Vihreät nimesivät keltaiset häätöäänestykseen - Aki, Anssi, Pippa ja Pekka häätöuhan alle

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Vihreän joukkueen asukkaat olivat kovan paikan edessä, kun he joutuivat nimeämään yhden joukkueista suoraan häätöäänestykseen. Häätöäänestykseen joutui keltainen joukkue, eli häätöuhan alla ovat Aki, Anssi, Pippa ja Pekka.

Big Brother määräsi torstaina asukkaiden neuvottelevan keskenään, kuka joukkueista on turvassa häätöäänestykseltä. Asukkaat päätyivät noin puolen tunnin neuvottelujen jälkeen vihreään joukkueeseen, joka ei siis voi joutua tämän viikon häätöäänestykseen. Laura L., Ville, Lasse ja Laura R. olivat siis turvassa.

Turvassa olevilla vihreillä on kuitenkin iso vastuu, jota ei valintahetkellä kerrottu, että he joutuvat valitsemaan yhden joukkueen suoraan häätöäänestykseen. Tämä tieto kerrottiin taloon myöhemmin eilisiltana, jonka jälkeen vihreä joukkue neuvotteli pitkään makuuhuoneessa, mikä joukkue joutuu häätöuhan alle.

Vihreät tekivät talossa jo alustavan päätöksen keltaisen joukkueen valitsemisesta, mikä ei ollut helppo päätös. Joukkue pohti asiaa monesta kulmasta ja keskustelu kesti siis pitkään. Big Brother kutsui vihreän joukkueen jäsenet perjantaina päiväkirjahuoneeseen kertomaan lopullisen päätöksensä. Alustava päätös ei muuttunut, vaan joukkue nimesi keltaisen joukkueen häätöäänestykseen.

Polveilevat perustelut

Häätöäänestyksessä ovat siis Aki, Anssi, Pippa ja Pekka. Häätöäänestys oli jo käynnistynyt, kun vihreä joukkue sai kertoa päätöksestään muille asukkaille. Asukkaat oli koottu sohvalle, kun Big Brother antoi vihreälle joukkueelle puheenvuoron.

Joukkue kertoi, että he ensiksi paljastavat joukkueen nimen ja sitten perustelut. Perusteluina keltaisen joukkueen valintaan vihreät kertoivat varsin monipolvisen perustelun. Heti alussa olivat päättäneet, etteivät he valitse sinisiä ja keltaisten ja punaisten välillä oli 50/50-tilanne.

Suurelta osalta perustelut olivat, kuinka erilaiset asetelmat joukkueilla oli viikon tehtävissä ja vihreät totesivat, että he eivät tienneet, mitä kaikkea rekrytointikonsultteina toimineet keltaiset olivat tehneet. Lopulta pääperusteluna oli se, että keltaiset kestäisivät häätöäänestykseen joutumisen paremmin kuin punaiset. Eniten äänessä perusteluita kertoessa olivat Lasse ja Laura R.

Vihreä joukkue oli jo aiemmin päiväkirjahuoneessa perustellut Big Brotherille valintaansa. Perustelut olivat käytännössä samat, eli keltainen ottaa tiedon parhaiten vastaan ja joukkueessa on vahvoja persoonia.

Muut asukkaat ottivat tiedon vaihtelevasti vastaan. Keltainen joukkue ei juuri hetkahtanut tiedosta ja esimerkiksi Pippa on tiedostanut, että Big Brother on peliä. Pekka totesi, "minä elän", kuultuaan äänestykseen joutumisesta. Osa tuntui ottavan raskaasti, vaikkei edes joutunut häätöuhan alla. Esimerkiksi Katja ihmetteli vihreiden kommentteja, että heidän joukkueensa olisi ollut heikompi. Lasse rauhoitteli Katjaa ja selitti, mitä he olivat tarkoittaneet perusteluilla.

Ilta jatkui osin hämmennyksissä ja juuri saadun tiedon pureskelulla. Päätös oli ollut vihreille vaikea ja heidän tilanne ymmärrettiin. Toisaalta Anssi pohti, että jatkossa tällaisia tilanteita voi tulla uudestaan ja niitä on pystyttävä BB-talossa tekemään.

Yksi häätöuhan alla olevista asukkaista häädetään sunnuntaina ulos talosta suorassa Big Brother Suomi Live -lähetyksessä kello 21.00 alkaen.

Äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Artikkelia on päivitetty 10.9.2021 kello 23.22: Lisätty tunnelmat vihreiden julkistettua päätöksensä muille asukkaille.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.