Asukkaat matkalle maailman ympäri - Kauppatehtävässä matkaoppaita ja matkustajia

Lomalle lähtenyt perhe rantalomalla Kanarialla. Kuva: © Nelonen Media.
Lomalle lähtenyt perhe rantalomalla Kanarialla. Kuva: © Nelonen Media.

Kymmenennen viikon kauppatehtävässä asukkaat pääsevät matkustamaan eri puolille maailmaa Big Brotherin tyyliin. Osasta asukkaita tulee tehtävän ajaksi matkaoppaita ja osasta matkustajia.

Asukkaat saivat uuden kauppatehtävän maanantaina hieman puolen päivän jälkeen. Heidät jaetaan kahteen ryhmään, matkaoppaisiin ja matkustajiin, jotka lähtevät rooleissaan yhteiselle matkalle maailman ympäri. Matkaoppaiden on toteutettava asiakaspalveluhenkisesti matkustajien toiveita ja matkustajien on nautittava matkakohteissa.

Tämän viikon aikana asukkaat saavat joka päivä tehtävän ajan uuden kohteen, minne mennä. Tehtävä kestää aina uuden kohteen saamisesta iltaan saakka, kunnes Big Brother ilmoittaa päivän olevan päätöksessään. Matkapäivän ajan matkaoppaat ja matkustajat toimivat rooleissaan.

Matkaoppaat vastaaavat, että matkustajat pidetään tyytyväisinä ja heidän toiveisiinsa vastataan. Lisäksi he huolehtivat matkustajien ruokahuollosta myös kauppatehtävän ulkopuolella. Keittiöön ei saa mennä muut kuin kaksi keittiöhenkilökuntaan määrättyä, jotka matkaoppaat sopivat keskenään. Matkaoppaat valitsevat keskuudestaan kohdepäällikön, joka jakaa työtehtävät ja johtaa matkaoppaiden toimintaa. Roolit vaihtuvat päivittäin.

Kauppatehtävässä ansaitaan tuttuun tapaan kauppasekunteja, joita kertyy päivätehtävistä ja siitä, kuinka hyvin asukkaat pysyvät rooleissaan. Asukkaat saavat tietoa tehtävän edistymisestä matkakuumemittarista, joka kertoo, kuinka paljon asukkaat ovat päivässä sekunteja saaneet ansaittua. Yksi aste vastaa yhtä sekuntia ja mittari voi mennä myös miinukselle.

Suunta Kanarialle

Asukkaat olivat innoissaan uudesta kauppatehtävästä. Aki oli aamupäivällä jo spekuloinut, että he saattaisivat päästä matkalle tehtävässä. Tehtävänannon lukemisen jälkeen asukkaat arvuuttelivat, saavatko he määritellä roolinsa, koska sitä niitä ei lukenut kirjeessä. Big Brother oli kuitenkin määritellyt asukkaat rooleihinsa.

Varastohuoneesta asukkaat saivat nimikoidut roolivaatteet, joista roolit selvisivät. Matkaoppaan rooleihin joutuivat Taavi, Lasse, Ville, Anssi ja Aki ja matkustajiksi pääsivät Jasmiina, Pekka, Sami ja Samir. Jasmiina ja Pekka olivat erittäin tyytyväisiä matkustajan rooleihinsa, vaikka Jasmiina olisi omien sanojensa mukaan myös työskennellä matkaoppaana.

Matka maailman ympäri alkoi lennolla ensimmäiseen kohteeseen, joka paljastui Kanarian saariksi. Muutaman tunnin lennon jälkeen kone lasketui Las Palmasiin ja asukkaat pääsivät pian siirtymään kohteeseen tehtäväalueelle. Sinne oli rakennettu aurinkoranta, jossa aikuisiksi nimetyt Jasmiina ja Sami ottivat aurinkoa ja saivat tehtäväksi hankkia rusketusraidat. Lasten, Samirin ja Pekan, piti mm. rakentaa hiekkalinnaa rannalla.

Matkaoppaat pitivät ensin tervetulotilaisuuden ja tarjosivat matkustajille alkumaljat. Kohdepäälliköksi valittu Taavi piti tiiminsä esittelyn ja pienen puheen. Keittiövuoroon joutuneet Anssi ja Ville alkoivat pian valmistamaan lounasta, kun he tekivät pihvejä, vöneriä, nakkeja ja ranskalaisia. Lounaan jälkiruoaksi lapset saivat jäätelöä niin paljon kuin he jaksavat syödä.

Ville ja Anssi ottivat ensimmäisen keittiövuoron. Kuva: © Nelonen Media.
Ville ja Anssi ottivat ensimmäisen keittiövuoron. Kuva: © Nelonen Media.

Keittiövuorolaisille riitti hommaa muutenkin, kun heidän pitää valmistaa vielä illallinen tänään. Keittiövuoro vaihtuu vasta, kun siirrytään seuraavaan kohteeseen huomenna.

Ensimmäisen päivän aktiviteetteihin kuului lähinnä rantaloman viettämistä, ruokailua ja lomakuvien ottamista. Yksi kauppatehtävään kuuluvista osista on kadehdittavien lomakuvien ottaminen sosiaaliseen mediaan. Jasmiinan ja Samin rusketusraitojen ottamiseen tuli mutka matkaan Kanarian pilvisen sään vuoksi. Tämän vuoksi matkaoppaat joutuivat puhaltamaan rantapalloja hankkiakseen matkustajille itseruskettavaa ruskekusraitojen saamiseksi.

Aikuisten lisäksi myös lasten viihtymisestä tuli huolehtia ja maanantaina heille järjestettiin mm. työpaja, jossa Samir ja Pekka saivat rakentaa rekvisiitan avulla työpajan ohjaajasta lomakaveri-hahmon. Työpajan ohjaajana toimi Aki, joka puettiin banaanipukuun ja nimettiin Kanarian Banaaniksi. Lapset innostuivat työpajasta niin, että kohdepäällikkö Taavi joutui toppuuttelemaan, ettei ohjaaja Aki olisi täysin lasten vietävissä.

Perhelomailijat vietti vauhdikkaan päivän rannalla, kunnes he siirtyivät viettämään iltaa hotellin virkaa toimittavaan BB-taloon.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.