BB-nettisivut: Teknisiä ongelmia häätöäänestyksessä - Kaikkien äänet eivät menneet läpi

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Viime viikon häätöäänestyksessä oli häätölähetyksen aikana teknisiä ongelmia, kerrotaan Big Brotherin nettisivuilla. Ongelmien vuoksi osa äänestäjistä ei saanut hetken aikaa ääniään läpi.

Sunnuntaina päättyi kauden 14. häätöäänestys, jossa Heidi häädettiin BB-talosta. Häätöäänestys aiheutti sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua paitsi lopputuloksensa niin myös sen teknisten ongelmien vuoksi.

Häätölähetyksen aikana kaikki äänestäjät eivät saaneet ääniään läpi. Järjestelmässä oli ongelmia ja sen takia äänestäjille tuli virheilmoituksia, eikä ääni rekisteröitynyt halutulle asukkaalle. Heidin lisäksi häätöäänestyksessä olivat Reeo ja Mia.

Big Brotherin nettisivuilla kerrotaan, että äänestysjärjestelmässä oli noin neljän minuutin ajan tekninen häiriö äänestyksen toteuttavan SecuryCast Oy:n ja Osuuspankin verkkopalvelun välillä. Vika ilmeni verkkomaksulla maksetuissa äänissä noin sadalla kuluttajalla, kerrotaan BB-nettisivuilla. Tästä on tullut virheilmoitus ja äänten maksaminen on epäonnistunut OP:n verkkopankissa.

Syyksi ongelmille kerrotaan, että häätöäänestyksessä oli hetken aikaa ruuhkaa. Big Brotherin nettisivuilla julkaistussa uutisessa sanotaan, että muut maksutavat toimivat normaalisti, eikä myöskään muiden pankkien kohdalla kerrota ongelmista. Sosiaalisessa mediassa käyttäjät ovat kuitenkin kertoneet virheilmoituksia myös muilla pankkiryhmillä, ainakin Nordealla.

Eilisiltana sosiaalisessa mediassa levisi ruutukaappauksia epäonnistuneista äänestyksistä, joiden kerrottiin koskevan Reeoa. Reeo ja Mia kävivät tiukkaa taistelua häätöäänestyksestä turvaan pääsemisestä toisen mainoskatkon jälkeen. Mia oli eilen turvaan päässyt asukas. Äänestyksen jäädytyshetken tilannetta ei näytetty häätölähetyksessä, kuten ei ole tehty aiemminkaan sunnuntaisin.

BB-nettisivujen uutisessa ei eritelty, että ongelmat olisi koskenut vain tiettyjä asukkaita. Näin ollen on ymmärrettävissä, että äänestysongelmat koskivat kaikkia eilen häätöuhan alla olleita asukkaita.

Big Brotherin äänestysten ehdoissa on mainittu, että Nelonen alihankkijoineen eivät voi taata häiriöttömyyttä yhteyksissä esimerkiksi kapasiteetin riittämättömyyden vuoksi tai jos niihin iskee vikatilanne. Äänestysehtojen mukaan äänestyspalvelu voi olla ilman ennakkovaroitusta pois käytöstä esimerkiksi järjestelmähäiriön vuoksi.

Ehdoissa mainitaan myös, että mikäli äänestystulos ei ole luotettava esimerkiksi teknisen häiriön vuoksi tai Nelosen, yhteistyökumppaneiden tai alihankkijoiden hallinnan ulkopuolella olevan syyn vuoksi, voi mahdollinen tuomaristo valita voittajan. Tuomariston päätöstä ei voida peruuttaa, sanotaan ehdoissa. Millainen tämä tuomaristo on, sitä ei kerrota. Tällaista tilannetta ei ole Suomen Big Brotherissa tullut koskaan.

Häätöäänestyksen eilisten ongelmilla ei ole mitään vaikutusta häätöäänestyksen tulokseen, vaan se pysyy ennallaan.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.