. Kysymyksissä kysyttiin, mitä mieltä asukas oli toisista asukkaista ja vastaukseksi piti antaa talossa tällä hetkellä olevan asukkaan nimi totuudenmukaisesti.

Kristian sanoi, että Jukka on juntein, Miran mielestä Milla on yksinkertaisin, Milla sanoi Villen nipottavan eniten, Helmeri totesi Kristianin olevan huomionhakuisin, Tuulan mielestä Anu on sinisilmäisin, Kristian on Anun mielestä epäsiistein, Kimmo sanoi Villen olevan tylsin, Villen mielestä Mira on epäaidoin, Jukan mielestä Kristianin jutut kyllästyttävät eniten ja Kevinin mielestä Anun käytös on muuttunut eniten.

Kovimmat tunteenpurkaukset saatiin piinapenkistä, joka tuotiin BB-taloon jo maanantaina. Piinapenkissä jokaisen asukkaan on käytävä kerran päivässä vähintään yhden kysymyksen verran, jolloin asukkaalta on kysyttävä kysymys ja siihen on vastattava rehellisesti. Suurimman kohun aiheutti Kristian, joka kysyi punaiseen stressiryhmään siirtyneeltä Anulta, että mitä hän tekisi, jos Kristian uhkaisi hänen lapsiaan aseella. Anu ei suostunut vastaamaan kysymykseen ja hän tuohtui selkeästi kysymykseen. Myös muut asukkaat älähtivät sopimattomaan kysymykseen. Kristian pyysi myöhemmin Anulta anteeksi kysymystään.

Hermot olivat jo muutenkin kireällä, sillä Kristian on viikkotehtävän varjolla suorastaan kiusannut monia asukkaita koko alkuviikon ajan. Lähinnä Kristianin piikittelyn kohteeksi ovat joutuneet naisasukkaat, josta Kristiania on myös huomautettu useamman kerran, mutta kovin kauaa hän ei ole muistanut torujaan ja entinen käytös on pian jatkunut.

Big Brother on myös yrittänyt vaikeuttaa viikkotehtävän suorittamista, joka ei ainakaan asukkaille annettujen stressitasojen mittaustulosten mukaan ole sujunut kovinkaan hyvin. Stressitasojen kohottamiseksi sininen joukkue sai suoritettavakseen pulmapelejä, kuten esimerkiksi rubikin kuution ja samalla punainen joukkue sai passituksen makuuhuoneen sängyille, jonne ei saanut nukahtaa 100 rahnan rangaistuksen uhalla. Punaisten tehtävää vaikeutettiin sammuttamalla valot makuuhuoneesta.

Tällä viikolla asukkaille on näytetty myös käynnissä olevan erikoisäänestyksen väliaikatilanteita. Uusi tilannetieto toimitettiin siniselle ryhmälle kesken pulmapelien. Miralle tilannetieto oli kova paikka, sillä hän oli tippunut äänestyksen hännille ja eilen pohjilla ollut Milla noussut kärjen tuntumaan. Väliaikatilanteen tiedon toimittaminen punaiselle ryhmälle aiheutti porua sinisten joukoissa, kun ensin päätettiin olla paljastamatta tietoa, mutta sitten Mira päätti kertoa äänestystilanteesta muille asukkaille.

Tilannetiedon kertominen suututti sinisten Kristianin, jota ärsytti, ettei sovituista asioista pidetä, vaan jo päätetyistä asioista käydään keskustelua aina uudestaan. Mira otti Kristianin tavasta keskustella nokkiinsa ja hän myös suuttui siitä, että Kristian vihjasi, että Mira voisi olla lähdössä talosta - viitaten äänestystilanteeseen. Keskustelun jälkeen tuohtunut Mira purki itkien tuntojaan Tuulalle, Anulle ja Millalle makuuhuoneessa. Kristianin lisäksi Miraa harmitti myös se, ettei hän ole päässyt pitkään aikaan tupakalle lukittujen ovien takana ja Miran pitäisi olla stressaamatta, kuuluuhan hän siniseen ryhmään.

Viikkotehtävä kestää vielä torstaihin saakka ja tilanne on varsin tulehtunut BB-talossa. Eikä sovi unohtaa, että asukkaat saavat vielä tänään tietää uudet asukkaat, jotka ovat turvassa tämän viikon häätöäänestykseltä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.