Asukkaat valmistamaan fanituotteita, tutuilla tehtävillä hankkimaan viimeiset bileet

Lasse ja Jasmiina valmistamassa kassia. Kuva: © Nelonen Media.
Lasse ja Jasmiina valmistamassa kassia. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikolla BB-talossa asukkaat valmistavat itselleen fanituotteita ja he pääsevät myös muistelemaan menneitä tehtävien ja videoklippien muodossa. Tällä viikolla asukkaat keräävät pisteitä, jotka ratkaisevat, kuinka isot bileet asukkaat saavat torstaiksi.

Tämän kauden Big Brotherin viimeinen viikko käynnistyi rauhallisesti. Talosta oli viikon aluksi kahvimaito loppu, mutta Big Brother ei antanut tätä asukkaille ilman vastinetta. Asukkaat päättivät esittää Jasmiinan ja Pipan sanoittaman Mä herään -biisin remix-version finaaliviikkoviisikon kesken. Tämän ansiosta Big Brother toimitti asukkaille kahvia, maitoa ja joulutorttujen tekotarpeet.

Iltapäivällä asukkaat pääsivät finaaliviikon ensimmäisen tehtävän pariin. Asukkaiden piti valmistaa itselleen fanituotteita. Maanantain ohjelmassa oli valmistaa kassi, jossa näkyy asukkaan kuva ja hänen keksimänsä slogan. Jokaiseen fanituotteeseen tulee sama kuva ja slogan, mutta muuten tuote pitää valmistaa itse.

Kassia varten varastohuoneeseen oli tuotu kangasta ja kaksi ompelukonetta. Ensitöikseen asukkaiden piti kuvaluonnoksista valita kuva ja kehittää slogan sen ympärille haluamallaan asettelulla. Sloganin keksittyään, voitiin siirtyä kassin valmistukseen.

Ompelukoneet tuottivat ongelmia, sillä etenkin Anssi katkoi useamman neulan. Anssi syytti neulojen katkeamisesta ompelukonetta. Jasmiina yritti saada konetta kuntoon, mutta onnistumatta siinä. Ilmeisesti toisessa koneessa oli jotain vikaa, koska se palautettiin varastohuoneeseen.

Asukkaille jäi siis käyttöön yksi kone. Anssi oli kuitenkin keksinyt helpon keinon valmistaa kassin, joka nopeutti toimintaa.

Vanhat tehtävät tekevät paluun

BB-kausilla finaaliviikolla on usein jollain tavoilla muisteltu päättyvää kautta. Tällä kaudella se tehdään ainakin vanhojen tehtävien kautta, sillä asukkaat pääsevät palaamaan aiemmilla viikoilla tehtyihin tehtäviin.

Tehtävistä asukkaat keräävät pisteitä, jotka kerryttävät juhlapottia. Mitä enemmän pisteitä asukkaat keräävät, sen paremmat viimeiset bileet he saavat BB-talossa torstaina. Lisäksi asukkaille näytetään videoklippejä kauden varrelta ja niihin liittyviä kysymyksiä, joista myös voi ansaita viisi pistettä joka kysymyksestä.

Juhlapottiin voi kerätä maksimissaan 100 pistettä, jolloin tulevat kaikkein isoimmat bileet. Asukkaille näytettiin pistetaulukko, mitä kaikkea he voivat eri pistemäärillä saada bileisiinsä. Heillä on mahdollisuus saada torstaiksi mm. finaalidisko, jossa kuulla mielimusiikkiaan.

Maanantain tehtävänä oli palata pulmaviikolle, jota pääsivät suorittamaan Taavi ja Lasse. Heidän piti suorittaa kolme eri pulmaa kolmessa tunnissa. Jokaisesta suoritetusta pulmasta asukkaat ansaitsevat kymmenen pistettä. Suoritettavat pulmat olivat uusia verrattuna toisella viikolla suoritettuun pulmaviikkoon.

Ensimmäinen pulma oli ruudukko, jossa oli mustia viivoja, joiden kautta piti saada vedettyä yhtenäinen viiva niin, että viiva kulkee myös kaikkien ruutujen kautta, eikä viiva risteä missään vaiheessa. Viiva piti vetää tussilla yhdellä vedolla nostamatta tussia ruudukosta. Taavi ja Lasse pohtivat vajaan tunnin sormin suunnittelemalla viivan reittiä. Toinen liikutti sormea ruudukolla ja toinen merkkasi käsin, mitkä ruudut oli käsitelty.

Lassen ja Taavin ensimmäinen pulma päättyi umpikujaan. Kuva: © Nelonen Media.
Lassen ja Taavin ensimmäinen pulma päättyi umpikujaan. Kuva: © Nelonen Media.

Kun Taavi ja Lasse olivat mielestään löytäneet oikean reitin, alkoi Taavi Lassen ohjeiden perusteella piirtää viivaa ruudkkoon. Lasse ohjeisti nopeasti, niinpä Taavi pyysi hidastamaan tahtia. Kovin pitkälle kaksikko ei päässyt, kun he joutuivat pysähtymään ja miettimään reittiä uudelleen. Nopeasti Lasse tuli tulokseen, että he olivat mokanneet, mutta Lasse yritti löytää vielä ratkaisua hetken aikaa.

Taavi totesi, että Lasse ei katsonut reittiä tarpeeksi eteenpäin, mutta Lasse puolustautui, että ei se olisi auttanut. He aloittivat väärästä kohdasta, koska he olivat unohtaneet käydä läpi yhden kulman. He eivät keksineet enää reittiä, miten suorittaa ensimmäisen pulman ja he päättivät luovuttaa tehtävän.

Toinen tehtävä ratkesikin nopeasti ja he onnistuivat rakentamaan pehmolelulle sillan sen romahtamatta. Niinpä Taavi ja Lasse pystyivät pikavauhtia siirtymään kolmanteen pulmaan.

Kolmannessa pulmassa Taavin ja Lassen piti ratkaista monivaiheinen arvoitus, jossa oli taloja ja niiden monikansallisia asukkaita. Asukkailla oli mm. erilaisia ruokatottumuksia ja lemmikkejä, joita piti sijoitella oikeisiin taloihin. Arvoituksessa piti kuitenkin ratkaista, kuka omisti kalan.

Tehtävän rekvisiittana oli talojen pienoismalleja ja ruokia ja juomia. Big Brother antoi Taaville ja Lasselle vihjeitä, joiden perusteella he sijoittelivat rekvisiittaa niiden omistajille. Kolmas pulma sujui rauhallisesti ja he pohtivat sopuisasti, mikä kuuluu kellekin. Jos ensimmäiseen arvoitukseen kului tunti ja toiseen pari minuuttia, kolmanteen meni kolmisen varttia.

Liitutaululle Taavi kirjoitti kalan kuuluvan saksalaiselle. He uskoivat saaneensa pulmamaratonista 20 pistettä, kun he palasivat taloon ja kertoivat tehtävistä. Taloon jääneet Anssi, Jasmiina ja Aki puolestaan kertoivat, että he näkivät välillä tehtäväalueen tapahtumia olohuoneen televisiosta. He olivat mm. nähneet, kun Taavi ja Lasse luovuttivat ensimmäisen pulman.

Menetettyjä pisteitä ei kuitenkaan harmiteltu. Asukkaat iloitsivat sen sijaan, että he olivat todennäköisesti saaneet ensimmäiset tarpeet bileisiinsä. Mikäli asukkaat saivat 20 pistettä, he ovat ansainneet ainakin nakkipiilon ja Twister-pelin.

Finaaliviikon bilepistetaulukko:

Taulukosta näkee, millä pistemäärällä asukkaat ansaitsevat mitäkin viimeisiin bileisiin torstaina. Kuva: © Nelonen Media.
Taulukosta näkee, millä pistemäärällä asukkaat ansaitsevat mitäkin viimeisiin bileisiin torstaina. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikolle uusi käänne: Kaikki asukkaat ei välttämättä finaalissa (22.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.