Anssi voitti matkalahjakortin, Lasse kaatui liikaan itsevarmuuteen

Jasmiina ojentaa Anssille voiton merkiksi matkalahjakortin. Kuva: © Nelonen Media.
Jasmiina ojentaa Anssille voiton merkiksi matkalahjakortin. Kuva: © Nelonen Media.

Perjantain päiväkilpailussa asukkaat kilpailivat 2000 euron matkalahjakortista. Asukkaat ensin visailivat matkailuaiheista, jonka jälkeen koottiin asukkaiden visailusta saamia BB-silmiä.

Asukkaiden viikon kauppatehtävä oli päättynyt aamuisen kauppareissun myötä. Perjantain ohjelmaan kuuluivat myös nimeämiset, joissa asukkaat kävivät nimeämään toisiaan häätöäänestykseen. Nimeämisten jälkeen oli vuorossa päiväkilpailu, joka oli viikon teeman mukaisesti matkailuaiheinen. Palkinto kilpailussa oli hulppea, peräti 2000 euron arvoinen matkalahjakortti.

Tänään asukkaat kisasivat ensin visailun muodossa, jossa oli matkailuaiheisia kysymyksiä. Big Brother lähetti olohuoneen televisioon yhteensä 20 kysymystä, joiden oikeiden vastausten perusteella asukkaat saivat koodin yhteen mysteeriarkkuun. Juuri ennen visailua Big Brother oli tuonut taloon uusia mysteeriarkkuja kilpailua varten. Jos asukkaat eivät keksi vastausta, BB antaa jokaiseen kysymykseen enintään kolme vihjettä.

Kysymyksissä kysyttiin mm. kuinka monta porrasta oli Eifelin tornissa. Kun oikea vastaus on selvillä ja löytyy oikea arkku, sieltä asukkaat saivat palikoita, jotka auttavat päiväkilpailun loppusuorituksessa. Visailussa pystyi menestymään vahingossa myös väärillä vastauksilla, sillä asukkaat saivat mysteeriarkkuja väärillä koodeilla. Tästä huolimatta asukkaiden annettiin pitää arkuista löytämänsä palikat.

Visailun päätyttyä eniten palikoita oli Anssilla, jolla oli vaikeuksia kantaa niitä tehtäväalueelle, jossa loppusuoritus pidetään. Jasmiina ei ollut kiinnostunut päiväkilpailusta ja hän valitti, ettei hän tiedä kysymyksiin vastauksia. Hänellä oli aikamoinen luovutusmentaliteetti ja Jasmiina jäikin ilman palikoita. Loppusuoritukseen hän ei voinut osallistua, joten Big Brother teki Jasmiinasta loppusuorituksen juontajan.

BB-silmien parhaalle kasaajalle matkalahjakortti

Loppusuorituksessa asukkaiden piti kasata keräämiään palikoita telineiden päälle mahdollisimman monta. Palikat paljastuivat BB-silmiksi, jonka olisi voinut havaita niiden muotoa tarkastelemalla. Palikat piti asetella telineeseen poikittain siten, etteivät ne osu telineen keskitukeen. Se asukas, joka saa eniten palikoita koottua kasaa kaatamatta, voittaa matkalahjakortin.

Aikaa kasaamiseen oli tunti ja asukas sai lopettaa kasaamisen milloin tahansa, kun hän tuntuu, että hän on valmis. Halutessaan tehtävän voi myös luovuttaa ja lahjoittaa palikkansa toiselle asukkaalle. Vähiten palikoita kokoamiseen osallistuneista asukkaista oli Taavilla, joka yritti aluksi, mutta huomasi, etteivät hänen vähäiset palikkansa riitä. Niinpä hän päätti luovuttaa ja lahjoittaa palikkansa Lasselle.

Ensimmäisinä suorituksensa lukitsivat Sami ja Aki, jotka päätyivät tasatulokseen. Samirin luovutettua palikkansa Lasselle ja Villen luovutettua Pekalle, oli kisassa jäljellä kolme asukasta. Ville kävi Pekan kanssa pientä kaupankäyntiä ja Pekan voittaessa Ville saisi Pekalta 300 euroa ja Ville sai vielä puhuttua itselleen 50 euroa, vaikka Pekka ei voittaisikaan.

Lasse sai jäljellä olevista ensimmäisenä palikkakasansa valmiiksi 24 palikalla, vaikka hänellä oli lisäpalikoita Samirilta. Hän ei halunnut niitä käyttää, jottei kasa kaatuisi, mutta Lasse ei toisaalta lukinnut vastaustaan, jotta voisi lopussa lisätä uusia palikoita kasaansa. Samalla Pekka ja Anssi tuskailivat palikoidensa kanssa. Usein, kun he pääsivät Lassen lukemiin, romahti heidän kasansa.

Lasse viimeisellä minuutilla kasaamassa palikoita. Kuva: © Nelonen Media.
Lasse viimeisellä minuutilla kasaamassa palikoita. Kuva: © Nelonen Media.

Kun aikaa oli jäljellä noin viisi minuuttia, aloitti Anssi jälleen yhden yrityksensä, kun taas Pekka näytti menettäneen jo uskonsa onnistumiseensa. Viimeisen minuutin alkaessa Anssi oli päässyt tasoihin Lassen kanssa, jolloin Lasse alkoi lisäämään palikoita omaan kasaansa, mutta tärisevillä käsillä jännityksestä se ei ollutkaan helppoa. Lasse oli viimeiset puoli tuntia hokenut, kuinka helppoa hänen on lisätä kasaansa paloja ja odotteli jo voiton tipahtavan hänelle.

Anssi pääsi viime hetkillä ohittamaan Lassen ja tarkistuslaskennassa osoittautui, että hänellä olikin jopa 28 palikkaa Lassen 24:ää vastaan. Anssin mukaan hän ei ollut tajunnut keskellä olleen enemmän palikoita, mutta jälkeenpäin Anssin ja Pekan käytöksestä kävi ilmi, että he olivat tehtävän aikana hämänneet muita palikoiden todellisesta määrästä ja oikeasti he olivat tietoisia, mikä Anssin tilanne oli.

Tarkistuslaskennan jälkeen Anssin voitto vahvistettiin ja Jasmiina ojensi Anssille hänen voittamansa lahjakortin. Anssin tuulettaessa voittoaan, Lasse hajoitti pystyyn jääneen kasansa harmistuksesta. Lassea selkeästi harmitti käden ulottuvilla ollut voitto, joka kaatui hieman ylimieliseen odotukseen ja myöhäiseen reagointiin Anssin onnistuessa. Lassen olisi pitänyt ottaa myös huomioon, että Anssi saattaa bluffata.

Kilpailun jälkeen asukkaat jatkoivat perjantai-iltaa omaehtoisen toiminnan parissa.

Artikkelia päivitetty 13.11.2021 kello 07.55: Korjattu matkalahjakortin arvo oikeaksi 3000 eurosta 2000 euroon.


Tulosta   Sähköposti