Betonin valmistusta ja kaivurihommia työporukalle

Lasse kaivurikuskina. Kuva: © Nelonen Media.
Lasse kaivurikuskina. Kuva: © Nelonen Media.

Rekrytointikonsultit tarvitsivat uusia työntekijöitä jälleen aivan erilaisiin hommiin. Työntekijät pääsivät pihalle valmistamaan betonia, kun työttömät joutuivat jäämään sisätiloihin.

Kahdeksan asukasta pääsi jälleen töihin, nyt sinisestä ja vihreästä joukkueesta. BB-talon pihalle oli ilmestynyt kaivuri ja kasa hiekkaa, josta työporukan piti valmistaa betonia. Asukkaat saisivat tilauksia, joiden mukaan heidän on betonia valmistettava eri tuotteita varten.

Joukkueista vihreät pääsivät johto- ja valvontatehtäviin sekä siniset työtehtäviin. Työmaan työnjohtajana toimii Laura L., kaivinkoneen kuljettajana Lasse ja poliiseina Ville ja Laura R. Betonia valmistivat siivilätyöntekijä Jasmiina, yhdistelmäajoneuvon kuljettaja Juhani ja betoniaseman työntekijät Melody ja Taavi. Työttöminä oleva sininen joukkue joutui olemaan tehtävän ajan sisätiloissa.

Valmistaakseen betonia, pihalle tuodusta hiekasta piti siivilöidä tarvittava määrä, joka nostetaan kaivinkoneella ajoneuvon perävaunuun. Kaivinkonetta ei saanut liikuttaa, ainoastaan sen kauhaa hiekkakasasta perävaunuun. Kaivurin käyttäjille oli käyttöohjeet.

Kun lasti on saatu perävaunuun, se kuljetetaan pihalle merkityllä radalla betoniasemalle, jossa betonimyllyllä valmistetaan betonia. Poliisit valvovat työmaan toimintaa ja esimerkiksi lastin painoa sekä työturvallisuutta valvotaan.

Pienen harjoittelun jälkeen Lasse sai ensimmäisen lastin tehtyä Juhanille, jonka jälkeen kaivurin käyttö sujui hyvin. Juhanilla tuli pieniä ongelmia yhdistelmäajoneuvon virkaa toimittavalla peräkärryllisellä polkuautolla, kun sen ketjut putosivat. Tai, kuten Juhani asian ilmaisi, "Scanian voimansiirto petti". Työnjohtaja Laura L:n avustuksella Juhani sai kuitenkin ketjut paikalleen ja kulku jatkui.

Vuoronvaihto toi haastetta

Työmaa saatiin pyörimään ja betonia alkoi valmistua, kun kuljetukset betoniasemalla saatiin toimimaan. Asukkaat työskentelivät puolilta päivin aina iltapäivään saakka, kunnes oli ruokatunnin aika. Ruokatunnin jälkeen oli vuoronvaihto, jolloin kaivurikuskiksi vaihtui Big Brotherin päätöksellä Jasmiina ja yhdistelmäajoneuvon kuljettajaksi tuli Melody.

Jasmiina otti uuden tehtävänsä kauhulla vastaan. Kun konsultit tulivat hoputtamaan töiden jatkumista tauon jälkeen, joutui Jasmiina tosipaikkaan. Akin opastuksella Jasmiina yritti päästä kaivun käytön saloihin käsiksi, mutta homma näytti hankalalta. Big Brother komensi Akia tekemään säädöt valmiiksi, kun Jasmiinan harjoittelu alkoi näyttää holtittomalta.

Akin saatua säädöt kohdalleen, päästettiin Jasmiina takaisin ohjaimiin. Jasmiina tavasi käyttöohjeita ja yritti saada kaivuria tottelemaan itseään. Kaivuri saatiin käyttökuntoon hetken päästä ja Jasmiina jatkoi harjoituksia. Työmaan tahti uhkaa hidastua, jos kaivuria ei saada toimimaan tehokkaasti.

Pitkällisen harjoittelun jälkeen Jasmiina sai kauhallisen kaadettua peräkärryyn, joka aiheutti isot tuuletukset. Kun hiekkaa oli saatu tarpeeksi lastattua, antoi Aki Jasmiinalle luvan poistua kaivurista. Jasmiinalle todettiin, että seuraavalla kerralla hän osaa tehdä tuon ilman ohjeita, johon Jasmiina kommentoi hieman epäröiden.

Aki antoi jämäkästi ohjeita Jasmiinalle. Kuva: © Nelonen Media.
Aki antoi jämäkästi ohjeita Jasmiinalle. Kuva: © Nelonen Media.

Lasti saatiin kuitenkin eteenpäin ja työmaa pystyy jatkamaan toimintaansa. Hetken työskentelyn jälkeen Big Brother komensi asukkaat sisälle ja kertoi heille uutisen tehtävään liittyen. Työmaa julistettiin luonnonsuojelualueeksi ja asukkaiden piti lapioida kaikki pihalta löytyvä hiekka säkkeihin.

Operaatioon saivat osallistua ne asukkaat, joille riitti lapioita, myös työttömät. Heti takaisin pihalle päästyään asukkaat alkoivat lapioida hiekkaa, aikaa heillä oli tunti. Siivoukseen ei kulunut kuin hetki ja asukkaat pääsivät rauhoittumaan. Tehtävä päättyi lopulta pillin vihellykseen ja viikon viides työpäivä oli päättynyt.

Perjantai jatkui lepäillen toipuen päivän rasituksista ja kertaillen päivän osittain hupaisiakin tapahtumia.

Lue myös:
Asukkaat velkaantuivat Big Brotherille kaupassa - Keltaisesta tiimistä rekrykonsultteja (6.9.2021)
Vihreä joukkue joutui valovahdiksi (6.9.2021)
Punaiset ja siniset ajoneuvojen viherpesuun (7.9.2021)
Isoveli pisti asukkaat märkäsaneeraukseen, työttömät CV-pajalle (8.9.2021)
Asukkaat pääsevät esittelemään jauhopeukaloitaan (9.9.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.